Mahkeme Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın’ın tahliyesine karar verdi.Gülen Cemaatinin medya yapılanması iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın’ın tahliyesine karar verdi.
Gülen Cemaati medya yapılanması iddiasına yönelik 2’si firari 29 sanığın yargılandığı davaya İstanbul 25. Ağır Ceza Mahekemesi’nde devam edildi. Aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy’un bulunduğu 13’ü bu davadan 13’ü ise darbe teşebbüsü soruşturmasından tutuklu 26 sanık hazır bulundu. Mahkemenin başkanı duruşmayı başlattıktan sonra mahkemeye ulaşan evrakları okudu.Mahkeme Murat Aksoy, Atilla Taş ve Davut Aydın’ın tahliyesine karar verdi. Savcılık, Murat Aksoy ve Atilla Taş’ın tahliyesini talep etmişti. Davut Aydın da sağlık problemleri nedeniyle tahliye edildi. Duruşma 4 Aralık Cumartesi gününe ertelendi.Hakim sanıkların bank Asya hesapları raporunu okudu. Sanıkların Bank Asya’da hesabının bulunup bulunmadığı, var olan hesaplarda örgüt talimatı sonrasında şüpheli bir durumun olup olmadığına ilişkin bilgilerin yer aldığı raporda, aralarında Atilla Taş’ın da bulunduğu 6 sanığın Bank Asya’da hesabının bulunmadığı kaydedildi. Tutuklu 4 sanığın ise Bank Asya’daki hesaplarının şüpheli olduğu, diğer sanıkların ise bankada hesabının bulunduğu ancak hayatın olağan akışına aykırı bir hareketin söz konusu olmadığı belirtildi.Ardından ByLock raporları okundu. Daha sonra 6 kişinin Bylock kaydının olduğu yönünde gelen yazı okundu. Yazı içeriğinde sanıklardan Ufuk Şanlı’nın 3 bin, Davut Aydın’ın 3 bin 91, Seyit Kılıç’ın 3 bin 541, Bülent Ceyhan’ın 5 bin 227, Mutlu Çölgeçen’in 20 bin 668, Oğuz Usluer’in 20 bin 119 görüşme kaydının bulunduğu bilgisine yer verildi.
ABDULLAH KILIÇ: BANKAYA KIZIMIN OKUL TAKSİTİNİ YATIRDIM
“Okul müdürü, kızımın okul taksitlerini Bank Asya’dan ödeyeceksiniz deyince Tekstil Bank’taki 42 bin dolar hesabımı bozup 7 binini Bankasya’ya yatırmak zorunda kaldım. Sizin vicdanınıza sığınıyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.Gazeteci Habib Güler, “Ben örgüt nedir bilmem, attığım iki twit… Ben sadece bir muhabirim.” dedi.
H. İBRAHİM BALTA: BEN EMLAK MUHABİRİYİM
Halil İbrahim Balta ise, “MİT tırlarıyla ilgili twitlerim olduğu iddi ediliyor, benim böyle bir twitim yok! Ben emlak muhabiriyim. Adres defterimdeki tüm şirketler iddianamede bağlantı olarak görülüyor.” diye savunma yaptı.
Hükümetin suçları nedeniyle yargılandık
Redhack’in ele geçirdiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait kişisel e-postaları haberleştiren gazetecilerden bugün tahliye olan Ömer Çelik’i cezaevi kapısında yakınları ve meslektaşları karşıladı. Çelik’i karşılayanlar arasında 11 ay 10 günlük oğlu da vardı.Redhack’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait e-postalarını haberleştiren 3’ü tutuklu 6 gazeteci hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilen kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik cezaevinden çıktı. Burada kısa bir açıklama yapan Çelik, diğer meslektaşlarının hala tutuklu olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Çelik, “Hükümeti, içine girdiği yolsuzlukları ve gayrimeşru ilişkileri yansıttığımız için yargılandık. Benim tahliye edilmem hatadan dönüldüğü anlamına gelmiyor. Bu yargılamanın halen sürüyor olması ve iki arkadaşımızın halen tutuklu olması bu durumun başlıca göstergesi.” dedi. Bakan Berat Albayrak’ın davaya müdahil olmasının her şeyi gözler önüne serdiğini belirten gazeteci Çelik, “Biz gazeteci olarak dün olduğu gibi bugün de gerçekleri halka taşıyacağız, bundan sonra da bu tutumumuzu sürdüreceğiz. Türkiye başlı başına bir cezaevine dönüştürülmüştür.” diye konuştu.