Sirius Eğitim Kurumları Genel Müdürü Serdar Takımoğlu: ”Sınıflarımızın tamamına yakını eğitime tam kapasiteyle girdi. Zaten önceki gün hizmete sokmuş olduğumuz Dallas şubemiz de bu ihtiyaçtan dolayı, birkaç ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanarak, eğitim hizmetine yetiştirildi” dedi.Yaklaşık on altı yıl önce öğretmen olarak görev yapmış olduğunuz kurumlara Genel Müdür olarak geldiniz. Yeni göreviniz hayırlı olsun. Okuyucularımıza kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Öncelikle bizlere böyle bir fırsat vermiş olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Kısaca eğitim hayatımdan söz edecek olursam. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünden 1994 yılında mezun oldum. Avustralya’ya gelmeden önce, Orta Asya Cumhuriyetlerinde dört yıl çalıştım. 1999 yılından beri Melbourne ve Sydney’de bulunan kolejlerde, çeşitli görevler üstlendim. Bundan 16 yıl önce Avustralya’da ilk olarak 7 yıl kadar Işık Koleji’nde görev yaptım. Okulun ilk dört sene vermiş olduğu mezunların fizik derslerine de girdim. Daha sonra Sydney’deki Şule Kolejlerinde çalıştım. Son üç yıldan beri ise, Avustralya’daki eğitim kurumları ve vakıfların çatı kuruluşu olan Avustralya Eğitim ve Kültür Federasyonu’nda (The Australian Universal Federation of Education and Culture) Genel Sekreterlik görevini üstlendim. Bir nevi öğretmen olarak görev yapmış olduğumuz Sirius Eğitim Kurumlarına yönetici olarak dönmüş olduk. Tabi şimdiki vazifemiz daha ağır. Bizi bekleyen önemli işler var. Öncelikli hedefimiz buradaki güçlü kadromuzla, bizden önce görev yapan değerli yöneticilerimizin yapmış olduğu güzel hizmetlere, yeni yeni katkılar ekleyerek, eğitim kurumlarımızı biraz daha ileriye taşımak olacak.
Sirius Eğitim Kurumları, ülkede artık bir marka haline geldi. Geldiğimiz noktayı biraz değerlendirir misiniz?
Yaptığınız tespit doğru. Kurumlarımız, büyük emeklerle artık bir marka haline geldi. Bildiğiniz gibi Sirius Kolejleri, öncelikle Türk toplumunun ihtiyacını karşılamak üzere kurulmuştu. Ama bu durum daha sonraki yıllarda diğer farklı milletlerin de ilgisine ve teveccühüne dönüştü. 1997 yılında 27 öğrenci ile başladığı yolculuğa, bugün eyalet genelindeki kampüslerimizde 2300 civarında öğrenciyle, eğitim hizmetlerini sürdürmekte. Bu teveccühe layık olabilmek için, her yıl ciddi yatırım ve projelerle kendimizi daha da geliştirmeye gayret ediyoruz.
Öğrenci kayıtlarınızda ciddi artış olduğunu biliyoruz. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılındaki kayıtlarınız hangi aşamada?
Öğrenci sayımızda her sene artış olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sınıflarımızın tamamına yakını eğitime tam kapasiteyle girdi. Zaten önceki gün hizmete soktuğumuz Dallas şubemiz de bu ihtiyaçtan dolayı birkaç ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanarak, eğitim hizmetine yetiştirildi. Ayrıca yeni yatırımlar ve yeni kampüsümüz bunun en büyük göstergesi. Başta Allah’ın yardımı ve inayeti olmak üzere, değerli velilerimizin de teveccühü sayesinde gerek öğrenci sayımızdaki artışlar, gerekse üniversiteye yerleştirmede elde edilen başarılar artarak devam ediyor.
DALLAS’LA, VICTORIA’DA KAMPÜS SAYIMIZ ALTIYA YÜKSELDİ
Sanırım, artan talebi karşılamak üzere, bir taraftan da eğitim kurumlarının altyapısını geliştirmek, yeni yeni kampüs binaları hizmete açılıyor. Hali hazırda kaç kampüsünüz var?
Bildiğiniz gibi; tek kampüsle başlayan eğitim kurumlarımız, birçok yeni kampüsle çalışmalarını sürdürüyor. Bunlardan biri de bu yıl açılan Dallas kampüsümüz. Birkaç ay gibi bir sürede, gece gündüz çalışılarak, yeni eğitim öğretim sezonumuza hazır hale getirildi. Dallas kampüsünün de açılmasıyla mevcut kampüs sayımız altıya ulaşmış oldu. Bildiğiniz gibi East Meadows ana kampüsünde ilkokul ve kız lisesi olmak üzere iki ayrı okul olarak hizmet veriyoruz. Ayrıca sadece erkek lisesi olarak hizmet veren Meadow Fair kampüsümüz, İlkokuldan 12.sınıfa kadar hizmet veren Keysborough kampüsümüz, İlkokuldan 10.sınıfa kadar hizmet veren Sunshine ve son olarak Shepparton kampüslerimiz var.
Farklı kampüslerde eğitim vermenin zorlukları oluyor mu?
Okullarımız ayrı ayrı mekânlarda faaliyet gösterdiği için zaman zaman bir takım sıkıntılar ve dezavantajları beraberinde getirse de, bunu özverili çalışmalar ve teknolojinin imkânlarıyla minimize etmeye çalışıyoruz. Özelde Türk toplumuna, genelde bütün Avustralya’ya güzel bir gelecek hazırlama noktasında bir araya gelen arkadaşlarımız, hizmet kalitesini artırmanın gayreti içinde.
Bu yıl öğrencilerinizin üniversiteye yerleşme başarısı nasıl?
Sirius Kolejleri’ne duyulan teveccühün en büyük göstergelerinden biri de, üniversiteye öğrenci yerleştirmedeki başarısı. Şimdiye kadar üniversiteye yerleştirme oranı yüzde 90’ın altına düşmedi. Geçen yılki yerleştirme oranı yaklaşık yüzde 95 civarındaydı. Bu çıtamız standart hale geldi diyebiliriz. Elde edilen başarıları toplumumuzla paylaşmak bizlere de mutluluk veriyor. Bu yıl da buna benzer bir rakama ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Henüz üniversite yerleştirme sonuçları resmi olarak açıklanmadığı için net bir rakam veremiyorum.
Yeni dönemde ne gibi öncelikli hedefiniz ve projeleriniz var?
Victoria eyaletinde yaklaşık 2300 civarında öğrenciye, 300 kadar öğretmenle hizmet vermeye çalışıyoruz. Bir taraftan mevcut kampüslerimizin teknik altyapılarındaki eksik ve aksaklıkları tamamlamak, yeni yeni spor salonları açıp, kütüphane binalarımızı güçlendirmek, eğitim ve öğretimde seviyeyi artırıp dijital teknolojiyi de arkamıza alarak gelişmeleri yakından takip etmek, gerek tablet kullanımı gerek velilerimizin ve öğrencilerimizin okulla ilgili online ‘feedback’lerinin toplanmasını sağlamak mevcut web sayfamızı daha da güçlendirmek öncelikli hedef ve projelerimiz arasında sayılabilir.
Eğitimin önemli adımlardan biri de sürekli kan değişimidir. Bu sene ne gibi değişiklikler yapıldı?
Dediğiniz gibi bu yıl da, bazı kampüslerimizde görev değişiklikleri de oldu. Meadow Fair erkek lisemizin müdürü Sayın İlker Temizkan Keysborough kampüsümüzün yeni müdürü olurken, yerine Keysborough kampüsümüzde yine müdür olarak görev yapan Sayın Ömer Ayvaz atanmış oldu. Öğretmen kadrolarımızda da bazı değişiklikler yapıldı.