Susurluk çetesi kurmaktan hüküm giyen ve halen faili meçhul cinayetler davasında yargılanan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile emekli Yarbay Korkut Eken, Manisa’da İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile birlikte MHP Manisa Alaşehir İlçe Başkanı Ali Uçak’ın ortağı olduğu şirketin tesislerinde buluştu.
1990’lı yıllarda Susurluk çetesi kurmaktan hüküm giyen ve halen faili meçhul cinayetler davasında yargılanan eski Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile emekli Yarbay Korkut Eken, Manisa’da İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile birlikte MHP Manisa Alaşehir İlçe Başkanı Ali Uçak’ın ortağı olduğu şirketin tesislerinde buluştu.Cumhuriyet‘ten Alican Uludağ’ın aktardığına göre, Uçak Kardeşler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, 16 Temmuz’da dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Twitter’daki hesabından mesaj atan Uçak, şunları yazdı:
“Alaşehir tesisimizde, geçmiş dönem İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Emekli Yarbay Korkut Eken ve Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’i Vahit Uçak ve Ali Uçak ile birlikte ağırladık. Sayın Ağar, Sayın Eken ve Sayın Bilgiç’e tesisimizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”
MHP Alaşehir İlçe Başkanı Ali Uçak ise buluşmayı “Değerli aile büyüklerimizden, eski DYP Genel Başkanı, eski İçişleri Bakanımız Sn. Mehmet Ağar ve PKK ile verdiği mücadelelerden dolayı efsane yarbay ismini alan Sn. Korkut Eken komutanım bizleri ziyaret ederek onurlandırdılar. Yapmış oldukları ziyaretlerden dolayı teşekkür ederim” ifadesiyle paylaştı. Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’in faili meçhul cinayetlerden yargılanan Ağar ve Eken ile buluşması soru işaretlerine neden oldu. Bu buluşmadan sonra gözler bir kez daha Ağar ve Eken’in ilişkilerine çevrildi.
SUSURLUK’TAN ALAŞEHİR’E
3 Kasım 1996’da Balıkesir’in Susurluk ilçesinde yaşanan bir kaza, Türkiye’de “mafya-siyaset-devlet” üçgenindeki kirli ilişkileri ortaya çıkarmıştı. Kazada, o dönem Abdullah Çatlı ile Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ hayatını kaybederken DYP milletvekili Sedat Bucak yaralanmıştı. Abdullah Çatlı’nın üzerinden “Mehmet Özbay” adına sahte kimlik çıkmış, kazanın ardından İçişleri Bakanı Mehmet Ağar istifa etmişti. Çatlı’ya o dönem verilen silah taşıma ruhsatı ile yeşil pasaportun Ağar tarafından verildiği ortaya çıkmıştı. Skandalın ardından arasında Korkut Eken’in olduğu sanıklar hakkında Susurluk davası açıldı. Başta İstanbul olmak üzere suç işleyen özel timcilerin bizzat Ağar’a bağlı çalıştığı belirtildi.
AĞAR CEZAEVİ’NE GİRDİ
Uludağ haberinde, şu hatırlatmaları da yaptı:
“İstanbul 6. No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi, 2011’de Korkut Eken’e “Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek” suçundan 6 yıl hapis cezası verdi. Ağar ise uzun süre dokunulmazlığı gerekçesiyle yargılanmadı. Vekilliğinin sona ermesinin ardından yeniden başlayan dava kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 2011’de Mehmet Ağar’a, “Susurluk davası” kapsamında, “cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu ve yönettiği” gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası verdi ve Ağar cezasını cezaevinde infaz etti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1990’lı yıllarda işlenen 18 faili meçhul cinayetle ilgili arasında Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in bulunduğu 19 kişi hakkında dava açmıştı. Ağar ve Eken, halen Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak yargılanmaya devam ediyor.”