KHK ile işten atılan, sonra tutuklanan Kurmay Albay kalp krizi geçirerek vefat etti.15 Temmuz’dan sonra çıkarılan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevinden alınan Kurmay Albay Ömer Guni, 45 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Guni, bugün öğle namazından sonra Kırıkkale Yenimahalle Mezarlığına defnedildi.
Dostlarına bir kaç gün önce “Çok daralıyorum, çocuklarıma birşey anlatamyorum, nefes aldırmıyorlar abi” sitemini ileten Guni, kalbi yüzde 20 çalışıyor raporlarına rağmen tutuklanmıştı. KHK ile işinden edilen ve zülme uğrayan Kurmay Albay Güni’nin arkadaşları sosyal medyadan yaşananları paylaştı. Asker bir komşusu ise ölüm haberini duyurdu.
Bir arkadaşı “Sedyede kalp krizi geçirirken kelepçelediler” bilgisini paylaşırken Kurmay Albay’ın KHK ile uğradığı haksızlıklardan sonra sağlığının gün geçtikçe kötüleştiği belirtildi.Albay Ömer Guni’nin ölümünü sosyal medya hesabından paylaşan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, ise, “Kurmay albay Ömer Guni yaşı 45 bile değildi, KHK ile görevden alındı. Dün sohbet ettiği bir arkadaşına: “Çok daralıyorum, çocuklarıma bir şey anlatamıyorum, nefes aldırmıyorlar abi,” demiş. Kalp hastasiydı,dun vefat etti,bu kadar ah nereye gidecek? Cenaze Kırıkkale Fırınlı cami.” ifadelerini kullandı.1996’lı Kurmay Albay olan Ömer Guni, 15 Temmuz’a kadar Jandarma Okullar Komutanlığında şube müdürü olarak görev yapıyordu.
15 TEMMUZ’DA ÜÇ AYLIK RAPORLA İZİNDEYDİ
BoldMedya’da yer alan habere göre ise, 15 Temmuz gerçekleştiğinde kalp sorunu nedeniyle üç ay sağlık raporu alan Albay Guni, izninin ilk ayının sonunda Kırıkkale’de babasının evindeyken 15 Temmuz’la karşılaştı.Yakınlarının anlattığına göre o akşam kanepede uzanmış vaziyette dinlenirken televizyonda “darbe” bilgisinin geçmesiyle hasta haliyle ayağa fırladı ve “Ne oluyor” diye anlamaya çalıştı.Kısa süre sonra Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilen Kurmay Albay Guni, 2017’de gözaltına alındı. 15 Temmuz sırasında hasta olduğu, raporlu olarak izinde ve Kırıkkale’de baba evinde bulunduğunu ispat etse de tutuklanarak cezaevine gönderildi.8 ay cezaevinde kalan Guni’nin bu sürede sağlığı daha da kötüleşti. Durumunun ağırlaşması üzerine cezaevinde hayatını kaybedebileceği endişesiyle sağlık durumundan tahliye edildi.Guni’nin sosyal hizmetler uzmanı olarak görev yapan eşi de bir süre sonra KHK’yla ihraç edildi. İki kız çocukları bulunan aile, ekonomik zorluklarla da başa çıkmak zorunda kaldılar.
CEZAEVİ SONRASI SAĞLIĞINI TOPARLAYAMADI
Cezaevinden çıktıktan sonra sağlığını toparlayamayan Guni’nin KHK’lı olması nedeniyle yaşadığı zorluklar sağlığını daha da kötü etkiledi.Doktorlar kalbinin artık bittiğini ve nakil sırasına koyacaklarını belirttikten bir süre sonra Guni bu süreçte defalarca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Ancak kurtarılamadı.