• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Dış Haberler

Afrika’da ‘Maden Yolsuzluğu’ndan aranan MÜSİAD başkanını da cemaate bağladılar

Mayıs 5, 2018
in Dış Haberler, Genel Gündem
2
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Güney Afrika Başkanı Ebubekir Salim ve birlikte çalıştığı madenci Mehmet Selim Kaymak hakkında yolsuzluk nedeniyle yürütülen yakalama kararını da cemaate bağladılar.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (Müsiad) Güney Afrika Başkanı Ebubekir Salim ve diğer madenci Mehmet Selim Kaymak hakkında yakalama kararı çıkarıldı.  Johannesburg’un finans merkezi Sandton polis karakolundan Kaptan Granville Meyer “Türk madenciler hakkında yakalama kararı çıkarıldı, polisimiz gerçekten onları arıyor” açıklamasında bulundu.

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Afrika'da 'Maden Yolsuzluğu'ndan aranan MÜSİAD başkanını da cemaate bağladılar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Güney Afrika Başkanı Ebubekir Salim ve birlikte çalıştığı madenci Mehmet Selim Kaymak hakkında yolsuzluk nedeniyle yürütülen yakalama kararını da cemaate bağladılar.Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (Müsiad) Güney Afrika Başkanı Ebubekir Salim ve diğer madenci Mehmet Selim Kaymak hakkında yakalama kararı çıkarıldı.  Johannesburg’un finans merkezi Sandton polis karakolundan Kaptan Granville Meyer “Türk madenciler hakkında yakalama kararı çıkarıldı, polisimiz gerçekten onları arıyor” açıklamasında bulundu.
Güney Afrika’nın önemli gazeteleri Türk madenciler hakkındaki mahkeme serüvenine geniş yer verdi. Sowetan gazetesi bugün, “Türkler maden yolsuzluğundan aranıyor” başlığıyla bir haber verdi.  Yazıda, Ebubekir ve Mehmet isimli işadamlarının kömür ocağını yağmalama, adam kaçırma, yolsuzluk, sahtecilik, Mpumalanga eyaletindeki kömür ocağından zimmete para geçirme ve mahkemeye usulsüzlük karıştırma suçlarından arandıkları belirtildi. Gazetenin haberine göre, iki işadamından birinin, mahkemenin kilit sanığı olan muhasebeci İmraan Suleman’ı Johannesburg’un Oliver Tambo Havalimanı’ndan Türkiye’ye kaçırırken yüzüstü yakalanmaları, madencilerin suçlarını ortaya döktü.
Polisin takibi üzerine, muhasebeci Suleman, geçtiğimiz Salı gecesi Türk madencilerin baskısı ile kaçırılmak üzere Türkiye uçağına bindirilirken durduruldu. Habere göre, Sumo Kömür’e çalışan Ebubekir ve Mehmet Selim isimli Türkler, Güney Afrika’daki Sumo Kömür’ün maden arama haklarını yasadışı yollardan transfer ettikleri, bazı mülklerini sattıkları ve gelirlerini vergi cenneti Mauritius Adası’na transfer ettiklerini iddialarıyla da yargılanıyorlar.
Geçtiğimiz hafta Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi, Salim ve Kaymak’ı, Sumo’nun yan kuruşulu bir firmanın direktörlüklerinden azletmişti. Mahkeme, Mauritius’a kaçırılan paraların Güney Afrika’ya geri getirilmesi, ve Güney Afrika bankalarında tutulan paraların da çekilmesi ve transfer edilmesi yasağını getirmişti. Gazeteye göre, Salim ve Kaymak’ın zimmetlerine geçirdikleri paraların miktarı yaklaşık 100 milyon Rand (7milyon 950 bin Dolar).
Sowetan’ın Sandton polis karakoluna dayandırdığı bilgilere göre, Salim veya Kaymak, Muhasebeci İmraan Suleman’ın Johannesburg’un Orange Grove semtindeki evine geldiler ve Türkiye’ye acil uçması gerektiğini söylediler. Baskı üzerine havaalanına giren Suleman, polisin dikkati sayesinde kurtarıldı. Eşinin apar topar Türkiye’ye götürülmesi üzerine acilen Sandton karakoluna koşan bayan Suleman,  kocasının baskı ve tehditle acilen Türkiye’ye götürülmesi konusunda polise bir beyanname verdi. Kurtarıldıktan sonra İmraan Suleman polise şöyle ifade verdi, “Çalıştığım firma hakkında bir yolsuzluk davası açıldığını ve benim de tanık olarak dinleneceğimi tahmin ediyordum. Aniden Türkiye’ye uçmaya zorlanmam üzerine, bunun planlı bir hareket olduğunu hissettim” dedi.

Şu anda polisten kaçan EbuBekir Salim, uzun yıllardır Güney Afrika’da yaşıyor. MÜSİAD’ın Güney Afrika Şubesi Başkanı olan Salim, son iki yıldır dernek adına bir çok program ve Türkiye gezisi organize etti. Salim 15 Temmuz’dan sonra sık sık Pretoria Türk Büyükelçiliği’nde programlara katılıyordu. Salim otellerde düzenlediği programlarda büyükelçiliğin 15 Temmuz bildirilerini katılımcılara dağıtıyordu.
130 yıllık The Star gazetesinde ise Türk madencilerin haberi, “ Yüzlerce milyon Rand Güney Afrika’ya geri dönebilir” başlığıyla çıktı. The Star’a göre ise kaçırılan para miktarı 250 Milyon Rand. Salim ve Kaymak’ın Sumo’nun yan kuruluşu Londani Kömür’ün direktörlüğünden alındığı ifade ediliyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BM’den İsrail kararı: Gazze’ye insani yardımın ulaşmasına izin verin

AP Türkiye Raportörü, Ankara’ya :AİHM’de kaybettiniz, uymak zorundasınız

BM Genel Sekreteri Guterres: İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

Güney Afrika’da geçen hafta The Star, Kosova ve Gabon’daki Hizmet hareketi gönüllülerinin kaçırılmasından sonra,  ilk sayfadan, “ Güney Afrika’daki Türkler kaçırılmaktan korkuyor” başlıklı bir habere imza atmıştı. Afrika’nın en büyük ekonomisinin, insan kaçırmaya karşı ne kadar hassas olduğu Salim ve Kaymak’ın adam kaçırma girişimlerinin engellenmesiyle ortaya çıktı.

HAVUZ MEDYASI BU YOLSUZLUĞU DA CEMAATE BAĞLADI

Güney Afrika hükümetinin 7 milyon dolara yakın yolsuzluğa ilişkin açıklamalarına rağmen Havuz Medyası Akşam Gazetesi’nde çarpıtma bir haber yayınlandı. MÜSİAD Başkanı Ebubekir Salim’in F… tarafından hedef gösterildiği iddia edildi.

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

HAPİSTEKİ DEMİRTAŞ CUMHURBAŞKANLIĞINA İKİNCİ KEZ ADAY: 24 HAZİRAN’IN SÜRPRİZİ OLACAĞIZ

SONRAKİ HABER

Man gets 9 years for taking medicine to Gülen-linked hospitals in Tanzania

BENZER HABERLER

ABD, Gazze’de savaş suçu kanıtlarını görmezden gelmiş
AMERİKA

BM’den İsrail kararı: Gazze’ye insani yardımın ulaşmasına izin verin

Aralık 13, 2025
AP Türkiye Raportörü, Ankara’ya :AİHM’de kaybettiniz, uymak zorundasınız
Dış Haberler

AP Türkiye Raportörü, Ankara’ya :AİHM’de kaybettiniz, uymak zorundasınız

Aralık 5, 2025
İsrail soykırıma devam ediyor:Ateşkes sonrası bir ayda 107’si çocuk 271 Filistinliyi katledildi
Dış Haberler

BM Genel Sekreteri Guterres: İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

Aralık 4, 2025
1993’de Azerbaycan’a destek için  kapatılmıştı:Ermenistan sınırı yeniden açıyor
Dış Haberler

1993’de Azerbaycan’a destek için kapatılmıştı:Ermenistan sınırı yeniden açıyor

Aralık 4, 2025
Sanatçı Süvari Öztürk’ten Ahmet Kaya’ya vefa: ‘Yangında gece’ vefat yıldönümüne  ithaf edildi
Dış Haberler

Sanatçı Süvari Öztürk’ten Ahmet Kaya’ya vefa: ‘Yangında gece’ vefat yıldönümüne ithaf edildi

Aralık 1, 2025
Türkiye’de ilkkez: Papa 14. Leo, İstanbul’da 4 bin kişiye ayin düzenledi
Dış Haberler

Türkiye’de ilkkez: Papa 14. Leo, İstanbul’da 4 bin kişiye ayin düzenledi

Kasım 29, 2025
  • All
  • Manşet
Avustralya’ya parmak sallayan Netanyahu’ya eski Başbakan’dan sert tepki: “Avustralya’nın siyasetine karışmayın”
Avustralya

Avustralya’ya parmak sallayan Netanyahu’ya eski Başbakan’dan sert tepki: “Avustralya’nın siyasetine karışmayın”

by adminzaman
Aralık 18, 2025
0

 Malcolm Turnbull, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Avustralya siyasetine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterererek; "Siyasetimize karışmayın"dedi. Avustralya’nın Federal eski Başbakanı Malcolm...

Devletin zirvesinden Ahmet’e ziyaret: Avustralya ‘Bondai kahramanı’ Suriyeliyi bağrına bastı

Bondi’nin kahramanı Suriyeli Ahmed için başlatılan bağış kampanyası 2,5 milyon doları aştı

Aralık 18, 2025
Liverpool’da NSW Polisi’nden taktik operasyon: 3 kişi gözaltında

Liverpool’da NSW Polisi’nden taktik operasyon: 3 kişi gözaltında

Aralık 18, 2025
Edirne L Tipi Cezaevinde hamile kadınlara eziyet

Edirne L Tipi Cezaevinde hamile kadınlara eziyet

Aralık 18, 2025
CHP’li Başarır:“Cumhurbaşkanı’nın uçağında, kokain çeken gazeteci tarihimizde olmadı”

CHP’li Başarır:“Cumhurbaşkanı’nın uçağında, kokain çeken gazeteci tarihimizde olmadı”

Aralık 18, 2025
Dr. Mazılıgüney, AHİM’in 2.420 Türkiye  ihlal kararına: 66 yıllık tarihinde eşi görülmemiş hazin bir tablo

Dr. Mazılıgüney, AHİM’in 2.420 Türkiye ihlal kararına: 66 yıllık tarihinde eşi görülmemiş hazin bir tablo

Aralık 18, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM