• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Dış Haberler

Merkel, Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirdi

Mayıs 16, 2018
in Dış Haberler
1
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter


Almanya Başbakanı Merkel, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirdi. Merkel görüşmeyi, “yanlış anlamaya davet çıkaracak” bir durum olarak niteledi.

Alman Milli Futbol takımı için forma giyen Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Londra’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasına yönelik tepkiler sürüyor.Almanya Başbakanı Angela Merkel, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirdi. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin’deki olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, “rol model milli takım oyuncularının” Erdoğan ile buluşmasının “soru işaretleri yaratan ve yanlış anlamaya davet çıkaracak” bir durum olduğunu belirtti.Gündoğan ve Özil’in konuya ilişkin açıklama yapmalarını da memnuniyetle karşıladıklarını belirten Seibert, Alman Futbol Federasyonu (DFB) içinde de konunun gündeme geleceğinden emin olduğunu ifade etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özil ve Gündoğan ile Londra’da buluşmasında çekilen fotoğrafların Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanması Almanya’da tepkiyle karşılanmış ve Erdoğan’a seçim desteği olarak değerlendirilmişti. Hükümet Sözcüsü Seibert, “Merkel de bunu gizli bir seçim desteği olarak mı değerlendiriyor?” şeklindeki soruyu ise yanıtsız Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirenlerden biri de Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel olmuştu.

“Bir despot için seçim kampanyası yapmamalılar”

Friedrich’in partisi ve iktidar ortağı CSU da, Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin bir açıklama yayınlayarak iki futbolcuyu eleştirdi. Parti resmi hesabından, “Milli takım formasını giyenler, ülkemizin değerlerine bağlı kalmalıdır. Basın ögürlüğü ve insan haklarını sınırlayan bir despot için seçim kampanyası yapmamalıdır” denildi. 

Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Spor Politikaları Sözcüsü Ebehard Gienger de iki futbolcunun tutumunun Almanya’da yaşayan Türklerin topluma uyumunu sağlamak üzere yürütülen çabalara uygun olmadığını vurguladı. Giegner, “Türkiye asıllı vatandaşlarımızın Federal Alman Cumhuriyeti’ni memleketleri olarak görmelerini isterken, iki harika kişilik kendilerini başka bir devletle tanımladı. Böyle şey olmaz” diye konuştu. 

Almanya Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann-Mauz da tartışmaya Twitter hesabından yaptığı açıklamayla dahil oldu. Merkel’in partisi CDU’dan olan bakan Annette Widmann-Mauz, Londra’daki buluşmayı “yanlış bir reverans” olarak tanımlayarak bunun Alman Futbol Federasyonu’nun kampanyasında savunduğu saygı ve hoşgörü gibi değerlerin tam tersi olduğunu belirtti.
SPD: Bir despota bağlılık gösterdiler
İktidar ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) de eleştirilere dahil oldu. SPD Spor Politikaları Sözcüsü Detlev Pilger, Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile birlikte poz vermesini, “basın özgürlüğünü ayaklar altına alan ve insan haklarını sınırlayan bir siyasetçiye bağlılık göstermek” olarak yorumladı.Rhein-Necker Zeitung’a demeç veren SPD’li Pilger, Özil ve Gündoğan’ın Alman Milli takımı için forma giydiğini ve bu nedenle iki futbolcunun bağlılıklarını Alman devletine göstermeleri gerektiğini hatırlattı.
AfD: Özil ve Gündoğan Dünya Şampiyonası’na götürülmemeli
Almanya için Alternatif (AfD) partisi ise eleştirilerini bir adım öteye taşıdı. Partinin meclis grup başkanı Alice Weidel, Özil ve Gündoğan’ın Rusya’da yapılacak 2018 FIFA Dünya Kupası için Alman milli takımına alınmamalarını talep etti.Weidel Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda da, “Gündoğan ve Özil’e göre Erdoğan ‘onların Cumhurbaşkanı’! İki ‘Alman’ futbolcuya yönelik skandal, Türkiye kökenli gençlerin kendilerini ailelerinin seçtiği memleket olan Almanya ile ne kadar az tanımladıklarını gösterdi” yorumunda bulundu.

Sol Parti: Kaba bir faul yaptılar
Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen de Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirerek, “Türkiye’de demokrat kişilerin takibata uğradığı bir dönemde Londra’daki lüks bir otelde despot Erdoğan ile buluşmanın ve onu ‘Cumhurbaşkanımız’ olarak tanımlamanın kaba bir faul” olduğu yorumunu yaptı. Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Almanya milli takımının Türkiye kökenli iki oyuncusu Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Londra’da ziyaret ederek ona forma vermelerini “seçim kampanyası manipülasyonu” olarak nitelemiş, iki oyuncuya tepki göstermişti. İki ismi de milli takım kadrosuna dahil eden Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, konuyla ilgili bir soruya, “Göçmen kökenli insanların ve oyuncuların bazen göğüslerinde iki yürek attığı için anlayış gösterebiliyorum. Bunu bir çatı altında toplamak her zaman kolay değil. İkisi de bize, siyasi bir mesaj vermek istemediklerini ima etti” yanıtını verdi. Löw, “İkisinin de çok iyi karaktere sahip olduğunu söyleyebilirim. Uzun zamandan beri onları tanıyorum. Entegrasyon için çok şey yaptılar” ifadelerini kullandı.
  • Bu fotoğraf Almanya’yı karıştırdı….

  • Ünlü oyuncu Erdoğan’ın İngiltere davetini reddetmiş

Samanyoluhaber’e Patreon ile sahip çıkın!

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AP Türkiye Raportörü, Ankara’ya :AİHM’de kaybettiniz, uymak zorundasınız

BM Genel Sekreteri Guterres: İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

1993’de Azerbaycan’a destek için kapatılmıştı:Ermenistan sınırı yeniden açıyor

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Bölge illeri yüzde 49.5 ile ‘Demirtaş’ diyor

SONRAKİ HABER

İnce’den Erdoğan’a: Şov yapma, İsrail ile ilgili gereğini yap

BENZER HABERLER

AP Türkiye Raportörü, Ankara’ya :AİHM’de kaybettiniz, uymak zorundasınız
Dış Haberler

AP Türkiye Raportörü, Ankara’ya :AİHM’de kaybettiniz, uymak zorundasınız

Aralık 5, 2025
İsrail soykırıma devam ediyor:Ateşkes sonrası bir ayda 107’si çocuk 271 Filistinliyi katledildi
Dış Haberler

BM Genel Sekreteri Guterres: İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

Aralık 4, 2025
1993’de Azerbaycan’a destek için  kapatılmıştı:Ermenistan sınırı yeniden açıyor
Dış Haberler

1993’de Azerbaycan’a destek için kapatılmıştı:Ermenistan sınırı yeniden açıyor

Aralık 4, 2025
Sanatçı Süvari Öztürk’ten Ahmet Kaya’ya vefa: ‘Yangında gece’ vefat yıldönümüne  ithaf edildi
Dış Haberler

Sanatçı Süvari Öztürk’ten Ahmet Kaya’ya vefa: ‘Yangında gece’ vefat yıldönümüne ithaf edildi

Aralık 1, 2025
Türkiye’de ilkkez: Papa 14. Leo, İstanbul’da 4 bin kişiye ayin düzenledi
Dış Haberler

Türkiye’de ilkkez: Papa 14. Leo, İstanbul’da 4 bin kişiye ayin düzenledi

Kasım 29, 2025
Kazakistan’da ‘Hizmet’e adanmış bir ömür: Eğitim Gönüllüsü Osman Sarıoğlu Almatı’da Hakk’a yürüdü
Dış Haberler

Kazakistan’da ‘Hizmet’e adanmış bir ömür: Eğitim Gönüllüsü Osman Sarıoğlu Almatı’da Hakk’a yürüdü

Kasım 29, 2025
  • All
  • Manşet
Stockholm’de tarihi gece:Avustralyalı Profesör Alexandra Reid’e Nobel ödülü
Avustralya

Stockholm’de tarihi gece:Avustralyalı Profesör Alexandra Reid’e Nobel ödülü

by adminzaman
Aralık 11, 2025
0

Nobel Ödülü’nü kazan  Prof. Alexandra Reid, teşekkür konuşmasında araştırmasının insan sağlığına uzun vadeli etkilerine dikkat çekerek“Bu ödül yalnızca bana değil;...

Özgür Özel, Avrupa’nın kalbi Brüksel’den: AKP iktidarı artık Trump’a çalışmaya başladı

Özgür Özel: Bize bu zulmü yapan AK Toroslar’ı unutmayacağız

Aralık 11, 2025
Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

Faizler 3,60’ta sabit tutuldu: Konut kredisi sahiplerine kötü haber

Aralık 11, 2025
On yıldır cezaevinde tutulan Kazım  Avcı’dan mektup:”Tek suçum, Fethullah Gülen’le akraba olmam.”

On yıldır cezaevinde tutulan Kazım Avcı’dan mektup:”Tek suçum, Fethullah Gülen’le akraba olmam.”

Aralık 11, 2025
Hizmet mensuplarına “Haşhaşi”diyen Gazeteci M.Akif Ersoy uyuşturucudan tutuklandı

Hizmet mensuplarına “Haşhaşi”diyen Gazeteci M.Akif Ersoy uyuşturucudan tutuklandı

Aralık 11, 2025
Victoria Premier Ligi’nde 2026 Fikstürleri belli oldu

Victoria Premier Ligi’nde 2026 Fikstürleri belli oldu

Aralık 10, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM