• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home YAZARLAR

YARASA TAYYİP!

Şubat 4, 2019
in YAZARLAR
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

 

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren’in başı TV5’te katıldığı televizyon programında kullandığı ifadeler yüzünden derde girdi.

Yıldıray Oğur’un sunduğu Medya Analiz programına konuk olan Taşgetiren, bugünkü baskıyı geçmiş darbe dönemleriyle kıyasladı ve “12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat döneminde yazdım, kendimi bu zamandaki kadar kısıtlı bir duygu içinde görmedim” dedi. Kıyamet bu sözlerden sonra koptu. Yumuşatmak için olağanüstü çaba sarfedildiği belli sözlerden dolayı, yandaş medya ve sosyal medya trolleri Taşgetiren’i bombardımana tutuyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trol ordusunun uzatmalı başçavuşu: Mustafa Varank

Devlet içi güç mücadelesi: Altaylı ne zaman bırakılır?

Uzanan eller

Hangi tarafın haklı olduğunu anlamak için basit bir test yapabiliriz. Herhangi biri Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘Yarasa Tayyip’ ifadesini kullansın; gazeteler de bunu yazsın! Olmaz mı? O halde iddiayı kaybettiniz. Hatırlayın dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, 1997’de 8 yıllık eğitim ve imam hatip liseleri bağlamında kullandığı “bizim getirdiğimiz ışıktan rahatsız oluyorlar” sözleriyle yarasa imasında bulunmuştu. Haklı olarak hem RP/FP milletvekilleri Meclis düzleminde hem de pek çok gazeteci köşelerinde bunu eleştiren çıkışlar yaptı. Başbakan Yılmaz uzun süre ‘Yarasa Mesut’ diye anıldı.

Taşgetiren’in kırk derenin suyu ile sulandırdığı “kendimi bu zamandaki kadar kısıtlı bir duygu içinde görmedim” cümlesi üzerine linç kampanyası yapanlar, aslında 28 Şubat’tan daha ağır baskı ortamında olunduğunun delili. ‘O günlerde senin niye başına iş gelmedi?’ türünden bel altı vuruşlar ve darbeci imaları gırla gidiyor. Umarım özgür olduğunu itiraf ettirmek için cezaevine atmazlar!

ILICAK’IN BAŞINA GELENLER

Mukayese için kullanacağımız başka örnek olaylar da var. Nazlı Ilıcak’ın yaşadıkları başlı başına yeter. 28 Şubat’la yalınkılıç mücadele eden, Andıç Skandalı’nı ortaya çıkaran gazeteci, 74 yaşından sonra 30 aydır cezaevinde ve mahkumiyetler peşpeşe geliyor. Başı açık bir kadın olarak hakkını savunduğu başörtülü Merve Kavakçı maaile devlet kademelerinde ama Ilıcak’a zincir zincir üstüne. Kavakçı ve diğer başörtülüler suspus!

Kavakçı başka bir açıdan daha turnusol görevi görüyor. Savcı Nuh Mete Yüksel’in Kavakçı’yı evinde gözaltına alma girişimi ters tepmiş, tepkiler üzerine eli boş dönmek zorunda kalmıştı. Meclis’te Kavakçı’nın yemin etmesini haksız yere engelleyen Bülent Ecevit bile şu açıklamayı yapmıştı: ‘‘Ben şimdiye kadar yargının işlerine hiç karışmadım ve karışmayı doğru bulmam. Ama dün gece Sayın Merve Kavakçı’nın evinin önünde çıkan olay beni son derece üzdü. Eminim ki kamuoyunu da üzmüştür. Biz Merve Kavakçı olayını Meclis çatısı altında çözdük. Artık daha fazla üstüne yürümenin, hele gece geç saatlerde polislerle kapısına dayanmanın, gece geç vakit bir hanımı gözaltına almaya çalışmanın, hele bu gözaltı işlemini bizzat Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel’in üstlenmiş olmasını son derece yadırgadığımı belirtmek isterim. Sayın Merve Kavakçı yurtdışına çıkacaksa da, onda da hiç mahsur görmem.’’ Bugün başörtülü kadınların evini kar maskeli polisler basıyor, 743 bebek annesiyle birlikte tutuklu. Kanunun açık emrine rağmen hamile kadınlar cezaevinde ve doğumuna refakatçi bile alınmıyor. Kavakçının aksine normal yollardan değil, ölümü göze alarak bir kısmı da çocuklarıyla birlikte ölerek yurt dışına çıkmaya çalışıyor.

Hâlâ ikna olmadıysanız; Erdoğan’la Selahattin Demirtaş’ın yargılanma ve cezaevi şartlarını kıyaslayın. Dört aylık mahkumiyetini beş yıldızlı tatil ve parti kurma kampına çeviren Erdoğan’ın yönettiği Türkiye’de Demirtaş ve pek çok yurttaş mahkemeye çıkana kadar onun beş katı kadar tutuklu kalıyor. Tecrit ve işkence de cabası.

Bir istatistik de üniversitelerden. 1997-2000 arasında, YÖK tarafından Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne uymadıkları gerekçesiyle 139 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Belediyeler başta olmak üzere her yerde sorunsuz iş bulabildiler. Çocuklarının eğitiminde herhangi bir sorunla karşılaşmadılar.

15 Temmuz’dan bu yana 15 üniversite kapanmış, çoğu devlet üniversitelerinden 8863 öğretim görevlisi işinden olmuş. İş bulamıyorlar, (sadece doktorlar 75 ile 125 bin lira haraç ödeyerek özel sektörde çalışma hakkı elde ediyor) yurt dışına çıkamıyorlar, birinci derece yakınları iş bulamıyor, haklarında onlarca yıl hapis cezasına hükmedildi.

Daha sayalım mı!

Tags: YARASA TAYYİP!
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Townsville flooding forces hundreds to evacuate, leaves police clinging to trees after dam gates fully opened

SONRAKİ HABER

HUKUK MU ZORBALIK MI?

BENZER HABERLER

YAZARLAR

Trol ordusunun uzatmalı başçavuşu: Mustafa Varank

Haziran 24, 2025
Yargıda kriz çatışmaya dönüştü; silahlar patlıyor
Manşet

Devlet içi güç mücadelesi: Altaylı ne zaman bırakılır?

Haziran 24, 2025
Sırlı zarf!
Manşet

Uzanan eller

Haziran 23, 2025
Sırlı zarf!
YAZARLAR

Değerli tecrübe…

Haziran 19, 2025
Bu ‘keyifli’ tuzağın farkında mıyız?
Manşet

Bu ‘keyifli’ tuzağın farkında mıyız?

Haziran 20, 2025
Duyarlılık mı riyakarlık mı?
Manşet

Mutsuz yaşamayı öğrenmek!

Haziran 15, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    • All
    • Manşet
    ’15 Temmuz militan yargısı oluşturuldu’ diyen AKP’nin kurucusu Hüseyin  Çelik: 2 milyon insanın kanına girdiler
    Manşet

    100 bin lira tazminat ödenecek: AYM kalabalık koğuşta kalmayı hak ihlali saydı

    by adminzaman
    Haziran 24, 2025
    0

    AYM, 8 kişilik odada 27 mahkûmla birlikte kalan, ikinci bir battaniye verilmeyen, ailesinin getirdiği eşyaları alamayan hükümlü hakkında hak ihlali...

    Başbakan Morrison IFLC ekibine teşekkür etti: Hayal ettiğimiz gibi böyle barış dolu bir dünya istiyoruz

    IFLC, şarkı yarışmaları Almanya’da:28 finalist katılacak

    Haziran 24, 2025
    TÜRKİYE’NİN BEYİN GÖÇÜ RAPORU: İKİ YILDA 113 BİN KİŞİ YURT DIŞINA GÖÇ ETTİ

    TÜİK: Geçen yıl 60 bin genç Türkiye’yi terk etti

    Haziran 24, 2025
    Çarşamba günü: Mazlumların ve mağdurların sesi olmak için AİHM önünde buluşalım

    Strazburg’daki “Adalet Yürüyüşü” yarın:Avrupa Konseyi ve AİHM’e “Hak ihlallerini durdurun” çağrısı yapılacak

    Haziran 24, 2025
    Fethullah Gülen Hocaefendi: Hizmet devam ediyor, bizimle alakalı değil; her şey Allah’tan

    Hizmet Hareketi’nden Toplumsal Barış ve Adalet Deklarasyonu:Hocaefendi, istişare mekanizmasının işletilmesini bizzat sağladı

    Haziran 24, 2025
    Bank Asya’nın ortaklarından Babadağ dahil 6 kişi daha tutuklandı

    TSK ve Emniyet’e nefret operasyonu: Çoğu görevde 197 kişiye gözaltı

    Haziran 24, 2025

    İLETİŞİM

    info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

    Sydney Ofisi telefonu

    +61 02 96496006

    27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

    AVUSTRALYA REHBERİ

     

      • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
      • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
      • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
      • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER
      • UZAK DOĞU
      • AVRASYA
      • AVRUPA
      • AMERİKA
      • AİLEM
      • TEKNOLOJİ
      • KONUK YORUM