Zehir tacirlerine büyük darbe: Avustralya polisi rekor düzeyde 2 ton uyuşturucu ele geçirdi

Yeni Güney Galler Polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyon kapsamında Ağustos ayı başlarında Sydney'deki Botany Limanı'na gelen 24 konteynerde 748 kilogram uyuşturucu madde bulunduğu ve olayla ilgili 24, 26 ve 34 yaşlarındaki 3 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yetkililer, polisin Avustralya’da şimdiye kadarki en büyük yasadışı uyuşturucu ele geçirmesi olarak nitelendirdiği Orta Doğu’dan Sidney’e gönderilen mermer fayanslarda gizlenmiş 1.8 metrik ton (2 ABD tonu) metamfetamin buldu.

Yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, bu ayın başlarında Port Botany’ye gelen 24 konteynerde gizlenmiş 748 kilogram (1.649 pound) uyuşturucu bulunduktan sonra üç kişi tutuklandı.Geçen hafta aynı limana gelen 19 konteynerde 1.060 kilogram (2.337 pound) meth daha bulundu. Uyuşturucular aynı yöntemle saklandı ve hepsi Birleşik Arap Emirlikleri’nden gönderildi.

Polis, uyuşturucunun sokak değerini 1,6 milyar Avustralya doları (1,1 milyar dolar) olarak tahmin ediyor; bu, Avustralyalıların yasa dışı uyuşturucular için ödediği fiyatların karşılaştırılabilir birçok ülkede kullanıcılardan daha yüksek olduğunu yansıtıyor.

Polis Dedektif Şefi Supt. John Watson, meth miktarını “şaşırtıcı” olarak nitelendirdi.Watson, “Bu ele geçirme, birçok üst, orta ve alt düzey tedarikçi tarafından haftalarca hissedilecek” dedi.

Geçen haftaki nöbetten bu yana başka tutuklama yapılmadı. Müfettişler dikkatlerini denizaşırı tedarikçileri belirlemeye yönelttiler.Watson, “Orta Doğu bölgesi muhtemelen ana odak noktamız” dedi. “Ama kesinlikle araştırmamızı sadece o bölgeyle sınırlamam.”

Watson, tüm konteynırların, batı Sidney’de mermerden hızlı bir şekilde meth çıkarmak için kurulmuş bir fabrikaya gönderileceğini söyledi. Polis, fabrikanın ne sıklıkta kullanıldığını bilmiyor.Halihazırda tutuklanan üç kişi – yaşları 24, 26 ve 34 – uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunmaları halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilirler. Mahkemeye çıktılar ve kefaletle serbest bırakıldılar.

Avustralya’nın önceki rekor meth taşıması, hoparlörlerde gizlenmiş ve Nisan 2019’da Bangkok’tan Melbourne’e sevk edilen 1,6 metrik ton (1,8 ABD ton) idi. Üç Melbourne sakini uyuşturucu suçlarıyla suçlandı.

 

BENZER HABERLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist