Giresun’da bir dersane öğretmenine, “Komşusunun çocuğuna ders çalıştırdığı kitabın üzerinden parmak izi çıktığı” gerekçesinin de bulunduğu suçlamalardan dolayı 12 yıl hapis cezası verildi.
Giresun Ağır Ceza Mahkemesi, Gülen Cemaati ilgili bir davada dersane öğretmenine “Komşusunun çocuğuna ders çalıştırdığı kitabın üzerinden parmak izi çıktığı” gerekçesinin de bulunduğu suçlamalardan dolayı 12 yıl hapis cezası verdi. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onaylanan kararda öne sürülen diğer gerekçeler ise apartmanın kazan dairesinde bulunan gazete-dergiler ve sınav soru kitapçıkları.Mahkemelerin kararında, şüpheli Z’nin SGK kayıtlarında ve kendi ifadelerinde Gülen Cemaati’ne ait dersanelerde öğretmenlik yaptığı belirtilirken, şüphelinin bu dershanede çalışmasının örgüt mensubiyetinden kaynaklandığı iddia ediliyor.
TEST KİTABINDAKİ PARMAK İZİNDEN ‘ÖRGÜT ÜYELİĞİ’
Mahkemelerin ilgili kararında, “Şüpheli Z’nin parmak izlerinin tespit edildiği FETÖ/PDY terör örgütüne ait örgütsel dökümanlara ilişkin tespitler” başlıklı birinci maddesinde şu ifadeler kullanılıyor:“Emniyet Müdürlüğüne gelen 23.07.2016 tarihli ihbar üzerine ilimiz …. Apartmanı (adresinde) kazan dairesinde Cumhuriyet Savcısı kararınca gecikmesinde sakınca bulunan hal üzerine yapılan aramada 67 adet değişik tarihli Özgür Düşünce isimli gazete, 67 adet değişik tarihli Yarına Bakış adlı gazete, 1 adet Herkes İçin Yeni Hayat isimli gazete, 1 adet Ailem isimli dergi, 4 adet Güvender Yayınları YGS 7 çözümlü fasikül, 1 adet Özde-Bir yayınları deneme soru kitapçığı, 2 adet “Gerçek Bir sınav” yazılı deneme sınavı ile cevap anahtarı, 5 adet Bizim Yuvamız isimli değişik sayı ve tarihli derginin ele geçirildiği, ele geçirilen dergi ve gazetelerin çoğunun FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile olan iltisaklarından dolayı OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kapatıldığının anlaşıldığı, şüphelinin alınan ifadesinde … Apartmanında oturan bir şahsın oğluna ders verdiğini Güvender yayınlarındaki kendisine ait parmak izinin çıkmasının doğal olduğunu söylediği, … ”
132.51 GRAM ALTIN HESABI İÇİN…
Öte yandan mahkemenin kararında diğer şüpheli Z’ye yapılan suçlamalar arasında, Gülen Cemaati’ne ait olduğu iddia edilen bir kırtasiyede çalışması, Bank Asya’da 132.51 gram altın katılım hesabı açtığı, Bank Asya’ya 400 TL nakit para yatırdığı ve farklı tarihlerde para çektiği bilgileri de yer alıyor.
‘DAVALAR GERÇEKLİKTEN UZAK VE HAYAL ÜRÜNÜ’
Avukat Ömer Turanlı sosyal medya üzeriden yaptığı açıklamada, “Komşusunun çocuğunu ders çalıştırdığı kitabın üzerinde parmak izinin çıkması, kazan dairesinde gazete, dergi ve deneme sınavı kitapçığı bulunması, bunlardan suç oluşturulup ceza verilmesinin adı tetikçiliktir” sözleriyle tepki gösterdi.
Turanlı, şunları söyledi:
“Tek başına bu karar bile cemaat soruşturmalarının ne kadar gerçeklikten uzak ve hayal ürünü davalar olduğunun ispatıdır. Devlet bütün imkanlarını seferber ettiği halde cemaat mensuplarından kitap dışında suç delili bulamıyor. Kitapta parmak izi araştırması yargının acziyetini ve iktidarın maskarası olduğunun en iyi ispatıdır. Ne yerel ne de uluslararası hukukta kabahat dahi sayılacak fiiller bulunmamaktadır. Hal böyle iken insanları iktidarın emriyle cezalandıran emir kulu yargının cemaat soruşturmalarına bir an önce son verip iktidarında mağduriyetleri giderici düzenlemeleri hızlıca yapması gerekir. Telafisi güç zararlar ortaya çıkmakta ve mağduriyetler gün geçtikçe artmaktadır. Mağduriyetlerin oluşturacağı tazminatlar gün geçtikçe çoğalmakta. Devlet bir şekilde acil çözüm üretip uluslararası arenada tekrar güven kazanmalıdır. Cemaatten terör örgütü çıkmaz, suç da çıkmaz, çıksa çıksa kitaplarda parmak izi çıkar.”