HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretlerine katılan yargı başkanlarını eleştirerek, “AKP’nin gizli genel başkanı, örtülü genel başkanı ‘Biz dokunulmazlıkları kaldırdık, yargı şimdi artık gereğini yapar’ diyor oradaki Yargıtay Başkanı da alkışlıyor. Şimdi işte bu adamlar bizi yargılayacak. Biz nasıl buna normal yargısal faaliyet diyeceğiz?” dedi.
YARGITAY VE DANIŞTAY BAŞKANLARINI İSTANBUL MİTİNGİNE DAVET ETTİ
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ziyaretlerinde bir araya gelen yüksek yargı başkanlarına tepki gösteren Demirtaş, Yargıtay ve Danıştay başkanlarını HDP’nin pazar günü İstanbul’da gerçekleştirilecek mitingine davet ederek, “Yargı mensupları ve üst yargı kurumlarının başkanları Rize’de bu zatla çay topluyorlar. ‘Bu normaldir’ diye açıklama yapıyorlar. Ben merak ediyorum. Bakın, Cumhurbaşkanı ile herhangi bir toplantıya katılmak anormal değildir. Yüksek yargı kurumunun başkanları açılışlara katılırlar. Çay toplamanın neresi Cumhurbaşkanı ile ortak programdır? Hangi Anayasa kuralında, hangi Yargıtay kanununda, hangi Danıştay kanununda vardır? Bizimle de gelin programlara o zaman sakıncası yoksa. Buyurun, pazar günü İstanbul mitingimiz var. Yargıtay Başkanı’nı, Danıştay Başkanı’nı davet ediyorum. Çay toplamaktan da daha zevkli olacak. Söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
“‘YARGI GEREĞİNİ YAPAR’ DİYOR, YARGITAY BAŞKANI ALKIŞLIYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunan Demirtaş, HDP’li milletvekillerinin tehdit edildiğini savunarak, şöyle konuştu: “Rize’de, Kırşehir’de bu saraydaki zat, AKP’nin gizli genel başkanı, örtülü genel başkanı yani sıradan bir cumhurbaşkanın da söz etmiyoruz. Bize, HDP’li milletvekillerine dair ağır hakaretlerde ve tehditlerde bulunuyor. ‘Bunların daha iyi günleri, daha görecekler’ diyor. ‘Biz dokunulmazlıkları kaldırdık, yargı şimdi artık gereğini yapar’ diyor oradaki Yargıtay Başkanı da alkışlıyor. Şimdi işte bu adamlar bizi yargılayacak. Biz nasıl buna normal yargısal faaliyet diyeceğiz?”