Almanya’da MİT ajanına iki yıl hapis

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Almanya’da Kürt siyasetçiler hakkında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) için casusluk yapmakla suçlanan Mehmet Fatih Sayan iki yıl tecilli hapis cezasına çarptırıldı.

Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi, Mehmet Fatih Sayan’ın 2016 yılının ocak ve kasım ayları arasında Almanya’daki Kürt çevrelerde gözlem ve keşif yaptığını, bunun karşılığında da yaklaşık 20 bin 950 euro para aldığını tespit etti. Mahkeme, MİT ajanı Sayan’ın iki yıl tecilli hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Yargıç gerekçeli kararında, “Türkiye içindeki çatışmaları Almanya’ya taşımanın” söz konusu olduğuna dikkat çekti. 32 yaşındaki şahsın, kendisi hakkında bilgi almak için Bremen’de yaşayan Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Yüksel Koç ile temas kurduğu da doğrulandı.

Yargıç, daha önce ceza almamış ve profesyonel davranmamış olmasını sanığın lehine değerlendirdi. Ayrıca toplanan bilgilerin içerik açısından yeterince güçlü olmadığı kaydedildi. Sanığın itirafta bulunmadığı ancak cep telefonunda yer alan mesajlar gibi çeşitli şartların, iddiaların kanıtlanmasında rol oynadığı belirtiliyor.

Savcılık sanık için 2 yıl 6 ay hapis talep etmiş, savunma makamı ise sanığın “acemice” davrandığı gerekçesiyle daha az ceza alması gerektiğini savunmuştu. Mehmet Fatih Sayan’ın avukatı, “Eğer ortada alınmış bir görev varsa, bu başarısızlığa uğramıştır” dedi.

Aralık 2016’da Hamburg’da gözaltına alınan Mehmet Fatih Sayan o zamandan beri tutukluydu. Sayan’ın ayrıca mahkeme masrafları ile ajanlık faaliyeti için aldığı belirtilen 20 bin 950 euro parayı ceza alarak ödemesine hükmedildi. (DW)

BENZER HABERLER

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist