Anadolu Yakası’ndaki akvaryum ve sualtı hayvanat bahçesi, 200 türden 20 binin üzerinde deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapıyor.Avusturalya’dan götürülen 5 metre boyunda 750 kilogram ağırlığındaki erkek ve 3 metre uzunluğundaki dişi timsah, ziyaretçilerin en fazla dikkatini çeken canlılar.
Kayalık Kıyılar”, “Ana Tank”, “Deniz Anası Galerisi”, “Jungle”, “Nehirler”, “Penguen Adası” ve “Timsah Krallığı” adı verilen 7 bölüm ve 50 akvaryum tankından oluşan akvaryumda çocuklar, ekoloji ve okyanus hayatının sürdürülebilirliğiyle ilgili bilgi alırken, 270 derece görüş olanağı olan akrilik tünelde gezip, denizdeki yaşamı ve birçok deniz Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Gülnur İnkaya, 28 Nisan’da ziyarete açılan, 200 türden 20 binin üzerinde deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapan akvaryumun farklılığını, “deniz canlılarının yanı sıra amfibilerin, sürüngenlerin bulunması” şeklinde tanımlarken, akvaryumu ayda 25-35 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydetti canlısını görebiliyor.
TİMSAHIN TÜRKİYE GÖTÜRÜLME SERÜVENİ
Öte yandan Avusturalya’dan götürülen 5 metre boyunda 750 kilogram ağırlığındaki erkek ve 3 metre uzunluğundaki dişi timsah, ziyaretçilerin en fazla dikkatini çeken canlılar. Gelecek 10 yıl içerisinde bin kiloya ulaşması beklenen dev timsahın 30 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Timsahlar, su ürünleri mühendisleri tarafından ayda ortalama 50 kilogram et ağırlıklı gıdayla besleniyor. Uzmanlar, besleme seansı sırasında özel bir bölmeye geçiyor ve suya düşmemek için emniyet kemeri takıyor.
Avusturalya’da halkın bulunduğu alanlara karışan dev timsah, yetkililerce _Queensland‘deki bir timsah çiftliğine alınıyor. Kral timsah çiftliğe alındığında şu anki büyüklüğünün yarısı kadardı.Timsah çiftliği, Avustralya hükümeti denetiminde 1981’de kurulan bir çiftlik. Bu çiftlikte 500’ün üzerinde timsah bulunuyor. Timsahlar uzun süre bu çiftlikte yaşadıktan sonra İstanbul‘a özel uçak ve veteriner hekim gözetiminde götürüldü. Timsahların götürülmesinde 20 kişilik bir ekip görev aldı.