• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home POLİTİKA

Kılıçdaroğlu: Erdoğan halka yalan söylüyor

Ocak 16, 2019
in POLİTİKA
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısı yerine Mansur Yavaş için düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu. Meclis’teki grup toplantısını iptal eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve  ilçe belediye başkan adayları için düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu.

CHP’li milletvekillerinin tamamının katıldığı toplantıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP’nin Genel Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce de katıldı.ATO Congresium’da düzenlenen tanıtım toplantısında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, konuşmasına “Bugün bir eksiğimiz var, Levent Gök. TBMM Başkanvekili. O yasaya olan saygısı ve tarafsızlık ilkesine olan saygısı nedeniyle bugün aramızda yok” sözleriyle başladı.

HEM ERDOĞAN’A HEM DE TRUMP’A TEPKİ GÖSTERDİ

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fatih Altaylı cezaevinden: Karar siyasi, bana yaşattıklarını bir gün onlar da yaşar

İktidarda kan kaybı sürüyor:Son anket: CHP, AKP’nin 6,5 puan önünde birinci parti oldu

İmamoğlu: Bu kara düzeni, bu zulmü değiştirmek milletimizin görevi

ABD Başkanı Trump’ın ‘Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz’ tweetine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklenen yanıtı vermediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hiç kimse tehdit edemez” sözleriyle hem Erdoğan’a hem de Trump’a tepki dösterdi:”Bir iki konuya daha değinmek isterim. Bunlardan birisi Trump’ın attığı tweet. “Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” Bekledim ki en sert tepki iktidar kanadından gelsin. Ama en sert tepki gelmedi. Bir şeyler yapmaya çalıştılar. Buradan açık ve net söylüyorum. Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hiç kimse tehdit edemez. Hiç kimse şunu unutmasın; Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen güçlerin lütfuyla kurulan bir devlet değildir. Temelinde kan vardır, acı vardır, gözyaşı vardır, milyonlarca şehit vardır.”

‘CHP SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULAN BİR PARTİDİR’

Kurtuluş savaşı günlerine ve Kuvai Milliye mücadelesine değinen Kılıoçdaroğlu, Anadolu’nun her bölgesinde, kendi ülkelerinin bağımsızlığı için mücadele eden her kimlikten, her inançtan insanların mücadelenin ardından CHP’yi kurduğunu söyledi:”Egemen güçlere teslim olmamak için mücadele eden bir Kuvayi Milliye vardı. Anadolu’nun her bölgesinde, her kimlikten, her inançtan insanlar kendi ülkelerinin bağımsızlığı için mücadele ettiler. Ve onlar sonra CHP’yi kurdular. CHP’li olmak kolay değildir. CHP’li olmak için egemen güçlere karşı inatla, kararlılıkla mücadele etmek demektir. CHP, avukat odalarında kurulan bir parti değildir. CHP savaş meydanlarında kurulan bir partidir. O nedenle batının egemen güçleri iktidarı tehdit ediyorlar. Sabaha kadar bekliyor, sabah olsa da ben Trump’ı arasam diye. Geldiğimiz noktayı görüyor musunuz?  Eğer 16 yıl ülkeyi yönetir, 16 yılın sonunda Türkiye’yi tefecilere teslim ederseniz borca muhtaç hale getirirseniz, onlar gelirler ensenize vurup ağzınızdan lokmayı alırlar. Teslim olmak bizim terbiyemizde yoktur, ahlakımızda yoktur. Osmanlı’nın batışına bakın borçlandığı için batmıştır. 16 yılda Londra’daki bir avuç tefeciye ödenen faiz 162 milyar 156 milyon dolar oldu. Her şeyi sattılar. Fabrikaları, bankaları, milletin parasıyla yapılmış ne varsa sattılar.”

ERDOĞAN HALKA YALAN SÖYLÜYOR

Askeri silah ve zırh üreten tank palet fabrikasının özel teşebbüse kiralanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ‘Özelleştirmiyoruz, BMC’ye devrediyoruz’ açıklamasını da sert sözlerle eleştirdi:”Şimdi sıra neye geldi? Askeri fabrikaları satmaya geldi. Sakarya’da, 1975 yılında kurulan tank palet fabrikası şimdi satılıyor. Özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekiliyor. Bu fabrikada fırtına obüsleri yapıldı. Leopar tankları bu fabrikada onarılıyor. Eğer bu fabrika verimlilik açısından değerlendirilecekse en verimli üçüncü fabrika. Dünya sıralamasında Sakarya’daki tank palet fabrikası 5’inci sırada geliyor. Eğer yeniden böyle bir fabrika kuracaksak 20 milyar dolar. Şimdi kalkıyorsunuz bunu satıyorsunuz. Cumhurbaşkanı da çıkmış, ‘Özelleştirmiyoruz, BMC’ye devrediyoruz’ diyor. Devlet adamı halkına yalan söylememelidir. Yalancıdan devlet adamı olmaz.Bakın 19 Aralık 2018’de Resmi Gazete’de yayımlandı. 20’sinde yayımlandı. Gelen tepkiler üzerine sarayda oturan kibir abidesi şu açıklamayı yapıyor. “Burada yapılan iş, özelleştirme de değildir. Özelleştirme farklı bir şey. İşletme haklarının belli süreler, kısıtlamalar dahilinde BMC’ye devredilmesidir. Olay budur” diyor. BMC’ye devrediyoruz diyor. Kimlerindir BMC onu da gayet iyi biliyorsunuz.”

KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN’A 9 SORUYLA SESLENDİ

Sakarya’daki tank palet fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a 9 soru yönelten Kılıçdaroğlu, dokuz sorunun cevabını “Saraydaki kibir abidesinden de, sözcülerinden de, Milli Savunma Bakanı’ndan da bekliyorum” dedi:”Bir, fabrikanın özelleştirmesi için değer tespiti yapılmış mı? İki, komisyon bir değer tespiti yapmışsa bu değer kaç paradır? Üç, özelleştirme işlemleri için ihale komisyonları oluşturulmuş mudur? Dört, ihale yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne zaman nerede yapılmıştır? Ne zaman ilana çıktınız? Beş, ihaleye kaç firma teklif vermiştir? Verilen teklifler nelerdir? Altı, ihaleyi alan şirkete üretim ve satış garantisi verilmiş midir? Yedi, fabrikada çalışan askeri personel özelleştirmeden sonra çalışmaya devam edecek midir? Askerlerimiz ihaleyi alan Katar şirketinin emrine mi çalışacaktır?

İlk kez türkiye Cumhuriyeti tarihinde yabancılar emrinde bizim askerler çalışacaklar eğer bu olursa. Sekiz, tank palet yapacak olan BMC şirketinin yüzde 49,9’u Katarlılara kaça satıldı? Size bedava verildiği söylenen uçan saray ile bu ihalenin bir bağlantısı var mı? Dokuz, bu özelleştirmede bir ihale yapılmadıysa bunun sebebi nedir? Hangi kanun size bu yetkiyi veriyor? Bu 9 sorunun cevabını bekliyorum. Saraydaki kibir abidesinden de, sözcülerinden de, Milli Savunma Bakanı’ndan da bekliyorum.”

Tags: Kılıçdaroğlu erdoğan yalan söylüyor
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

İsviçreli Milletvekili’in Türkiye’ye şok suçlama: Afrin’de yağmalanan zeytinyağı AB’ye satılıyor

SONRAKİ HABER

Enes Kanter Washington Post’a makale yazdı: Erdoğan geniş çaplı kıyıma başladı, 100 bin insanı işten attı, 50 binini tutuklattı

BENZER HABERLER

Saray’ın Danışman’ı, Fatih Altaylı’yı tehdit etti: Bu mürted zındık için gereken yapılmalı
Manşet

Fatih Altaylı cezaevinden: Karar siyasi, bana yaşattıklarını bir gün onlar da yaşar

Aralık 1, 2025
İktidarda kan kaybı sürüyor:Son anket: CHP, AKP’nin 6,5 puan önünde birinci parti oldu
Manşet

İktidarda kan kaybı sürüyor:Son anket: CHP, AKP’nin 6,5 puan önünde birinci parti oldu

Kasım 30, 2025
İmamoğlu, kendisini tutuklayan hakime: ‘Sen başını eğip nereye kaçıyorsun?’
Manşet

İmamoğlu: Bu kara düzeni, bu zulmü değiştirmek milletimizin görevi

Kasım 30, 2025
İnfaz yasasının detayları belli oldu: Yasadan kaç kişi yararlanacak, kimler tahliye olacak?
Manşet

Meclis’te yeni Anayasa mesaisi sert başladı: En sert tartışmalar, Yargı ve Yönetim sistemine

Kasım 29, 2025
Selahattin Demirtaş’ın 142 yılla yargılandığı davadan tahliye kararı çıktı
Manşet

Tahliyesi beklenen Demirtaş’a hapis istendi: Yargı döngüsü

Kasım 27, 2025
DEM Parti: İmralı görüşmesinin tutanakları herkese açık olsun
Manşet

DEM Parti: İmralı görüşmesinin tutanakları herkese açık olsun

Kasım 25, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
Güle Güle Arif: Genç yaşta hicret diyarında vefat haberi sevenlerini hüzne boğdu
AVRUPA

Güle Güle Arif: Genç yaşta hicret diyarında vefat haberi sevenlerini hüzne boğdu

by adminzaman
Aralık 8, 2025
0

 Yurt dışında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Arif Kaçar, örnek ahlâkı, ibadeti ve mütevazı kişiliğiyle tanınıyordu. Cemil Tokpınar’ın...

NSW ve Queensland’dan uyarı: Isı dalgası ve kavurucu sıcaklar tehlikeli boyutta

NSW ve Queensland’dan uyarı: Isı dalgası ve kavurucu sıcaklar tehlikeli boyutta

Aralık 8, 2025
Avustralya’dan göçmen reformuna neşter: Daha adil, daha hızlı, doğru kapıları doğru insanlara açılacak

Avustralya’dan göçmen reformuna neşter: Daha adil, daha hızlı, doğru kapıları doğru insanlara açılacak

Aralık 8, 2025
Açıkyörük’ün aşı ve işi gasp edildi: Limon satarak geçinen KHK’lı vefat etti

Açıkyörük’ün aşı ve işi gasp edildi: Limon satarak geçinen KHK’lı vefat etti

Aralık 8, 2025
Sınırsız kontenjan

Kore, Açe ve dünden bugüne dostluklar!

Aralık 7, 2025
88 yaşındaki Öztaş felç geçirince ancak tahliye edildi: El ve ayağını kullanamıyor

88 yaşındaki Öztaş felç geçirince ancak tahliye edildi: El ve ayağını kullanamıyor

Aralık 7, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM