Ancak durum plajlara sığınacak kadar basit değil. Eğer gerekli önlemler alınmazsa insanların sağlığı tehlikeye girecek. Çünkü uzmanlara göre sıcaklıklar artmaya devam edecek.Bu durum sadece insanları değil, doğal yaşamı da oldukça olumsuz bir şekilde etkiliyor. Hatta toplu popülasyon ölümleri ortaya çıktı.
Kalan yarasaların ise ya göç ettiği ya da başka yerlerde öldüğü düşünülüyor.Doğal habitatlarından uzaklaşan yarasalar, birçok çiçekli bitkinin ve ağaçların tozlaşmasında ve dağılmasında önemli rol oynuyordu.
İlerleyen zamanlarda bitkilerin çoğalması da olumsuz yönde etkilenecek.Başka bir yönden bakacak olursak yarasalarda yayılacak virüsler insan sağlığını da kötü yönden etkileyecek. Uzmanlar insanları mümkün olduğunca ölü canlılardan uzak durmaları için uyarıyor.İnsanların hayatı sadece virüslerden dolayı tehlike altında değil. Özellikle sıcaklık 45°C üzerindeyse kalp krizi ve vücutta susuzluk ortaya çıkıyor.
Bu durum da bayılma, organ hasarı ve ölüm risklerini beraberinde getiriyor.
Öte yandan astım ya da diğer solunum hastalıklarına sahip insanların, yaygınlaşan yüksek hava kirliliğinde dikkatli olması gerekiyor.
Çünkü, araçlardan yayılan egzoz dumanı ve endüstriyel dumanlar, ozon seviyesinin artışına dolayısıyla hava kalitesinin zayıflamasına neden olabiliyor.Durum sadece Avustralya’yı değil, bütün dünyayı ilgilendiriyor. Kendi yaşadığımız bölgenin ilerleyen zamanlarda böyle bir durumla karşılaşma olasılığını da göz önünde bulundurursak küresel ısınmada kendi katkı payımızı azaltacak yöntemler türetebiliriz. onedio.com