İşlenmiş gıdalardan uzak durmak gerektiğini bilmeyen yok. Sosisler salamlar, soslar, gazlı içecekler; hasılı hazır gıdalar özellikle Ramazan’da maalesef masanın baş köşesine kuruluyor.
Gelin bu Ramazan’da bir değişiklik yapın ve masanıza sebze suyu koyun. Sebze suları, hem yeme alışkanlıklarını düzene sokmak hem de işlenmiş gıdaları azaltmak için iyi bir başlangıçtır. Uzmanlar, kilo kontrolü ve karaciğer temizliği için her gün yaklaşık yüz gram yeşilliği iftar ya da sahurda tüketmeyi tavsiye ediyor. İki öğünde de yeşilliği saf dışı bırakanlar ise sebze sularını denemek durumunda.
HEM LEZZETLİ HEM BESİN DEĞERİ YÜKSEK
“Sebzeleri neden yemiyoruz da suyunu çıkarıyoruz?” diye sorabilirsiniz. Yeşillikler rengini klorofil adı verilen pigmentten alıyor. Ancak bu pigment sıcağa dayanıklı değil. Sebzeler biraz piştiğinde dahi rengini kaybetmeye başlar. Bu nedenle en faydalısı çiğ tüketilmeli. Ama her sebzenin çiğ yenmeye müsait olmadığı bir gerçek. Bu nedenle uzmanlar sebze sularını öneriyor. Havuç, domates, avokado, salatalık, kabak sebze sularının en sevilenleri. Bunları tercih etmezseniz, pancar, zencefil, kırmızı biber, tere ve rokayı bir deneyin.
Peki sebze sularınıza neleri dahil ederek onları daha sağlıklı ve keyifli şekilde içilebilir hale getirebilirsiniz? Tavsiye edilen yeşillikler ve kullanım şekilleri şöyle:Maydanoz tümörlerle savaş açan yeşilliğin başında geliyor. Ayrıca kalp krizi riskini de azaltıyor. Bu sebeple sebze sularına mutlaka dahil edin.Hazımsızlığa deva sindirim güçlüğüne şifa nane, anti bakteriyel sebzelerden biri. Vitamin bakımından bir hayli zengin olan nane hazırlayacağınız karışımın harika kokmasını da sağlar.
Dereotu Ramazan’da vücudun ihtiyaç duyduğu demir ve magnezyumun büyük bölümünü karşılayacak kadar güçlü. Lif oranı yüksek olduğu için iftarda hazır gıdaları kaşıklamanıza mani olabilir.Kendi sinirine orucu perde edenler oluyor ne yazık ki. Asabileşmek yerine kalp ritmini dengeleyen, kan akışına yardımcı olan fesleğeni sebze sularına dahil edin ve sinirlenmekten kurtulun.tr724.com