Kabataş Yalanı’ndan sonra Taksim Yalanı: Havuz Yazarı “Ezanı ıslıkladılar” diyerek,önce hakaret etti sonra özür diledi

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde yapılan eylemde kadınların ezanı ıslıkladığını iddia eden bir köşe yazısı kaleme aldı.

AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da “Ezanı ıslıkladılar” diyerek hedef aldığı olay için Özışık, daha sonra bir özür yazısı yayınladı.Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık’ın, bugünkü köşe yazısında kullandığı ifadeler şöyleydi:“O sırada ezan okunuyor ve bu ucubeler, okunan ezanı susturmak için ıslık çalmaya başlıyor. Yuhalayanlar, küfredenler, çığlık atanlar ve düdük çalanlar ezan okunmaya devam ettikçe âdeta öfke nöbetleri geçiriyor. Bütün bunlar azılı diktatör denilen adamın ülkesinde yaşanıyor.”

Özışık, bu gerçek dışı iddiayı köşesine taşıdığı için bir özür yazısı yayınladı. Özışık’ın mesajı şöyle:

HDP: Kabataş yalanından sonra Taksim yalanı ortaya çıktı

Öte yandan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Taksim’de 8 Mart’ta düzenlenen eylemde “ezan ıslıklandığı” iddiası hakkında konuştu. Oluç, Gezi eylemleri sırasında başörtülü bir kadına Kabataş’ta yapıldığı iddia edilen saldırıyı hatırlatarak “Kabataş yalanından sonra, şimdi de Taksim yalanı çıktı ortaya. 8 Mart’ta kadınlar ezanı ıslıklamışlar, ezana saygısızlık etmişler. Külliyen yalan, kadınlar buna cevabı verdi zaten” dedi.HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, seçim sürecindeki gelişmeler ve HDP’ye yönelik artan saldırılara ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Oluç’un açıklaması şöyle:Seçimlerle ilgili bazı konulara değinmek istiyorum. Biri seçim güvenliği meselesi. Seçimlere 20 gün kaldı ve seçim güvenliği ile ilgili yaşananlar rahatsız edici boyutlara ulaşmış durumda.

BENZER HABERLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist