Amity Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan; “Bilhassa Illawarra Kampüsü’müzün genişletme çalışmaları devam ediyor. 6 ay gibi kısa bir süre önce başlattığımız lise projesinin, idari bina, laboratuvar ve birkaç derslikten oluşan ilk aşaması tamamlandı. Nasip olursa Eylül ayında da devlet erkanının katılımıyla resmi açılışı yapılacak ”dedi.
Amity Eğitim Kurumları, bir taraftan eğitim kalitesiyle ilgili çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan ise kampüs binalarına yeni derslikler yapmaya devam ediyor. Bundan yaklaşık 6 ay önce temeli atılan Koleji’nin Illawarra kampüsü ek binası tamamlanarak, hizmete sokuldu. İnşaatı tamamlanan idari bina, laboratuvar ve birkaç derslikten oluşan ek bina, Eylül ayında resmi bir törenle hizmete açılaması beklenirken, önümüzdeki yılın sonunda ise 8 derslik ve kütüphanenin yer aldığı kısmının da bitirileceği belirtildi. Erdoğan; “Avustralya federal ve hükümet yetkililerinin bize olan pozitif maddi ve manevi desteği, bizleri daha da motive ediyor ”dedi.
ERDOĞAN: VELİ VE DEVLET YÖNETİCİLERİNİN İLGİSİ BİZİ MOTİVE EDİYOR
Konuyla ilgili bilgi veren Amity Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan, Wolongong’da, artan öğrenci sayısı ve velilerden gelen yoğun talep doğrultusunda, iki yıl önce lise kasımının da hayata geçildiğini belirtti. Öğrenci, veli ve yerel yöneticilerin eğitim kurumlarımıza olan ilgilerinin, kendilerini daha da motive ettiğini belirten Erdoğan, eğitim altyapı çalışmaları ve kampüslerin ihtiyaçlara cevap verir hale gelmesi noktasındaki çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.Yıldan yıla kayıtlardaki artış ve gelen yoğun taleplere en iyi şekilde cevap vermeye çalıştıklarını, buna göre başta Sydney Merkez Kampüsü olmak üzere diğer okullardaki altyapı çalışmalarının hızlıca devam ettiğini kaydeden Genel Müdür Erdoğan; “ Bilhassa Illawarra Kampüsü’müzün genişletme çalışmaları devam ediyor. 6 ay gibi kısa bir süre önce başlattığımız Lise porjesinin, idari bina, laboratuvar ve birkaç derslikten oluşan ilk aşaması tamamlandı. Temmuz ayındaki ara tatilde öğrenciler, ders yapmaya başladılar. Nasip olursa Eylül ayında da devlet erkanının katılımıyla resmen açılşı yapılacak. Ayrıca, 8 derslik, kütüphane, innovation computer sınıfı ve sosyal aktivitelerin yapıldığı merkezlerden oluşan binamızın diğer kısmını ise; 2020 yılı sonunda tamamlanarak hizmete sokmayı planlıyoruz. Bu ek binamızın inşaat ve resmi izinleri alınmış durumda. Yakınta start verilecek “dedi.
40 FARKI ETNİK GEÇMİŞİ OLAN ÖĞRENCİ HUZUR İÇİNDE EĞİTİM ALIYOR
Öte yandan ülkenin en çok dinlenen radyosu ABC Avustralya, kısa sürede hizmete hazır hale getirilen yeni bina ve ve diğer faaliyetler nedeniyle, önceki gün sabah programında Amity Koleji Illawarra Kampüsü Müdürü Mehmet Aslan ile önceki gün bir röportaj yaptı. Programın sunucusu Nick Rheinberger, okulun kıt kanat imkanlarla bundan yıllar önce Wolongong’da faaliyete başladığını hatırlatarak, bugün ise eğitimin yanında, kültürel ve diyalog faaliyetleriyle birlikte önemli hizmetler veren modern bir eğitim kampüsüne dönüştüğüne işaret etti. ABC Radyo’dan Nick Rheinberger’in çeşitli sorularını cevaplandıran Okul Müdürü Aslan, çalışmaları hakkında bilgi vererek, Amity Kolej’inin, eğitim çalışmalarının yanında, ülkenin çokkültürülük politikasına katkıda bulunduğunu hatırlattı.
WOLONGONG ÜNİVERSİTESİYLE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ
Halen Sydney Merkez Kampüsünün bünyesinde beş okul ve Liverpol, Auburn ve Illawarra Kampüsü olmak üzere üç ayrı yerde, 40 farklı etniğe sahip öğrencinin okuduğuna işaret eden Mehmet Aslan, her yıl Wolongong Üniversitesiyle başta iftar programı olmak üzere çeşitli kültürel faaliyetleri ortaklaşa yaptıklarına söyledi. Wolongong’un, NSW Eyaletinin önemli bir şehri olduğunu, çok sayda farklı milletlerin burada ikamet ettiğine dikkat çeken Müdür Aslan, koleje yapılan ek bina ve dersliklerin, bölge sakinleri ve yöneticileri tarafından çok önemsendiğini ve takdir edildiğini belirti. Yerel yönetimlerin arsa tahsisi ve katkılarıyla da bu tesisin yapıldığına işaret eden Aslan, temel hedeflerinin, ana okulundan, lise son sınıf aralığındaki tüm öğrencilerin engelsiz ve modern bir eğitim altyapısıyla hizmet almalarını sağlamak oluğunu kaydetti.
BİZ AVUSTRALYALI VE BURANIN PARÇASIYIZ
2005 yılında Avustralya’ya çalışma vizesiyle geldiğini, o dönemden bu yana çeşitli yerlerdeki okullarda yöneticilik yaptığını belirten Aslan, Avustralya’nın eğitim potansiyeli yüksek, özgür ve çokkültürlülük politikalarıyla dünyaya örnek bir ülke olduğunu, Amtiy Kolej’lerinin de bu güzelliğe minik katkılarla elinden geleni yapmaya çalıştığını söyledi. ABD’nin, Green Kart’ı imkanına sahip olduğu halde, 14 yıl önce Avustralya’ya gelmeyi tercih ettiğini hatırlatan Aslan; “Benim dört çocuğum burada doğdu. Biz buranın vatandaşıyız. Avustralya’nın bir parçasıyız.” dedi. ZAMAN-Avustralya