Hizmet Harkete cemaati ana davasına bakan hakimlerinde katıldığı Polis Akademisi çalıştayı: F… ile birkaç nesil sürecek bir “savaş” içerisinde olduğumuzu… asla unutmamamız gerekmektedir. Her şeyin delillendirilmesi istenmemelidir. 500 bin kişiyi yargılama imkanı yok…
Polis Akademisi Başkanlığı’nın Eylül ayında düzenlendiği Hizmet Hareketi Cemaati mücadele konulu çalıştayda, cemaate ile mücadelenin birkeç nesil süreceği, bu nedenle davalarda somut delil aranmasına gerek olmadığı ve şüphenin yeterli olduğu sonucuna varıldı.
Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Genelkurmay çatı davası başta olmak üzere birçok darbe davasına bakan Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik, Yargıtay üysei Cafer Aşık ile Akıncı ve “F.. çatı davasına” bakan 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selfet Giray’ın da katıldığı çalıştay öneriler bölümünde “F… ile mücadelede her şeyin delillendirilmesi istenmemelidir. İdare hukuku yönünden bakıldığında, eğer şüphe varsa, bu durumdan devlet istifade etmelidir. En ufak bir şüphenin olması durumunda kişi devlette çalıştırılmamalıdır.” ifadesi kullanıldı.Odatv’den Müyesser Yıldız’ın haberine göre çalıştay raporunun sonuç bölümünde cemaatle mücadeleye ilişkin şu öneriler sunuldu.
– Vakıf ve derneklerin için 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası yetersizdir.
– ‘Cemaat soruşturmaları için) ihtisaslaşmış kolluk kuvvetine ihtiyaç duyulmaktadır.
MASAK’ın, Maliye Bakanlığı bünyesinden çıkarılmalıdır
– Şu an için 500 bin kişinin cezaevine konulması imkânı bulunmadığı gibi yargılama imkânı da bulunmamaktadır. Örgütün üst düzey yetkililerinin belirlenerek, bu kişilerden başlayıp aşağı doğru inilmelidir.
İstihbari bilgilerin yasal delil sayılması için mevzuatta düzenleme yapılmalıdır.
F… ile birkaç nesil sürecek bir “savaş” içerisinde olduğumuzu, devlet ve millet olarak savaşın bir bölümünü kazandığımızı ve savaşın devam edeceğini asla unutmamamız gerekmektedir.
– Bylock, Bank Asya, sendika üyelikleri, KPSS gibi kriterlerdir. Bu kriterlerin geliştirilip yasal mevzuata sokulmalıdır.
– Slogan atmak ve gösteri yapmak Anayasa’da düzenlenmiş haklar olmasının yanında kaos oluşturmak için kullanıldığında suç sayılmaktadır. Bunu önleyici yasal metinler oluşturulması büyük önem taşımaktadır.