• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home YAZARLAR

Ankara ayağını denk alsın!

Temmuz 18, 2019
in YAZARLAR
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Şimdi size dost ve müttefik bir ülke yetkilisinin Türkiye ile ilgili açıklamalarından bir bölüm paylaşacağım. Türkiye’nin Rusya’ya yaklaşmış olmasının sebepsiz olmadığını ve sıcak ilişkilere sahip olduğumuz bir ülke yetkilisinin herkese açık bir toplantıda bu kadar pervasız konuşmasından sonra Türkiye’nin ve Erdoğan’ın önünde çok da fazla seçenek kalmadığının bilinmesi lazım. AKP muhalifliği başka bir şey, ülkenin çıkarı başka:

“IŞİD kontrolündeki bölgelerden Türkiye’ye yapılan petrol ticaretinin üç ana güzergahını belirledik. Suriye ve Irak’taki yasal sahiplerden çalınan bu petrollerin ana tüketicisi, Türkiye’dir. Verilere göre bu yasa dışı ticarete Türkiye’nin üst düzey siyasi yönetim kadrosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi karışmıştır. Biz daha önce birçok kez teröristlerle flört edilmesinin tehlikelerinden bahsettik.

Bölgede komşu ülkelerden petrol çalan Türk üst düzey yetkilileri ve çetelerden oluşan ortak bir ekip çalışıyor. IŞİD’in kontrolündeki bölgelerden Türkiye’ye sokulan petrolün bir bölümü iç pazara sunuluyor. Petrolün bir bölümü de gemilere yüklenip işlenmek üzere Türkiye sınırları dışına çıkarılıyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Talat Paşa’dan ‘Saray rejimi’ne uzanan canavar!

Türkiye’den gelen mülteciler daha hızlı entegre oluyor

Hizmet’in isimsiz kadın kahramanları!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin, Suriye’de IŞİD’in elinde olan petrol yataklarından yapılan yasadışı petrol sevkiyatlarıyla doğrudan ilişkisi var. 

Terör örgütlerini finanse etmek için yasadışı petrol ticaretinin nasıl kullanıldığını gösteren kanıtları sunduk. Türkiye’nin komşularından yaptığı hırsızlığa ilişkin gerçekleri açıklamaya devam edeceğiz. 

Hiç kimse Erdoğan’ın oğlunun yasadışı petrol ticaretine karışmış olmasıyla ilgilenmiyor. Eminim ki şimdi sunduğumuz bu verilerin gerçek olmadığı yönünde tartışmalar yaşanacak. Eğer bu kanıtların gerçek olmadığını düşünüyorlarsa, bizim bugün gösterdiğimiz yasadışı petrol ticaretinin gerçekleştiği bölgeleri gazetecilere açsınlar.

Sadece son bir haftada Türkiye topraklarından IŞİD ve El Nusra saflarına 2 bin militan, 120 tonun üzerinde askeri mühimmat ve yaklaşık 250 adet motorlu akışı oldu. Güvenilir istihbarat raporlarımıza göre, Türkiye uzun zamandır ve düzenli biçimde bu tür faaliyetler yürütüyor.

Türkiye’nin insani yardım görünümünde militanlara silah gönderdiğini ortaya çıkaran Türk gazeteciler Erdoğan’ı yalan söylerken yakaladı. Bunun için de gazetecileri hapse attılar. 

Erdoğan ve diğer Türk yöneticiler ne istifa eder ne de yüzlerini çalıntı petrolle sıvasanız bile bunu yaptıklarını kabul eder.”

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov

Vay vay vay! Türkiye’de bir ademoğlu söylese 3 müebbetle yargılanacağı bu sözlerin sahibi zamanın Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov. Kendileri şimdi Rusya’nın Washington  Büyükelçiliği görevini sürdürmekteler. Bir kaç gün önce bizim büyükelçilikteki 15 Temmuz programına katılan tek büyükelçi düzeyindeki diplomat! Bu sözleri 2 Aralık 2015 tarihinde uydu görüntüleri ile desteklenmiş epey bir multi-medya basın toplantısında dile getirmişti. Daha sonra Ruslar buna benzer bir sunumu BM’de yaptılar. Putin de o zamanlar bu minvalde bir çok açıklama yapmıştı. Toplantının tarihi 2 Aralık 2015. Rus uçağını düşürmemizden sadece 8 gün sonra. Ne kadar enteresan değil mi?Yılları kapsayan uydu görüntüleri, petrolü kimin getirip götürdüğü ile ilgili uzun süredir tutulan istihbaratlar, Erdoğan ailesi ile ilgili iddialar…Hepsi krizden bir hafta sonra masada.

Rusların sadece ucunu gösterdiği şeyler, Putin’in Erdoğan’ı nasıl hizaya getirdiği ile ilgili hikayenin sadece bir bölümü. Rus uçağının düşürülmesi sonrası yaptığımız “Emri ben verdim” artistliğinden “Yine olsa yine vururuz” ve “Rus pilotun kendi hatası” türü açıklamalardan el öpmeye uzanan süreç.

Bu işin Türkiye’deki Rusya sempatizanı derin siyasi bağlantılarına girmiyorum.

Görüyorusunuz değil mi ülkeyi yöneten ailenin kirli işlerinin, şahsi hesaplarının ülke çıkarlarının nasıl önüne geçtiğini? Bize bağımsızlık diye yuturulan şeylerin aslında gerçekte neler olduğunu?

Bir zamanlar Erdoğan’ın kendi adamlarının Batı’ya gidip “Bu adamı lavaboya süpürmeyin, kullanın” tarzı öğüdünü Ruslar ciddiye almış görünüyor.

Şimdi en az, “en az”, Rusya kadar istihbarata sahip ve Rusya’dan çok daha fazla elinde argümanı olan ABD ile sorunlar yaşıyoruz. Dış politikada aynı anda hem ABD ile hem de AB ile gerginlik yaşamayı ülke çıkarı diye kutluyoruz.

ABD ve AB’nin yaptırım ve ambargoları sertleşirse bunun Erdoğan’ın ve gizli koalisyon ortaklarının işine yarayacağı ve Batı ittifakından kopuşu hızlandıracağı bir gerçek.

Türkiye’nin bir ekonomik krize doğru sürüklendiği ve bunun birinci dereceden müsebbibi olmaya gerek olmadığı yönünde görüş ağır bassa da Trump’ın ekonomini mahvederim tehditleri hafızalardan gidecek gibi değil.

Batı ile ne kadar ilişkide kalınırsa Batı’nın Türkiye’deki siyasete o kadar müdahil olacağı çok eskiden beri Erdoğan’a bazı adamlarının uyarısı.

Rusya’nın havuç ve sopalarla 3 yıl içerisinde epey mesafe aldığı ve epey terbiye ettiği Türkiye’de şimdiye kadar olanlara karşı pek ciddi ilgi göstermeyen Batı Bloku da S-400 ile birlikte artık iyice ciddileşen oyunda Türkiye’yi kaybetmemek için kozlarını kullanmaya başlayacak. Yani Türkiye’yi pek de iyi günler beklemiyor.

Bu konuya devam edeceğiz, bitirirken şu bilgiye de paylaşalım. Geçen hafta Rus Dışişleri, Türkiye’yi Kıbrıs Rum Kesimi’nin egemenlik haklarına saldırılardan vazgeçmeye çağırdı. Minik dostumuz Katar’da Rum kesimi ile yapmış olduğu anlaşmaya göre bizim itiraz ettiğimiz alanlarla doğalgaz arayacak.

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Tutukluluğunun devamına karar verilen Demirtaş: Ben bin yıl da cezaevinde kalsam Kürdüm, Kürt milliyetçisi değilim

SONRAKİ HABER

Yarım asır önce yazılan mektup: Batı Avustralya’da 50 yıllık şişe mesajı bulundu

BENZER HABERLER

3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Talat Paşa’dan ‘Saray rejimi’ne uzanan canavar!

Aralık 5, 2025
YAZARLAR

Türkiye’den gelen mülteciler daha hızlı entegre oluyor

Aralık 3, 2025
Zamana direnen değil, onu duyabilen din!
Manşet

Hizmet’in isimsiz kadın kahramanları!

Aralık 3, 2025
Sınırsız kontenjan
Manşet

Konumun hakkı

Aralık 1, 2025
Bahçeli; rest mi çekiyor, blöf mü yapıyor?
Manşet

Bahçeli, Kürtlerden oy alabilir mi?

Kasım 30, 2025
O bir Hakas kızı
Manşet

Sensizlik daha zormuş anne!

Kasım 30, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
88 yaşındaki Öztaş felç geçirince ancak tahliye edildi: El ve ayağını kullanamıyor
Manşet

88 yaşındaki Öztaş felç geçirince ancak tahliye edildi: El ve ayağını kullanamıyor

by adminzaman
Aralık 7, 2025
0

Menemen R Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan hasta ve yaşlı mahpus Uğur Öztaş (88), 18 Kasım’da geçirdiği felç sonrası ağırlaşan sağlık...

İşçi Partisi’nden Göçmen toplumuna vize sözü: Ebeveyn vizesi kolaylaştıralacak, ücretler indirilecek

Avustralya’dan radikal göç reformu: “Amaç kapıları kapatmak değil, doğru kapıları doğru insanlara açmak”

Aralık 7, 2025
Cezaevinde yatalak hale gelene kadar tahliye edilmedi: Bekir Bayram vefat etti

Cezaevinde yatalak hale gelene kadar tahliye edilmedi: Bekir Bayram vefat etti

Aralık 7, 2025
Avustralya’da aşırı yaz iklimi 50 ayrı noktada yangını tetikledi:16 ev küle döndü

Avustralya’da aşırı yaz iklimi 50 ayrı noktada yangını tetikledi:16 ev küle döndü

Aralık 6, 2025
Google’ın 2025 arama trendleri açıklandı: Avustralyalılar bu yıl en çok neleri merak etti?

Google’ın 2025 arama trendleri açıklandı: Avustralyalılar bu yıl en çok neleri merak etti?

Aralık 6, 2025
Avustralya’nın Ukrayna’ya gönderdiği askeri yardımlar Polonya’ya ulaştı

Avustralya’dan Ukrayna’ya 62,8 milyon dolarlık yeni askeri destek

Aralık 6, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM