Federasyon Genel Müdürü Mehmet Yavuzlar; “Avustralya çokkültürlülüğüne katkı anlamında vakıflarımızın ana faaliyet konuları olan eğitim, kültür ve yardımlaşma konularında bizleri en iyisine götürecek yollar geliştirmeyi planlıyoruz ’’dedi.
Avustralya genelinde faaliyet gösteren Feza, Selimiye, Barış, McYESS ile Queensland Eğitim ve Kültür Vakıfları, faaliyetlerini bir çatı altında topladı. Uzun yıllardan bu yana ağırlıklı olarak eğitim ve kültür alanında faaliyet gösteren söz konusu sivil toplum kuruluşları, çalışmalarını daha da genişletmek ve birbirlerinin imkanlarından faydalanmak amacıyla, böyle bir karara gittiklerini açıkladı. ‘The Australian Universal Federation of Education and Culture’ (AUF) Federasyonun merkezi ise Sydney’de olacak. Uzun süreden bu yana kuruluş çalışmalarını sürdüren Federasyon, yönetim kurulu ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Feza Vakfı Merkezinde ilk Genel Kurul Toplantısını yapan Federasyon Yönetim Kurulu, önümüzdeki 4 yıl hizmet edecek direktörleri belirledi. Aynı gün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında ise 4 yıllığına Yönetim Kurulu Başkanını seçti. Federasyon Başkanlığına ise; uzun yıllardan bu yana Feza Vakfı Başkanlığını yürüten İsmail Aydoğan geldi. Yeni görevi nedeniyle açıklamada bulunan Avustralya Üniversal Eğitim ve Kültür Federasyonu Başkanı İsmail Aydoğan, kuruluşun Avustralya açısından önemine işaret etti. Başkan Aydoğan, ‘‘Değişik eyaletlerde benzer amaçlarla kurulan vakıfların, birbiriyle irtibatını kuvvetlendirerek, eleman temininden kişisel gelişime kadar, pek çok alanda, federal düzeyde güç birliği sağlamayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede, bilhassa eğitim ve kültürel faaliyetlerinde, bundan böyle daha kapsamlı ve geniş bir perspektiften bakışla çalışmalarımız devam edecek’’ dedi.
Öte yandan Federasyon Genel Müdürlüğüne (CEO) atanan Mehmet Yavuzlar ise; Vakıfların kendi amaçlarına hizmet ederken karşılaştıkları her konuda başvurabilecekleri bir makam olmayı planladıklarını söyledi. Genel Müdür Yavuzlar şöyle konuştu; ‘‘Federasyonun kurulması ile beş eyalette bulunan vakıfların güç birliği sağlanmış oldu. Bununla bir eyalette yaşanan olumlu bir olayın diğer eyaletlerde de gerçekleştirilmesi mümkün olacak. Kurumların hukuki işleri daha dikkatlice ele alınacak. Eğitimle ilgili her türlü yenilikleri ve olumlu gelişmeleri, değişik periyotlarda bir araya gelmek suretiyle ele alma imkanı doğmuş olacak. Zaman içinde Avustralya çokkültürlülüğüne katkı anlamında vakıflarımızın ana faaliyet konuları olan eğitim, kültür ve yardımlaşma konularında bizleri en iyisine götürecek yollar geliştirmeyi planlıyoruz ”dedi. Bu arada kurucu üye olan vakıflara ‘Üyelik Sertifika’ları verildi. Başkan İsmail Aydoğan tarafından takdim edilen üyelik sertifikaları sırasında vakıflara da çalışmalarında başarılar dilendi.
Avustralya Evrensel Eğitim ve Kültür Federasyonu Yönetim Kurulu ise şöyle; Victoria: Ali Güngör, Esen Yiğit, Gürsel Alpay, Hadi Kırmacı, Sebahattin Karakulak.
NSW: Mesut Lelik, Abdullah Aksu, Erhan Bozkurt, İsmail Aydoğan, Mehmet Saral, Mehmet Vehbi Yavuzlar, Mahmut Celal Arıkan.
South Australia; Nail Umur.
Western Australia: Enbiya Hisar, Özer Demirkan.
Queensland; Yaşar Savran.
Level 3, 2-4 Speed St Liverpool-Sydney, adresinde hizmet veren federasyon hakkında daha fazla bilgi www.unifed.com.au adresinden de alınabilir. NSW-Cihan