• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home YAZARLAR

Sürekli vatandaşını ısıran bir mekanizma!

Mart 15, 2019
in YAZARLAR
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Ben kendimi bildim bileli hep aynı şeyleri duyuyor.Yıllardır aynı senaryoyu izliyoruz ?

Fikir ve düşüncelerini geliştirip değişikliklerle faydalı hale getiren ve bunun mücadelesini demokrasi ortamında veren her insan yanlışların farkına varınca bu yanlışlıkları düzeltip değiştirmek için demokrasinin çerçevesi içinde mücadele ediyor. perde arkasındaki birileri de bu Bu güzel gidişatı görüyor tuzaklar kuruyor baltalıyor neticede etrafı da savaş alanına dönüştürüyor.
İşte şu andaki durum gibi
Nedense hiçbir zaman yaşadıklarımızdan ders alamıyoruz.
Lütfen söyleyin ,kaç yıldır aynı sözleri duyuyorsunuz.
Türkiye’de şu anda yapılanlar ortada değil mi ?
Her zaman gerilim ,muhalefetiyle iktidarıyla gerçekleştirilir adeta gölge gibi birbirlerini takip ederler. İçlerinde çok kızgınları olduğu gibi ,Üzüntü duyanlarıda olacaktır mutlaka.
Ancak ne olursa olsun, bu gidişat herkese bir bedel ödetecektir. En kötüsüde gelecek nesillerin bedel ödemesidir.
Evet bugüne kadar bu senaryo hiç değişmedi değişmez de.
Uluslararası arenalarda da senaryolar değişmez hatta biraz fazlası İle istihbaratları hadiseleri kimin niçin yaptığını bildiklerinden stratejilerini ona göre uygular takip eder ve izlerlerken zamanı gelince de ülkeyi ilgilendiren yapısal değerlerle müdahale etmesini bilirler.
Senaryo gereği onlarda sessiz bir şekilde beklemektedirler.
Her kişinin, her şirketin, her ülkenin, hatta her örgütün uluslarası bir bakışı,bir reytingi vardır.İç ve dış çevreler kendilerine göre bir algılama yapar ve bu konuda not alır verirler. Etrafta verilen kararlar notlar birilerine gösterilecek şekilde dolaşmaz belki ,ancak kendi kafalarında bir fikir oluşur. Gazetelere hemen yansır.Bir makalede,yapılan bir haberde, toplantılarda sözü edilir. Elle tutulamayan,somut aletlerle ölçülemeyen bir reytingden söz ediyoruz aslında.
AKP iktidarının elindeki en büyük güç ,şimdiye kadar ekonomide gösterdiği başarılı performanstı. Kamuoyunda alıyorlar ama çalışıyorlarda eğer bunlar giderse gidişat eskisinden daha kötü olacaktır ifadeleri ile birlikte biz bunların döneminde İyi yaşadık cebimiz para gördü zengin olduk.Başarıları kazandık. izlenimi yediden 70’e herkese mal etmişlerdi.
Şimdi durum değişiyor.

Dışardaki gelişmeler,  bizi de sıkıştırmaya başladı. Hele cumhurbaşkanının konuşmalarını dinleyip bakınca belediye,genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi yeniden oluyor muş gibi bir hareketlilik kazanmış görünüyor.Bu mantıkla hareket edildiğinden muhalefet terörist ilan edilmiş vaziyette duruyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kore, Açe ve dünden bugüne dostluklar!

Talat Paşa’dan ‘Saray rejimi’ne uzanan canavar!

Türkiye’den gelen mülteciler daha hızlı entegre oluyor

Eğer iktidar kazandığı takdirde seçimden sonra bir çok kişinin canı yanacağı gibi terörist olarak ilan edilecektir.iktidar kaybettiği taktirde de onları da hırpalayacak gibi görünüyor.

Peki buna müsade edecek bir iktidar var mı?

Kazandıklarını kaybetmemek için bir B planları mutlaka varmıdır yoksa kaybetme ihtimali yokmu gibi görmekteler ?sorusu akla geliyor.
Kaybettiği taktirde Erdoğan bunu atlatabilmeyecek gibi görünmektedir. Milletvekili seçimlerinde tekrar nasıl seçmenin karşısına çıktıysa muhalefet galip gelmenin rüzgarı ile iktidarı çok zorluyacaktır.
Buna karşılık para piyasaları Ve yatırım çevreleri memnun değil bunu ekonomi göstergeleri gösteriyor.

Onlar için ,istikrarlı bir Türkiye ,paralarını daha güvenli şekilde koyabilecekleri daha fazla yatırım yapabilecekleri yani daha fazla para kazanabilecekleri bir ülke konumunu ifade ediyor.Şu andada böyle bir ortam olmadığı ,kadroların hapishaneleri doldurduğu ortam da ,yarın bizim de malımıza el konur düşüncesiyle bir an önce ülkeyi terk etme derdindeler.
Unutmayalım ki ,siyasi istikrar beraberinde mali -ekonomik istikrarı da getirir.Kendi halkına karşı savaş veren, sürekli kanayan bir yarayla yaşayan bir ülkenin istikrar reytingi hiçbir zaman artmaz.Cumhurbaşkanı için icraatınız mükemmeldi denir. İcraatın başındaki bakanlar alkışlanır, omuzlarda dolaştırılır,ancak eninde sonunda görmemezlikten gelinen bilançoya bakılırken durum incelemeside yapılır.

Bir zamanlar Konya mitinginde Erdoğan, uluslararası reyting firmalarını fırçalarken ,Yunanistan örneğini vermiş ,vermiş olduğu örnek kapımıza dayanmıştır . Kendisi ne diyordu: “Bu ülke batmış durumda ,ancak reytingini altı puan yükseltiyorlar. Adalarını satan ülkenin puanını artırırken , Türkiye’ninkini yavaş yavaş artırıyorlar.” demişti .
En iyi dostu olan dışişleri Bakanı’nı dahi İsyan ettirmiş ve “size hiç yakışmıyor. Dostluğunuz ve güveniniz ilişkilere katkı yapmıyor. Unutmayın ,ekonomik krizler salgın hastalıklar gibidir.Bugün bizi yarın sizi vurabilir.”ifadelerini kullanmak zorunda kalıyordu.
Bugün gelinen durum kısaca izah edersek yunan bakanın ağının tuttuğunu yıllar sonra hep beraber görmüş bulunmaktayız. Ekonomik kriz seçimle birlikte salgın bir hastalık gibi bütün Türkiye’yi saracaktır.İMF ye gidildiğinde de parayı vermeleri karşılığında saraydan bir odayı mutlaka işgal edeceklerdir bu odayı şimdiden tahmin etmek zor değil gibi görünmektedir.Beraat Albayrak ın büyük ihtimalle koltuğu gidecek gibi görünmekte yerinede hala saygınlığını koruyan Kemal Derviş gelecek gibi bir izlenim bulunmaktadır.Biz şimdiden geçmiş olsun dileklerimizi bugünkü insanlar a değilde gelecekteki nesle özür diyerek iletiyor bu ülkeyi bu hale sokanlara da bir çift sözümüz var bir an önce gidin yoksa halk sizi bir daha gelmemek üzere gönderecek.

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Yeniden hayatla yüzleşmek

SONRAKİ HABER

Gazeteci Gültaşlı: AP, Erdoğan rejimine kapıları kapattı, Türkiye halklarına değil

BENZER HABERLER

Sınırsız kontenjan
Manşet

Kore, Açe ve dünden bugüne dostluklar!

Aralık 7, 2025
3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Talat Paşa’dan ‘Saray rejimi’ne uzanan canavar!

Aralık 5, 2025
YAZARLAR

Türkiye’den gelen mülteciler daha hızlı entegre oluyor

Aralık 3, 2025
Zamana direnen değil, onu duyabilen din!
Manşet

Hizmet’in isimsiz kadın kahramanları!

Aralık 3, 2025
Sınırsız kontenjan
Manşet

Konumun hakkı

Aralık 1, 2025
Bahçeli; rest mi çekiyor, blöf mü yapıyor?
Manşet

Bahçeli, Kürtlerden oy alabilir mi?

Kasım 30, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
Bir hırsızlık da Konya Kulu Adliyesi’nde: Adliye kâtibi, emanetteki parayı kumarda bitirdi
Gündem

Bir hırsızlık da Konya Kulu Adliyesi’nde: Adliye kâtibi, emanetteki parayı kumarda bitirdi

by adminzaman
Aralık 8, 2025
0

İstanbul Büyükçekmece’deki 150 milyon liralık hırsızlığın ardından benzer bir olay da Konya’da yaşandı. Kulu Adliyesi’nde görevli katip Ayşe Selvi, zimmetine...

Saray Yargısı’nın Denizli T Tipi Cezaevindeki zulmü: Av. Süleyman Yıldırım bu hale gelene kadar tahliye edilmedi

Rejim Yargısı, ölüm döşeğinde tahliye edildi: Cezaevinde kanser olan Av. Süleyman vefat etti

Aralık 8, 2025
Güle Güle Arif: Genç yaşta hicret diyarında vefat haberi sevenlerini hüzne boğdu

Güle Güle Arif: Genç yaşta hicret diyarında vefat haberi sevenlerini hüzne boğdu

Aralık 8, 2025
NSW ve Queensland’dan uyarı: Isı dalgası ve kavurucu sıcaklar tehlikeli boyutta

NSW ve Queensland’dan uyarı: Isı dalgası ve kavurucu sıcaklar tehlikeli boyutta

Aralık 8, 2025
Avustralya’dan göçmen reformuna neşter: Daha adil, daha hızlı, doğru kapıları doğru insanlara açılacak

Avustralya’dan göçmen reformuna neşter: Daha adil, daha hızlı, doğru kapıları doğru insanlara açılacak

Aralık 8, 2025
Açıkyörük’ün aşı ve işi gasp edildi: Limon satarak geçinen KHK’lı vefat etti

Açıkyörük’ün aşı ve işi gasp edildi: Limon satarak geçinen KHK’lı vefat etti

Aralık 8, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM