• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home KONUK YORUM

ALPTEKİN’E DAVA, TÜRK BAKANLARA REFERANS

Aralık 19, 2018
in KONUK YORUM
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

ADEM YAVUZ ARSLAN- WASHINGTON Tr724

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Gülen Hareketi’ni kastederek “FBI 15 eyalette soruşturma başlattı, hatta New Jersey başta olmak üzere tutuklamalar var” açıklamasını teyit etmeye çalıştığım saatlerde Ekim Alptekin iddianamesi gündeme bomba gibi düştü. ABD medyasında ‘son dakika’ anonsları ardı ardına dönmeye başladı.

Çavuşoğlu’nun ‘Cemaate yönelik tutuklamalar’ haberini ‘Çavuşoğlu’nun yalan beyanları’ başlıklı ‘büyük dosya’ya atıp Ekim Alptekin’e yönelik iddianameye baktım. Zira Çavuşoğlu bu arada yine yalanlandı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En önemli refleks ve 5 Nisan…

Meclis Başkanvekili Önder: Devlet karara varmadığı için Türkiye’de süreç net değil

Bir garip mahpusun cezaevinde ölümü!

Gelelim iddianameye…

Aslında ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in yargılanması başladığı için Ekim Alptekin ile ilgili bir ‘gelişme’ sürpriz değil.

Sadece Çavuşoğlu’nun ‘ilk tutuklamalar başladı’ açıklaması ile aynı güne gelmesi ilginç bir durum oldu.

Washington DC’nin hemen yakınlarındaki Alexandria-Virginia mahkemesine sunulan iddianame de Michael Flynn’in iş ortakları Bijan Rafiekian ve Ekim Alptekin’e Türkiye hükümeti adına Fethullah Gülen’in iadesi için ‘komplo kurmak’ ve ‘yabancı bir devlet adına kayıt dışı temsilci olarak hareket etmek’ suçlaması var.ABD yasalarına göre bir ABD vatandaşı başka bir devletin çıkarlarını temsil etmeye başladığında yani onlar adına lobicilik yaptığında Adalet Bakanlığı’na bildirimde bulunarak kendisini ‘yabancı ülke lobicisi’ olarak kayıt altına aldırmak zorunda. Ekim Alptekin ve Bijan Rafiekian hem bu bildirimde bulunmadıkları gibi hem de FBI’ya bu konuda yalan beyanda bulundular.

Ekim Alptekin’e ayrıca FBI’a yalan beyanda bulunmak da var. Rafiekian için 15, Alptekin için toplam 35 yıl hapis cezası talep ediliyor.

Ağustos 2016’da Flynn, parayı Hollanda merkezli danışmanlık şirketi Inovo üzerinden tahsil etmiş. Inovo şirketinin kurucusu, AKP yanlısı Türkiye Yabancı Ekonomik İlişkiler Kurulu üyesi bir iş adamı olan Ekim Alptekin. Aynı zamanda Türkiye-ABD İş Konseyi’nin direktörü olan Ekim Alptekin, Erdoğan’ın ABD gezilerinin organizasyonlarıyla ilgileniyor.

GÜLEN’İ KAÇIRMAK İÇİN TÜRK BAKANLARLA TOPLANTI

İddianamenin temel suçlaması ise ‘komplo kurmak’.

21 sayfalık iddianameye göre Refiekian ve  Ekim Alptekin, yönettikleri danışmanlık şirketi ile Fethullah Gülen’in itibarsızlaştırılması ve Türkiye’ye iadesinin sağlanması için Türkiye lehine lobicilik yaptıklarını gizlediler. Alptekin ile Rafiekian arasındaki yazışmalardan örneklere yer veren iddianame Alptekin’in Türk hükümeti ile yakın çalıştığını ortaya koyuyor.İddianamede Türkiye’nin Gülen’in tutuklanması için 19 Temmuz 2016’da, sınır dışı edilmesi için 23 Temmuz’da başvuru yaptığını fakat Türkiye tarafından verilen belgelerin ABD makamları tarafından ‘hukuki standartları karşılamadığı’ gerekçesi ile işleme konulmadığı bilgisi veriliyor.

İddianame de Flynn ve Ekim Alptekin ile Rafiekian’ın ‘Gülen’in iadesi için ABD’li siyasileri ve Amerikan kamuoyunu gizlice etkilemeye yönelik komplo kurdukları suçlaması var. İddianame de ayrıca “Alptekin ve Rafiekian bu çalışmayı Türkiye hükümetinin yönettiğini saklamaya çalıştı” deniliyor.

Hatırlanacağı gibi 2017 Kasım’da Amerikan Wall Street Journal gazetesi ve NBC News kanalı, Flynn’in Türk hükümet yetkilileri ile Fethullah Gülen’in Türkiye’ye gizlice kaçırılması ve İmralı Adası’na götürülmesini planladığını yazmıştı.

Bu iddiaya ilişkin iddianame de detaylar yer alırken toplantıya katıldığı iddia edilen Mevlüt Çavuşoğlu ve Berat Albayrak için “Turkish Minister 1 ve ‘Turkish Minister 2’ olarak bahsediliyor. İddianame de şu ifadeler yer alıyor ; “ Türk kabinesi düzeyindeki yetkililer bu proje için gerekli bütçeyi onayladı. Alptekin de Türk yetkililere çalışmalarla ilgili verip onların talimatlarını Rafiekian, Flynn ve Flynn Intel Group’taki diğerlerine aktardı.”

İddianame de ayrıca Flynn ve Alptekin arasındaki para trafiklerine dair detaylara da yer veriliyor; “Alptekin’in Hollanda’daki şirketi Flynn Intel Group’un müşterisi gibi gösterilerek 600 bin dolarlık ücret Hollanda’daki şirket üzerinden üç aşamada gönderildi. Alptekin ödemeleri Türkiye’deki bir hesaptan yaptı. Ödemeleri alan Flynn Intel Group, ardından Hollanda’daki şirkete iki aşamada yüzde 20’şer komisyon gönderdi.”

Hatırlanacağı gibi FBI’a 4 kez yalan beyanda bulunduğu tespit edilen Ekim Alptekin daha önce ‘parayı kendi cebimden verdim’ açıklaması yapmış ancak özel savcı Mueller ikna olmamıştı. Alptekin mayıs 2017’de ABD’den ayrılarak Türkiye’ye taşınmıştı.

Savcı Mueller ile anlaşıp itirafçı olan Flynn ise verdiği ifadede Trump adına seçim kampanyalarının devam ettiği bir dönemde, Türkiye hükümeti ile doğrudan ilişki kurduğunu ve hükümetin talimat ile yönlendirmeleri doğrultusunda danışmanlık çalışmaları yürüttüğünü doğrulamıştı.

Sonuç olarak Alexandria Mahkemesi’ne sunulan iddianame Erdoğan’ın ABD’de ‘çevirdiği dolaplar’ın kapağını açmış oldu. Flynn’in itirafçı olduğu ve savcıya ‘maksimum derecede faydalı’ olduğu göz önüne alındığında Türk bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu ve Berat Albayrak ile bu ekibe yardımcı olan Ekim Alptekin, henüz ismi ortaya dökülmemiş bazı işadamları, Flynn ile ‘belgesel çalışması’ yapan Nedim Şener ve İsmail Hakkı Pekin gibi isimler için de sıkıntılı günler başlıyor demektir.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun yerinde olsam ABD’nin Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturmalarını değil Flynn’in itirafları sonrası kendisi ile ilgili olanları yakından takip ederdim.

Tags: ALPTEKİNBAKANLARDAVATÜRK
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

TUSKON davası: Bir tutukluya tahliye, dokuz kişinin malvarlığına tedbir kalktı

SONRAKİ HABER

NSW minister Pru Goward to quit politics

BENZER HABERLER

En önemli refleks ve 5 Nisan…
KONUK YORUM

En önemli refleks ve 5 Nisan…

Nisan 5, 2025
Meclis Başkanvekili Önder: Devlet karara varmadığı için Türkiye’de süreç net değil
KONUK YORUM

Meclis Başkanvekili Önder: Devlet karara varmadığı için Türkiye’de süreç net değil

Ocak 13, 2025
Bir garip mahpusun cezaevinde ölümü!
KONUK YORUM

Bir garip mahpusun cezaevinde ölümü!

Aralık 28, 2024
Su çatlağını bulur!
KONUK YORUM

Aktif sabır!

Aralık 13, 2024
Gündem

Onurlu bir kadın bu açıklamayı yapmak için 3 sene beklemez

Aralık 13, 2024
Su çatlağını bulur!
AMERİKA

Su çatlağını bulur!

Aralık 8, 2024

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
Financial Times analizi: İmamoğlu Erdoğan’ı korkutuyor
Manşet

İmamoğlu’ndan iktidara çağrı: Barış artık Meclis çatısı altında yeşermeli

by adminzaman
Mayıs 19, 2025
0

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, PKK'nin aldığı kongre kararları sonrası...

Galatasaray, Kayserispor’u farklı yendi, 25. şampiyonluğu kutladı

Galatasaray, Kayserispor’u farklı yendi, 25. şampiyonluğu kutladı

Mayıs 19, 2025
İsrail Gazze’de kara operasyonu başlattı

İsrail Gazze’de kara operasyonu başlattı

Mayıs 19, 2025
Hakan Şükür’den ‘UEFA Kupası’ sitemi: “Buna sebep olanlara hakkım varsa haram olsun”

Hakan Şükür’den ‘UEFA Kupası’ sitemi: “Buna sebep olanlara hakkım varsa haram olsun”

Mayıs 18, 2025
Avustralya’da araştırma: Küçük çip hem göz gibi görüyor hem beyin gibi düşünüyor

Avustralya’da araştırma: Küçük çip hem göz gibi görüyor hem beyin gibi düşünüyor

Mayıs 18, 2025
Duyarlılık mı riyakarlık mı?

Yazarak nefes alan adam: Necip F. Bahadır…

Mayıs 18, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM