HDP’li Kaçmaz: AKP, 90’lı yıllardaki karanlık güçlere teslim olmuş durumda

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri devam ediyor. Diyarbakır’daki protesto eyleminin 39’uncusu Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında bulunan Lise Caddesinde gerçekleşti.

HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşların katılımı ile gerçekleşen eyleme katılımlar sürüyor. 39 gündür devam eden eylemde tepkilerin odağında kayyım sistemi ve iktidar var. Zılgıt, ezgi ve sloganlarla devam eden eylemde kayyım atamasına tepki gösterildi. Alkış ve zılgıtlarla devam eden eylemin ardından basın açıklaması yapıldı.

ALÖKMEN: İKTİDAR KADIN KAZANIMLARINA SALIDIRIYOR

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında verilen tutuklama kararına değindi. Figen Yüksekdağ’ın demokratik siyasette kadını temsilinin sembollerinden olduğunu ifade eden Alökmen, “Kadınlar olarak erkek egemen iktidarın vermiş olduğu bu mesajı aldık. Yanıtımız direnmek ve mücadeleyi daha da güçlendirmek olacaktır. Parlamentodaki tek kadın eş genel başkanı Figen Yüskekdağ’ın rehin alınması kadın kazanımlarına, haklarımıza, özgürlüğümüze, yaşamımıza kamusal alandaki varlığımıza yönelik saldırının bir parçasıdır. İktidar kadın mücadelesi veren her kesime saldırıyor. Kadın özgürlük mücadelesinin önemli isimlerinden olan Figen Yüksekdağ bu nedenle cezaevinde rehin tutuluyor. İktidarın kadınlara duyduğu öfke ve kazanımlarımızı yok etme kötülüğüne karşı örgütlenerek mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Figen Yüksekdağ ve tüm tutsak kadın siyasetçileri özgürleştirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

TAŞKIRAN: ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, kayyım karşıtı başlattıkları eylemin 39 gündür devam ettiğini, bu eylemin devam edeceğini söyledi. Binlerce siyasetçinin şu an mahpuslarda olduğunu hatırlatan Taşkıran, “Erkek egemen yapıyı değiştireceğiz. Biz kadınlar Kürdün, Türk’ün, işçinin ve emekçinin özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz. Figen (Yüksekdağ) Başkanımız yarın yargılanacak ama hep yaptığı gibi kendisi yargılayacak. Kadın iradesini teslim almaya çalışan, iktidara karşı direnişimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

KAÇMAZ: AKP POLİTİKASI TEŞHİR OLDU

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, HDP önünde oturan ailelere değindi. AKP’nin sergilemek istediği oyunun deşifre olduğunu ifade eden Kaçmaz, “Günler önce AKP iktidarının bakanları gelip, HDP il binası önünde eylem yapan annelerin yanında oturdular. Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı ‘Biz bu annelerin duygularını çok iyi anlıyoruz. Bu annelerin duygularını paylaşıyoruz’ dedi. Ancak birkaç gün önce öğrendik ki oraya gelip oturma eylemi yapan annelerden birinin çocuğu bir hava saldırısında hayatını kaybetti. Muşta taziyesinin bile kurulmasına izin verilmedi. Bu durum başlı başına AKP iktidarının annelerin acılarını nasıl kullandıklarını gösterdi” diye konuştu.

AKP 1990’LI DÖNEMLERDEKİ KARANLIK GÜÇLERE TESLİM OLMUŞ DURUMDA

Kaçmaz, son yıllarda ülkede şiddetin tırmandığını, sorunların daha da arttığına dikkat çekti. Türkiye’deki tüm halklara çağrıda bulunmak istediğini ifade eden Kaçmaz, “AKP iktidarı çözümsüzlüktür. AKP iktidarı 1990’lı dönemlerdeki karanlık güçlere teslim olmuş durumda. Bu gönüllü bir birlikteliktir. Bu bir teslimiyettir aynı zamanda. Dolayısıyla bu ülkenin hiç bir sorunu AKP iktidarı ile çözülmez. AKP şu anda iktidarını devam ettirmek için herkese saldırmaktadır. Tüm muhalif kesimlere saldırmaktadır. Hukuku adaleti ayaklar altına almış vazıyettedir” dedi. Basın açıklamasının ardından yarım saatlik oturma eylemi yapıldı. artıgerçek

BENZER HABERLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist