Ege Denizi’nde yine bot faciası. Yunanistan’ın Oinousses adaları açıklarında şişme botun batması sonucu biri yeni doğmuş bebek, 4’ü çocuk, 2’si kadın 7 kişi boğularak hayatını kaybetti.
Yunanistan’ın Oinousses adaları açıklarında şişme botun batması sonucu biri yeni doğmuş bebek, 4’ü çocuk, 2’si kadın 7 kişi boğularak hayatını kaybetti.Çeşme’nin kuzeyinde Yunanistan’a ait Sakız Adası yakınlarında kayalıklara çarpan bot alabora oldu. Erdoğan rejiminin baskılarından kaçan 19 kişinin bulunduğu bottaki 7 kişi boğularak can verdi.
12 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI
Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, facianın duyulması üzerine bölgeye hareket etti.Yunan donanmasına ait gemiler ve bir helikopter arama-kurtarma çalışmalarına katıldı. Denizden 5 erkek, 3 kadın ve 4 çocuk sağ kurtarıldı. Bottaki diğer 7 kişinin cansız bedenleri sudan çıkarıldı.Kurtarılanlar ve cenazeler Sakız Adası’na götürülürken, kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.Uluslararası haber ajansı Associated Press, hayatını kaybedenlerin uyruğunun henüz tespit edilemediğini kaydetti.Yunan Sahil Güvenlik, kurtarılan 12 kişiden 4’ünün çocuk, 3’ünün kadın ve geri kalanların da erkek olduğunu açıkladı.
İKİ ÇOCUĞUNU CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Fransız Haber Ajansı’na (AFP) konuşan bir yetkili de kurtarma ekiplerinin ilk olarak biri 1, diğeri 3 yaşlarında iki çocuğun cesetlerine ulaştığını kaydetti. Aynı yetkili bottakilerin kayıp kişiler olduğunu söylemesi üzerine dalgıçlar tarafından yapılan araştırma sonucu 5 cesedin daha bulunduğunu ifade etti.Sözcü, “Cesetler, bu kişilerin bahsedilen kişilere ait olup olmadığının belirlenmesi için Sakız’a götürüldü.” dedi.
BOTTAN KURTARILAN BARDAN BİRİ KHK’LI AKADEMİSYEN
Öte yandan Sakız adası açıklarında batan botta hayatını kaybeden 7 kişinin kimliklerinin bugün açıklanması bekleniyor. Öte yandan kurtarılan 12 Türk’ün kimlikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ege Denizinde dün sabaha karşı batan botta hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Yunan kaynakları, öğlene kadar bu bilgiyi açıklayacaklarını duyurdu.Öte yandan 19 kişinin bulunduğu bottan kurtarılan 12 Türk mültecinin kimlikleri yavaş yavaş belli oluyor. Kronos’un haberine göre Bedirhan Zenbil, Yusuf Deniz, Fatma Işık ve Nazir Işık sağ olarak kurtarıldı. İsmi açıklanmayan iki çocuğun tedavisi devam ediyor.Yusuf Deniz’in Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Yard. Doç. olduğu, 672 sayılı KHK ile ihraç edildiği öğrenildi. Eşi Arife Yusuf ve 6-7 yaşlarındaki oğlu ile 2-3 yaşlarındaki kızıyla Yunanistan’a geçmeye çalışan Deniz’in ailesinden haber alınamadı. Yusuf Deniz’in eşinin de KHK ile kapatılan Mevlana Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğu belirtildi.
Yusuf Deniz
12 TÜRK İLTİCA BAŞVURUSUNDA BULUNDU
Faciayı son dakika haberi olarak veren ANTENNA 1 kanalı, kurtarılan 12 kişinin çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca konuşan iyi eğitim almış kişilerden oluştuğunu, tamamının siyasi iltica talebinde bulunduklarını ve bota binenlerin toplam 4 aile olduklarını aktardı.Ege Denizinde içinde tamamı Türk olan bir bot dün sabah batmış, Sakız Adası Oinousses açıklarındaki şişme botun devrilmesi sonucu 4 çocuk ve henüz yaşını doldurmamış 1 bebek olmak üzere toplam 7 kişi boğularak can vermişti.