• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Dış Haberler

Arakanlı Müslümanların acı feryadı ağlattı

Ocak 1, 2015
in Dış Haberler
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye asıllı girişimcinin Kanada başarısı:1 milyar dolarlık değerlemeyi aşarak “unicorn” status aldı

2 milyon Filistinli ‘insani şehirde’ tutulacak

AİHM’den 117 kişi için daha ihlal kararı: Türkiye’ye 555 bin eoru tazminat tazminat

Fanatik Budist grupların katliam yaptığı Arakan’ı ziyaret ederek yardım dağıtan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Müslümanların acı feryadı karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar temasları kapsamında son iki aydır Budist fanatiklerin şiddetine maruz kalan Arakan bölgesindeki Müslümanları ziyaret etti. Ziyaret sırasında zor şartlar altında 8 bin 500 kişinin kaldığı Banduba Kampı’nda yardım dağıtıldı. Birleşmiş Milletler programı dışında ilk kez yabancı bir ülke tarafından ulaştırılan yardımlar, Arakanlı Müslümanların yüzünü bir nebze olsun güldürürken, kamptaki insanlık trajedisi başta Emine Erdoğan olmak üzere Türk heyetini ağlattı. “Dayanılmaz görüntüler var.” diyen Erdoğan, uğradıkları zulmü ve yaşadıkları sefaleti anlatan Arakanlı Muhammed Çingi’nin yardım feryadı karşısında gözyaşlarına boğuldu.

Yardım dağıtımı sırasında Türk heyetini görmek isteyen Muhammed Çingi, yetkililerin izin vermesi üzerine heyetin yanına gelerek hayat şartları hakkında bilgi aktardı. Bakan Davutoğlu’nun ihtiyaçlarını sorması üzerine Çingi, eski yerleşim yerlerine geri gitmek istediklerini söyledi. Camiye ihtiyaçları olduğunu ifade eden Çingi, çocukların da sağlık yardımına gereksinim duyduğunu kaydetti. Hayatlarını sürdürmeleri için Myanmar hükümetinin gereken desteği sağladığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Ailesinden 11 kişinin, köyünden de yaklaşık 100 kişinin öldüğünü ifade ederken ağlayan Çingi’yi teskin etmeye çalışan Bakan Davutoğlu, Çingi’ye bir müddet sarılarak destek oldu. Bu sırada Emine Erdoğan’ın da gözyaşlarını tutamayarak ağladığı görüldü. Çingi daha sonra, “Bana yardım edin, bize yardım edin. Sizin yardımınıza ihtiyacımız var.” dedi. Bakan Davutoğlu ise, “Hükümetle birlikte size yardım edeceğiz. Size yardım için buradayız.” diye konuştu. Türk heyetinin kampı ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Çingi, “Lütfen bu olayların gelecekte tekrarlanmasına izin vermeyin. İnsan olarak daha fazla hakkımız olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Ziyarette, Davutoğlu, Emine Erdoğan ve beraberindekilere Türk Kızılayı yetkilisi tarafından da kamp hakkında bilgi verildi. Yetkili, kampta 8 bin 532 kişinin barındığını, 40 yaşam alanının her birinde 10 ailenin bulunduğunu aktardı. Kampta 801 çadır bulunduğunu ifade eden yetkili, yardım çerçevesinde Türk Kızılayı’nın mutfak seti ve gıda kolisi dağıtımı yaptığını bildirdi. Emine Erdoğan’ın, kamptaki en önemli sorunun ne olduğunu sorması üzerine, Türk Kızılayı yetkilisi, buradaki Müslümanların barınma ile ilgili sorunlar yaşadıklarını, yiyecek bulma konusunda da sıkıntılar bulunduğunu söyledi. Emine Erdoğan, yardım yaparken tespitlerin iyi yapılması gerektiğini belirterek, “Dayanılmaz görüntüler var.” dedi.

TÜRK HEYETİNİ BAĞIRLARINA BASTILAR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Banduba Kampı ziyaretinin ardından bölgedeki camiye giderek cuma namazı kıldı. Burada Davutoğlu’nu karşılayan Müslümanların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Ziyaretler sırasında konvoy halinde hareket eden heyete bölge halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi. Yolların kenarında bekleyen Arakanlılar, heyet üyelerine el salladı.

Bakan Davutoğlu, Myanmar ziyareti sırasında yapılan anlaşmayla Türk Kızılayı ile Kızılhaç’ın Arakan’a yapılacak yardımlar konusunda bugünden itibaren birlikte çalışacaklarını açıkladı. Arakan’a heyetle birlikte gelen bazı Türk yardım kuruluşları temsilcileri de bölgeye yapabilecekleri faaliyetleri yerinde görmek için çalışmalar yaptı. Şu ana kadar Türkiye’den sadece Türk Kızılayı’nın Arakan bölgesine yardım getirmesine izin verilirken, Türk sivil yardım kuruluşları da kendileri için yardım kapısının açılmasını bekliyor. GÜLİZAR BAKİ ARAKAN

Dünyanın görmezden geldiği trajedi

Çoğunluğu Budist 75 milyon nüfuslu Myanmar’da resmi rakamlara göre nüfusun yüzde 4’ü Müslüman. Ülkedeki Müslümanların yaklaşık 1 milyonunu ise ülkenin batısında Bengal Körfezi ve Bangladeş’e komşu Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Rohingya Müslümanları oluşturuyor. Haziran ayında, 3 Rohingyalının bir Budist kadına tacizde bulunduğu iddiasından sonra ayaklanan fanatik Budistler, eyalette yaşayan yaklaşık 800 bin Rohingyalı Müslüman’a ait ev-işyerlerini yakmaya, Müslümanları öldürmeye başladı. On binlerce Müslüman, canlarını kurtarmak evlerini terk ederek mülteci kamplarına sığınırken, Bangladeş ise daha fazla mülteciye bakacak imkânı olmadığını belirterek sınıra gelen Rohingyalıları ülkeye kabul etmedi. Birçok Rohingyalı Müslüman ise çareyi derme çatma sallarla çevredeki üçüncü ülkelere gitmekte buluyor.

Nerdeyse yarım yüzyıldır dünyanın en şiddetli ayrımcılık ve mağduriyetlerine maruz kalan Müslüman Rohingyalılar, gerçek Myanmar vatandaşı olarak görülmüyor ve “kaçak Bangladeşliler” olarak nitelendiriliyor. Myanmar, ‘siz Bangladeşlisiniz ülkenize gidin’ derken, Bangladeş ise ‘Siz Burmalısınız oraya gidin’ diyor. On yıllardır ortada kalmış haldeki Müslümanların durumları da her geçen gün daha kötüleşiyor. Rohingyalılar, bir köyden bir köye misafirliğe gitmek için bile resmi makamlardan izin almak zorunda. Evlenecekleri kişinin de devlet tarafından onaylanması gereken Rohingya Müslümanlarının iki çocuktan fazla çocuk sahibi olması da yasak. Bangladeş sınırındaki gayri resmi mülteci kamplarında yaklaşık 300 bin Rohingyalı yaşıyor. Kamplarda elektrik yok ve içme suyu altyapısı bulunmuyor. Kamplardakilerin çalışması yasak. Dışarı çıkmaları yasak. Sadece çok az uluslarası yardım kuruluşu temsilcisi bu kamplara girebiliyor.

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Avustralya’dan getirilen vasiyet sikkeler Ankara’da

SONRAKİ HABER

YouTube Now Tracks Your Time Spent Watching Videos

BENZER HABERLER

Türkiye asıllı girişimcinin Kanada başarısı:1 milyar dolarlık değerlemeyi aşarak “unicorn” status aldı
Dış Haberler

Türkiye asıllı girişimcinin Kanada başarısı:1 milyar dolarlık değerlemeyi aşarak “unicorn” status aldı

Temmuz 12, 2025
2 milyon Filistinli ‘insani şehirde’ tutulacak
Dış Haberler

2 milyon Filistinli ‘insani şehirde’ tutulacak

Temmuz 9, 2025
Referandum için AİHM’ye ilk bireysel başvuru yapıldı
AVRUPA

AİHM’den 117 kişi için daha ihlal kararı: Türkiye’ye 555 bin eoru tazminat tazminat

Temmuz 8, 2025
DEM’den Demirtaş’ı ‘üst arama’ uygulamasına  sert tepki: Adalet Bakanlığı bu terbiyesizliğe derhal son vermeli
Dış Haberler

Türkiye’ye bir tazminat daha: AİHM, Demirtaş’ın siyasi nedenlerle tutuklandığına hükmetti

Temmuz 8, 2025
İsrail’in Filistin soykırımı devam ediyor: Gazze’de can kaybı 51 bine yükseldi
Dış Haberler

Hamas, Gazze’de ateşkesi kabul ettiğini duyurdu

Temmuz 5, 2025
Türkiye AİHM’nin kara listesinde ikinci sırada
AVRUPA

AİHM’den yeni Yalçınkaya karaları geliyor: 22 Temmuz’da 1.000 dosya hakkında karar açıklanacak

Temmuz 5, 2025
    • All
    • Manşet
    15 Temmuz soykırımını mali bilançosu: Erdoğan Rejimi 42,3 milyarlık 784 şirketi gasp etti
    EKONOMİ

    15 Temmuz soykırımını mali bilançosu: Erdoğan Rejimi 42,3 milyarlık 784 şirketi gasp etti

    by zmnaus
    Temmuz 15, 2025
    0

    Anadolu Ajansı’nın (AA) Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) verilerine dayandırdığı haberine göre, son dokuz yılda 390 binden...

    Delik-deşik kan davası: Cenaze torbasında tarifsiz acı

    Delik-deşik kan davası: Cenaze torbasında tarifsiz acı

    Temmuz 15, 2025
    Kurgu Darbesi’yle TSK’da yaptığı  kıyımı açıklayan Erdoğan:’15 Temmuz’dan sonra 10 bin 468 subayı ihraç ettik’

    5 Temmuz’un ‘kumpas’ olduğunun 100 delili tek tek sıralandı!

    Temmuz 14, 2025
    Pervin Buldan: Bizim için barış, dünyadaki tüm makamlardan daha değerlidir

    AKP’li Cumhurbaşkanı’na yalanlama:DEM, “AKP-MHP ittifakına katıldı” yorumlarını reddetti

    Temmuz 13, 2025
    Gergerlioğlu’dan zulme tepki: Yasaya rağmen yine bir bebek cezaevine girdi

    Gergerlioğlu’dan zulme tepki: Yasaya rağmen yine bir bebek cezaevine girdi

    Temmuz 13, 2025

    Gazeteci Taha Akyol: Göreceksiniz, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tahliye edilecektir

    Temmuz 13, 2025

    İLETİŞİM

    info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

    Sydney Ofisi telefonu

    +61 02 96496006

    27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

    AVUSTRALYA REHBERİ

     

      • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
      • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
      • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
      • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER
      • UZAK DOĞU
      • AVRASYA
      • AVRUPA
      • AMERİKA
      • AİLEM
      • TEKNOLOJİ
      • KONUK YORUM