• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home YAZARLAR

GİZLİ ELİ BULDUK NETEKİM!

Kasım 20, 2018
in YAZARLAR
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Kim yapıyor bu tutuklamaları? Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Betül Tanbay’ın aralarında bulunduğu 13 kişinin Osman Kavala ile ilişkilendirilerek gözaltına alınmasından bahsediyorum.

Büyük bir cesaret(!) örneği göstererek gözaltıları eleştirebilen gazeteciler ihtilafa düştü. Bir rivayete göre, bu dosyayı ‘Fetö’den ihraç edilen savcılar açmıştı. Şimdi tamamı tutuklu ya da yurt dışında saklanıyor. Zaten meslekleri ellerinden alınmış ama onlar yine de bir yolunu bularak görevdekilerin bedenine girip gözaltı kararlarını veriyor. Bu doğaüstü güçleri fark edilmesin diye yaklaşık 150 bin kendi halinde insanı sudan bahanelerle gözaltına aldırıp 90 binini tutuklamayı göze aldılar! Aynı kişiler, Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerini bir yıldan fazla cezaevinde tuttu, yetmedi gazeteyi ellerinden alıp onları işsiz bıraktı. Sırf saklanabilmek adına, demokrat ve cemaat davalarına nispeten objektif yaklaşabilen kadroyu tasfiye edip kan davalılarına gazeteyi teslim etmekten bile çekinmediler. Dava boyunca ‘bu dosyanın arkasında Fetö var’ tezini işleyenler, mahkemede aleyhe tanıklık yapan kişinin yeni yönetimin parçası olmasını izah edemiyor ama olsun; küçük bir gerçeğin muhteşem komployu çöpe atmasına izin verilmemeli.

Cesur gazetecilerin ikinci teorisi de buna yakın. Onlara göre “‘Görünmez el’ yine devrede. Türkiye Kaşıkçı cinayetinden sonra geniş bir manevra alanı yakaladı. Avrupa ve ABD ile yakınlaşma yaşanıyor, içeride normalleşme arzusu telaffuz ediliyor. Tam o anda görünmez el devreye giriyor. Normal mi?”

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Post-Ergenekon

Zamanları aşan rol model ikili: Hacı abi ve hacı teyze

ARTIK DİNLEN TURNA KUŞUM!

Gizli elin icraatları bununla da sınırlı değil. Mesela ekonominin bu kadar kötü gibi algılanması o görünmez eli marifeti. Ekonomide dev adım- lar atılırken sırf algı operasyonlarıyla aksiymiş gibi gösteriyorlar. Sonra bu gizli el, sırf Büyük Başkan Erdogan’ı halkın gözünden düşürmek için çaktırmadan her şeye zam yapıyor, millete metreyle ölçülebilen faturalar gönderiyor. Az daha unutuyordum, insanlar kuraklık var sansın ve AKP’ye öfkelensin diye muslukları açık bırakıyorlar.

Hiç normal olur mu? O gizli elin icraatları bununla da sınırlı değil. Mesela ekonominin bu kadar kötü gibi algılanması o görünmez eli marifeti. Ekonomide dev adımlar atılırken sırf algı operasyonlarıyla aksiymiş gibi gösteriyorlar. Damat-bakan Beraat Albayrak’ın deşifre ettiği üzere hem de dış mihrak bunlar! Ya akıllım inanmıyorsan yandaş medyaya bir göz at, anında aydınlan. Sonra bu gizli el, sırf Büyük Başkan Erdoğan’ı halkın gözünden düşürmek için çaktırmadan her şeye zam yapıyor, millete metreyle ölçülebilen faturalar gönderiyor. Az daha unutuyordum, insanlar kuraklık var sansın ve AKP’ye öfkelensin diye muslukları açık bırakıyorlar. Allah seni inandırsın tek AKP kötü görünsün, milyarlık su faturasına bile razılar. Dur bi dakka; tabii ya su faturaları himmet paralarıyla ödeniyor olabilir. Yenişafak bunu neden düşünemedi! Ben yazıp yardımcı olayım.

Özgüüür ve de demokrat bir ülke olduğumuz için herkes rahatlıkla görüşlerini ifade edip, yanlış gördüğü şeyleri eleştirebiliyor. Örnek, Tarhanlı ve arkadaşlarının gözaltına alınışına tepkiler. Hâlâ aksini düşünüyorsanız, sağlıkta şiddet konulu televizyon mülakatında ‘bazı başhekimler tam sopalık’ şeklinde konuşan AKP’li Sağlık Komisyonu başkanına kadar yolunuz var. Hakkınızdan o gelsin; pardon ‘konuyu size o izah etsin’ demek istemiştim.

‘Ben yapmadım, miki yaptı’ altını ıslatan çocuğun muhteşem buluşuydu. Aynı zamanda toplumsal karşılığı yüksek bir cümleydi, yıllar geçti hâlâ unutulmuyor. Suçunu kabul etme erdeminden yoksunluk ve kabahatliyi ifşa cesaretinden mahrumiyetin doğal sonucu olarak günah keçileri devreye giriyor. Bedel ödemeden eleştirme ve duruş gösterme kurnazlığı da diyebiliriz. Diktatörler ve ‘hık’ deyicileri böyle gizli düşmanlara ihtiyaç duyar. Hem kitleleri korkutup yanına çekmeye, hem de günah keçisi olarak kullanmaya müsait olduğundan kurnazca bir buluş.

Elle attığı golle Arjantin’e dünya kupasını kazanma yolunu açan Maradona maçtan sonra ‘Tanrı’nın eliydi’ demişti. Yıllar sonra ise ‘ne Tanrısı düpedüz Diago’nun eliydi’ diye düzeltmişti. Bizimkiler de birgün görünmez eli gördüklerini itiraf edecekler lakin atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacak.

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Victoria İslam Konseyi, Müslümanları bilinçlendirmek için kampanya başlatıyor

SONRAKİ HABER

Gergerlioğlu, cezaevinde kalp krizi sonucu vefat eden Dalgıç’ı Adalet Bakanlığına sordu: Normal ölüm mü?

BENZER HABERLER

Yargıda kriz çatışmaya dönüştü; silahlar patlıyor
Manşet

Post-Ergenekon

Mayıs 12, 2025
Sırlı zarf!
Manşet

Zamanları aşan rol model ikili: Hacı abi ve hacı teyze

Mayıs 12, 2025
Manşet

ARTIK DİNLEN TURNA KUŞUM!

Mayıs 12, 2025
DEĞİLDİR…
Gündem

Hakan Fidan’a da bir enişte lazım!

Mayıs 11, 2025
Duyarlılık mı riyakarlık mı?
Manşet

Amerikalı Papa; yeni Roma, Washington mu?

Mayıs 9, 2025
Sırlı zarf!
Manşet

Referans

Mayıs 6, 2025
  • All
  • Manşet
DEM Parti Grup Başkanvekili Meclis’te Kürtçe konuştu: MHP’li Celal Adan yine mikrofonu kapattı!
Gündem

DEM Parti Grup Başkanvekili Meclis’te Kürtçe konuştu: MHP’li Celal Adan yine mikrofonu kapattı!

by zmnaus
Mayıs 15, 2025
0

DEM Partili Gülistan Koçyiğit, TBMM’de Kürtçe konuşunda MHP’li Celal Adan mikrofonu kapattı. Yaşanan duruma tepki gösteren Gülistan Koçyiğit, “Sayın başkan,...

Sırrı Süreyya Önder cezaevinde: Ne söz sarf ettiysek, arkasındayız, barış ve demokrasi kazanacak

Sırrı Süreyya Önder için cezaevlerinden taziye mesajı yağdı

Mayıs 15, 2025
Tahliyesine bir ay vardı: KHK’lı yurt müdiresi intihar girişiminde bulundu

Tahliyesine bir ay vardı: KHK’lı yurt müdiresi intihar girişiminde bulundu

Mayıs 15, 2025
KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

2 yılda yüzde 833 zamlandı: Kurban Türkiye’de hayal oldu

Mayıs 15, 2025
İşçiyi döverek öldüren polis Ahmet Çalık’ın koruması çıktı

İşçiyi döverek öldüren polis Ahmet Çalık’ın koruması çıktı

Mayıs 15, 2025
AİHM’den bir ihlal ve tazminat kararı daha:Türkiye, 3 ay içinde tazminatları ilgililerin hesaplarına yatıracak

AİHM’den Erdoğan rejimine bir ceza daha: Yargıcların ev aranmaları hak ihlali

Mayıs 15, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM