• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home POLİTİKA

İmamoğlu, ikinci bir emre kadar İBB’deki ödeme ve ihale işlemlerini durdurdu

Nisan 19, 2019
in POLİTİKA
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ikinci bir emre kadar ‘ödeme, harcama, ihale, araç ve gayri menkul kiralama’ gibi işlemleri durdurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından ilk yazılı talimatını verdi. İmamoğlu, belediye iştirakleride ikinci bir emre kadar ‘ödeme, harcama, ihale’ gibi tüm işleri ve işlemleri durdurdu.

İBB personeline de bir mektup yazan İmamoğlu “Siyasi görüşünüz veya yaşam tarzınız beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey emeğiniz ve çalışma azminizdir” dedi.İmamoğlu, İBB’deki belediye iştiraklerinin rutin görevlerini sürdürmesini isterken, ikinci bir emre kadar bu kapsamın dışında kalan; ‘ödeme, harcama, ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı, personel alımı, araç kiralama, alım satım, gayrımenkul kiralama, alış ve satış’ benzeri tüm işler ve işlemleri durdurdu.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu imzasıyla, İBB Genel Sekreterliği, İSKİ Genel Müdürlüğü, İETT Genel Müdürlüğü ve iştiraklere gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan’a:“Bu fotoğrafa iyi bak ”

Babadan-oğul siyasetinde iflas: İnönü’den Bilal Erdoğan’a uzanan bir yolculuk

AİHM, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunu ‘öncelikli’ inceleyecek

“18.04.2019 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşlarının (İSKİ ve İETT) ve iştiraklerinin günlük ve rutin işleri aksatmayacak şekilde iş ve işlemlerin devam ettirilmesine, bu kapsamın dışında kalan ödeme, harcama, ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı, personel alımı, araç kiralama, alım satım, gayrimenkul kiralama, alış ve satış ve benzeri tüm işler ve işlemler ikinci bir talimata kadar durdurulmasına karar verilmiştir. Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.”

İşte o yazılar:

Öte yandan İmamoğlu, İBB’nin tüm kayıtlarını incelemek üzere, Emine Sema Ballı ve Kaya Albayrak ile üç uzmanı görevlendirdi. Bu görevlendirme kapsamında belediyenin elektronik veri tabanı ve altyapılarında her türlü inceleme ve araştırma yapılacak.

‘KURUM DIŞINA BİLGİ ÇIKARILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’

İBB tarafından Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yazılan yazı ile ilgili de açıklama yapıldı. Kurumdaki bilgilerin dışarı çıkarıldığı iddialarına yanıt verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:”İlgi yazıyla amaçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanı ve alt yapılarının yedeklerinin ve log kayıtlarının, bilgi güvenliği standartlarına uygun olara, 31.12.2018, 31.03.2019 ve 18.04.2019 tarihli olmak üzere, Büyükşehir Belediyesinin dijital arşivinde tutanak ile kayıt altına alınması ve İBB veri merkezinde muhafaza edilmesi olup kurum dışına herhangi bir bilginin çıkarılması söz konusu değildir. Bütün iş ve işlemler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde; ilgi yazı ile görevlendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Müfettişlerinin başkanlığında yapılacak olup İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında mevcut yetkilendirilmiş bulunan kişilerin nezaretinde gerçekleştirilecektir.”

ÇALIŞANLARA MEKTUP: SİYASİ GÖRÜŞÜNÜZ BENİ İLGİLENDİRMİYOR

Çalışanlara bir mektup da gönderen İmamoğlu, “Değerli çalışma arkadaşlarım. Hepinizi sevgi, barış ve kardeşlik duyguları ile selamlıyorum. Bilmenizi isterim ki, ben bu göreve kalpleri kırmaya değil, bilakis onarmaya geldim” dedi.

İmamoğlu’nun mektubu şöyle:

“Ben bu göreve, kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, kimseyi kimseden daha değerli görmeden, 16 milyon İstanbullunun her birine eşit hizmet götürmek için geldim. Ben bu göreve, İstanbul’un sorunlarını sebatla çözüp kentimizi kalkındırmak için geldim. Ama tüm bunları tek başıma yapmam mümkün değildir. Bunu sizlerle beraber başarabiliriz.  İstanbul’u ancak ortak emek ve ortak çabayla hak ettiği yere taşıyabiliriz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentimizin istisnasız tüm belediyelerine sahip çıkacak. 39 ilçe belediyemizin her biri ile yakın temas halinde çalışıp sorunlara hep birlikte çözümler üreteceğiz. Vatandaşlarımız bana oy vermiş ya da vermemiş, hiç önemli değil. Biz İstanbul’da kimsenin dinine, diline, kimliğine, siyasi görüşüne, kılık kıyafetine, yaşam tarzına bakmadan, herkes için emek vereceğiz. Hizmetkâr olarak geldik ve hep öyle kalacağız.

İstanbul halkına sevgi, huzur ve refahın hakim olduğu, eğitim ve istihdam olanaklarının artıp işsizliğin ve yoksulluğun azaldığı, erişilebilir, tabiatı kucaklayan, havası temiz, suyu berrak bir kent borçluyuz.  Borcumuzu ödemek için var gücümüzle çalışacağız. İstanbul’un kadınları, gençleri, yaşlıları, engellileri için birlikte çalışacağız! Sadece bugünümüz için değil, yarınlarımız için de çalışacağız. Herkese eşit hizmet götüreceğiz ama çocuklarımıza iltimas geçeceğiz. Enerjimizin, birikimimizin, kaynaklarımızın büyük kısmını çocuklarımız için kullanacağız. Bu kentte aç uyuyan tek bir çocuk kalmayana dek, hem size hem de bana uyku haramdır.

İstanbul’un çocukları için de birlikte çalışma vakti! Değerli emektaşlarım, belediyemizi yönetirken emeği ve emekçiyi her daim baş tacı edeceğimden hiç kuşkunuz olmasın. Unutmayın ki bana değil, daima İstanbul’a hizmet edeceksiniz. Siyasi görüşünüz veya yaşam tarzınız beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey,emeğiniz ve çalışma azminizdir.  Bu yolda alın teri döken herkes benim yol arkadaşımdır! Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediği gibi, ‘Hiçbir şey kendi alın teri kadar bir insanı tatmin edemez. Çalışan insan, kendi varlığında hüküm süren ahengi bütün kainata nakleder.’ Biz belediyemizde alın teri dökerek yakaladığımız ahengi bütün İstanbul’a nakledeceğiz. Bu güzel kentin gelirini tüm İstanbul’a hizmet olarak döndürmek için, gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. İstanbul’un ve İstanbullunun hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.

Yılmayacağız, yorulmayacağız! Daha iyi, daha eşit, daha özgür, daha sağlıklı, daha üretken bir İstanbul için hizmet etmenin önündeki engelleri birer birer aşıp bu uzun ince yolda birlikte yürüyeceğiz.

Kıymetli emektaşlarım; vakit, İstanbul için çok çalışma vaktidir! Bugüne kadar verdiğiniz emekler için teşekkür ediyor bundan sonrası için de içtenyol arkadaşlığınızı bekliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.”

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Mahkemelerin gerekçelerini de mi Bakanlık yazıyor!

SONRAKİ HABER

Berat Kandili: Sabaha kadar aşk ve şevkle ibadet gecesi

BENZER HABERLER

CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan’a:“Bu fotoğrafa iyi bak ”
Manşet

CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan’a:“Bu fotoğrafa iyi bak ”

Ocak 4, 2026
Babadan-oğul siyasetinde iflas: İnönü’den Bilal Erdoğan’a uzanan bir yolculuk
Manşet

Babadan-oğul siyasetinde iflas: İnönü’den Bilal Erdoğan’a uzanan bir yolculuk

Aralık 29, 2025
Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Telaşın boşuna değil, gitme vaktin geldi
Manşet

AİHM, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunu ‘öncelikli’ inceleyecek

Aralık 26, 2025
Bilal Erdoğan’dan tasfiye itirafı: Hamdolsun o aydın sınıf tasfiye oldu, oluyor
Manşet

Bilal Erdoğan’dan tasfiye itirafı: Hamdolsun o aydın sınıf tasfiye oldu, oluyor

Aralık 26, 2025
CHP’li Başarır:“Cumhurbaşkanı’nın uçağında, kokain çeken gazeteci tarihimizde olmadı”
Manşet

CHP’li Başarır:“Cumhurbaşkanı’nın uçağında, kokain çeken gazeteci tarihimizde olmadı”

Aralık 18, 2025
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’den, Bahçeli’ye ziyaret
POLİTİKA

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’den, Bahçeli’ye ziyaret

Aralık 13, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
Victoria’da yangın kontrol altına alınamıyor: Binlerce kişi tahliye edildi
Avustralya

130’dan fazla ev kül oldu: Hava Kurtarmayla aile ve kedileri “Bubba” kurtarıldı

by adminzaman
Ocak 11, 2026
0

Avustralya’nın Victoria eyaletinde aşırı sıcakların tetiklediği büyük çaplı orman yangınları kuzeydoğuda kontrolsüz biçimde yayılırken, Caveat bölgesinde mahsur kalan üç kişi...

Fabrikası yağmalanan Cesur, sürgünde yeniden inşa etti: 300 öğrenciye burs verdi, Erdoğan rejimi “terörist ilan etti

Fabrikası yağmalanan Cesur, sürgünde yeniden inşa etti: 300 öğrenciye burs verdi, Erdoğan rejimi “terörist ilan etti

Ocak 11, 2026
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “ABD, kargaşa çıkarmak için bazı grupları kışkırtıyor”

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “ABD, kargaşa çıkarmak için bazı grupları kışkırtıyor”

Ocak 11, 2026
Hakları gaspedilen KHK’lar ve Barış Akademisyenleri zulüm yaşıyor:10 yılda 400 kişiden 4’ü göreve iade edildi

Hakları gaspedilen KHK’lar ve Barış Akademisyenleri zulüm yaşıyor:10 yılda 400 kişiden 4’ü göreve iade edildi

Ocak 11, 2026
İran’daki gösteriler: Belediye binası ve cami ateşe verildi

İran’daki gösteriler: Belediye binası ve cami ateşe verildi

Ocak 11, 2026
Süper Kupa, Sarı-lacivert şampiyon: Fenerbahçe Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti

Süper Kupa, Sarı-lacivert şampiyon: Fenerbahçe Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti

Ocak 11, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM