• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Dış Haberler

Yeni Hükümet 6 maddeyle eylem planını açıkladı: Yunanistan’da iltica başvuruları 6 haftada sonuçlanacak

Temmuz 16, 2019
in Dış Haberler, Manşet
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Yunanistan, yasadışı göçe karşı altı maddelik eylem planı belirledi. Atina, iltica başvurularını 6 haftada sonuçlandıracak.Yunan hükümeti, önümüzdeki dönemde yasadışı göçle mücadele ve göçmenlik politikasına ilişkin öncelik vereceği 6 maddeden oluşan eylem planını kamuoyuna duyurdu.

UFUK YARDIMCI-KRONOS

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bugün, Avrupa Birliği (AB) Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos’un da katıldığı toplantıya başkanlık etti. Göç politikasının gözden geçirildiği toplantıda, Atina’nın öncelikleri ve bundan sonra izlenecek yol haritası masaya yatırıldı. Toplantıya göçmen ve mültecilerden sorumlu Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Göç Politikası Bakan Yardımcısı Yorgos Kumuçakos ile Denizcilik ve Adalar Politikası Bakanı Yorgos Plakiotakis de katıldı. Bakanlardan 6 maddelik anahtar eylem planına yoğunlaşmalarını isteyen Başbakan Miçotakis, AB Komisyonu’nun teknik desteği ve yakın işbirliğinin önemi vurgulandı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

TMSF, eski TUSCON üyesi iş insanı Ömer Faruk Kavurmacı’nın lüks dairelerini satışa çıkardı

Hakan Fidan’a da bir enişte lazım!

Galatasaray, Trabzon’da kazandı: Şampiyonluk için 1 puan yetecek

AVROMOPULOS: GÖÇ KONUSUNDA BİZİ NELER BEKLİYOR BİLEMİYORUZ

AB Komiseri Avromopulos, başbakanlık konutundan çıkışında yaptığı açıklamada, “Akın olmasına rağmen, son dönemde ülke genelinde gözlenen göç durumu kontrol altında.” ifadelerini kullandı.Avromopulos, şöyle konuştu: “Geleceğe daha iyi hazırlıklı olmak zorundayız. Bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz. Hükümet, Başbakanın ağzından Avrupa Komisyonu’na bunun için güvence verdi.”

AB Komiseri, “Yunanistan, meşgul olduğu tüm konularda yalnız değil. Hele de göçmenlik meselesinde. Göçmenlik sorununun idaresi gelecekte daha sonuç verici olacaktır.” ifadelerini kullandı.Türkiye’ye dair ise Avromopulos, “Türkiye ile işbirliği gerekli. İyi işbirliği, olumlu sonuçları beraberinde getirecektir.” dedi.

Hükümetin açıkladığı 6 maddelik eylem planı şöyle:
1. Ülkemizdeki mülteciler ve göçmenler için yaşam koşullarının derhal iyileştirilmesi, ilk önceliğin ise refakatsiz çocukların korunmasına ve savunmasız/hassas gruplara verilmesi.
2. Yunanistan ve AB’nin ortak sınır kontrolünün güçlendirilmesi. Avrupa gücünü (FRONTEX) yeni bütüncül bir plan uyarınca Yunan komutası altına sokacak ve net olarak belirlenmiş operasyonel eylem kuralları özellikle denizin kontrolünde hayata geçirilmeli. Bu projenin, Avrupa Sınır Muhafızları ve Sahil Güvenlik (FRONTEX) kuvvetlerinin en iyi şekilde kullanılmasını, sahil güvenlik devriyelerinin yoğunlaştırılmasını, aynı zamanda lojistik ekipmanlarının arttırılarak Avrupa kaynaklarının tam şeffaflık içerisinde kullanılmasını içerdiğini hatırlatmak istiyoruz.
3. 2019 yılı sonuna kadar iltica kabullerinde kurumsal çerçeve reforme edilerek kısa sürede, adil ve verimli bir şekilde karara bağlanması amaçlanmaktadır.
4. Göçmen akımının yönetilmesi ve adaların temizlenmesi için AB-Türkiye Ortak Göç İdaresi Beyannamesinin tam olarak uygulanması.
5. Samos’taki mülteci ve göçmen kabul ve tespit merkezindeki çalışmaların tamamlanarak, mülteci ve göçmenler için iyi ve güvenli yaşam koşulları sağlamalıdır.
6. AB direktifleri, ülkenin güvenlik politikasına dahil edilmelidir.

YENİ HÜKÜMETİN GÖÇMENLİK POLİTİKASI

Çiçeği burnunda Yunan hükümeti, göçmen ve mülteci politikasında bazı köklü değişikliklere gidiyor. Bunların başında İçişleri Bakanlığı uhdesinde bulunan göç ve mülteci politikaları, bundan böyle Vatandaşı Koruma Bakanlığı tarafından yürütülecek. Bundan sonra göç ve mülteci politikasının sahada uygulanmasından Vatandaşı Koruma Bakanlığı, dolayısıyla polis birinci derecede yetkili olacak. Muhalefet, göç ve mülteci meselesinin polis teşkilatını bünyesinde bulunduran Vatandaşı Koruma Bakanlığı’na verilmesinin, Avrupa hayaliyle Yunanistan’a gelen yabancılara yönelik insan hakları ihlâllerinin artacağını savunuyor.
Göç konusunda ‘acil durum’ ile karşı karşıya olduklarına inanan Yunan hükümetinin bu kararı almasında, ‘güvenlik’ endişelerine bağlı olarak vatandaşlardan gelen şikâyetlerin etkili olduğu yorumu yapılıyor.Geçtiğimiz yıllarda özellikle Avrupa’da meydana gelen IŞİD kökenli saldırganların Türkiye ve Yunanistan güzergâhını kullandıkları tespit edilmişti. Bu nedenle Atina, Türkiye’nin kıyı ve bölgelerinden Yunanistan’a geçiş yapan mültecilerin bir ‘güvenlik’ sorununa neden olduklarını düşünüyor.

İLTİCA EDENLER DEĞİL EKONOMİK GÖÇMENLER İADE EDİLECEK

Hükümetin hedefleri arasında, hem karada Meriç (Evros) hem de denizde sınır güvenliğini modern teknik araçların desteği ve AB ile işbirliği halinde devriye sayısını arttırmak var. Mümkün olan en hızlı şekilde iltica prosedürü işletilecek. Hayati tehlikesi bulunmayıp iltica hakkına sahip olamayacak ekonomik göçmenler derhal geldikleri ülkeye (Türkiye) iade edilecek.İltica başvurularının incelenmesi en fazla altı hafta içerisinde tamamlanacak. Başvurusu incelemeye alınanlar, bu zaman zarfında insani yaşam koşullarının güvence altına alındığı ‘kapalı geçici ilk kabul ve ağırlama merkezleri’nde kalacaklar.

Ülke çapında yasal evrak kontrolü hızlandırılacak. Yunanistan’a yasal olarak kabul edilmiş tüm mülteci çocuklar, güvenli şekilde ülkelerine dönene kadar okullarda oluşturulacak özel sınıflara kabul edilecek. Bu şekilde eğitim sistemine entegre olmaları ve AB fonlarından yararlanmaları sağlanmış olacak.

BAKAN MİDİLLİ’DEKİ KAMPLARI GEZDİ

Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis ve Göç Politikası Bakan Yardımcısı Yorgos Kumuçakos, iki gün önce Midilli adasındaki Moria ve Kara Tepe mülteci kamplarını gezerek incelemlerde bulundu. Moria Mülteci Kampı, farklı ülkelerden gelip iltica başvurusunda bulunan 6 binden fazla mülteciye ev sahipliği yaparken, Midilli Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kara Tepe açık mülteci kampında ise 1200 kişi kalıyor.

TERÖRİZMİ ÇÖKERTEN BAKAN YENİDEN İŞ BAŞINDA

Merkez Sol PASOK hükümetlerinde farklı bakanlık görevlerinde bulunan Mihalis Hrisohoidis (64), Kiryakos Miçotakis hükümetine parlamento dışından Vatandaşı Koruma Bakanı olarak seçildi. KİNAL (eski PASOK), Hrisohoidis’i parti üyeliğinden sildiklerini duyurdu.
Dördüncü defa Vatandaşı Koruma Bakanlığı koltuğuna oturan Hrisohoidis ismi, Yunanistan’da terörizm ile mücadelede elde ettiği başarı ile tanınıyor. PASOK hükümetlerinde 2002, 2010 ve 2012’de Vatandaşı Koruma Bakanı olarak görev yapan Hrisohoidis, Yunanistan tarihinin en büyük 3 terör örgütünü (17 Kasım, Devrimci Halk Mücadelesi ve Devrimci Mücadele) çökerten bakan olarak biliniyor. Hrisohoidis, 2010 yılında çalışma arkadaşı bir polisin elinde patlayarak hayatına mal olan bombalı paket saldırısından kıl payı kurtulmuştu.

Bakan Hrisohoidis, polis teşkilatında hiçbir politikacıya nasip olmayan saygın ve ağırlığı olan bir isim olarak kabul ediliyor. Hrisohoidis’in özellikle Nisan ayıyla birlikte artış kaydeden, Meriç’ten ‘yasadışı geri itme’ vakalarına karışan polis ve yüzü maskeli gruplara karşı nasıl önlemler alacağı merak konusu.

Tags: Kiryakos MitsotakisYunanistan
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Bilanço 12 Eylül’den daha korkunç: Üçüncü yılında 15 Temmuz’un ağır insan hakları ihlalleri

SONRAKİ HABER

AB’den Türkiye’ye yaptırım kararı

BENZER HABERLER

Ö. Faruk Kavurmacı’ya tahliye: Tek delil bulunmadığı hâlde, mal varlığı gasp edildi
Manşet

TMSF, eski TUSCON üyesi iş insanı Ömer Faruk Kavurmacı’nın lüks dairelerini satışa çıkardı

Mayıs 11, 2025
DEĞİLDİR…
Gündem

Hakan Fidan’a da bir enişte lazım!

Mayıs 11, 2025
Galatasaray, Trabzon’da kazandı: Şampiyonluk için 1 puan yetecek
Manşet

Galatasaray, Trabzon’da kazandı: Şampiyonluk için 1 puan yetecek

Mayıs 11, 2025
Yandaş Cem Küçük’ün şirketi sermayesini 4 kat artırmış ama vergi ödememiş!
Gündem

Yandaş Cem Küçük’ün şirketi sermayesini 4 kat artırmış ama vergi ödememiş!

Mayıs 11, 2025
Yüzde 91 engelli mahkuma ceza üstüne ceza: Tahliyesi 5 yıl uzadı
Manşet

Yüzde 91 engelli mahkuma ceza üstüne ceza: Tahliyesi 5 yıl uzadı

Mayıs 11, 2025
Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi: Ağız içi aramaya karşı çıkan tutuklular hastaneye götürülmüyor
Gündem

İnfaz düzenlemesinin Meclis’e geliyor:  ‘Terör suçlularını’ kapsayacak mı?

Mayıs 10, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
Ö. Faruk Kavurmacı’ya tahliye: Tek delil bulunmadığı hâlde, mal varlığı gasp edildi
Manşet

TMSF, eski TUSCON üyesi iş insanı Ömer Faruk Kavurmacı’nın lüks dairelerini satışa çıkardı

by adminzaman
Mayıs 11, 2025
0

TMSF, internet sitesinden yayınladığı ilan ile Hizmet Hareketi Camiası davasından hüküm giyen eski TUSKON üyesi iş insanı Ömer Faruk Kavurmacı'ya...

DEĞİLDİR…

Hakan Fidan’a da bir enişte lazım!

Mayıs 11, 2025
Galatasaray, Trabzon’da kazandı: Şampiyonluk için 1 puan yetecek

Galatasaray, Trabzon’da kazandı: Şampiyonluk için 1 puan yetecek

Mayıs 11, 2025
Yandaş Cem Küçük’ün şirketi sermayesini 4 kat artırmış ama vergi ödememiş!

Yandaş Cem Küçük’ün şirketi sermayesini 4 kat artırmış ama vergi ödememiş!

Mayıs 11, 2025
Yüzde 91 engelli mahkuma ceza üstüne ceza: Tahliyesi 5 yıl uzadı

Yüzde 91 engelli mahkuma ceza üstüne ceza: Tahliyesi 5 yıl uzadı

Mayıs 11, 2025
Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi: Ağız içi aramaya karşı çıkan tutuklular hastaneye götürülmüyor

İnfaz düzenlemesinin Meclis’e geliyor:  ‘Terör suçlularını’ kapsayacak mı?

Mayıs 10, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM