• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Manşet

Mardin Emniyeti’nde işkence: Öldüresiye dayak, tecavüz girişimi ve konteynerde işkence

Eylül 3, 2019
in Manşet, ZULÜM GÜNLÜĞÜ
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Mardin Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde bulunan konteynerin işkence merkezine dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Kayyum protestolarında gözaltına alınan F.A. o konteynerin mağdurlarından biri.

Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum ataması sonrası Mardin’de başlayan protesto eylemlerinin üçüncü gününde, 21 Ağustos tarihinde gözaltına alınan F.A. yaşadığı işkenceleri anlattı.

Gözaltına alındığı sırada maruz kaldığı darp olayı nedeniyle vücudunda çok sayıda kesik olan ve sırtına 6 dikiş atılan F.A.’nın vücudundaki işkence izlerine gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabirleri de şahit oldular.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Selahattin Demirtaş, AİHM kararına rağmen tahliye edilmedi

Gazeteci Altan Öymen hayatını kaybetti

Hasta tutuklu oğlu Belediye Başkanı Murat Çalık’ı hastane önünde bekliyor

Gözaltı sırasında kendisine imzalatılmak istenen tutanağa karşı koyduğu için tekrar kamerasız odaya götürülen F.A. Emniyet’te bulunduğu süre boyunca yaşadıklarını kimseye anlatmadı. Serbest kaldıktan sonra suç duyurusunda bulunma kararı alan F.A. Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde yaşadığı dehşeti anlattı.

“İŞLEMEDİĞİM SUÇLARA İMZA ATMAM İSTENİYORDU”

Gözaltına alındıktan sonra yarı baygın halde hastaneye vardığını kaydeden F.A., “Zaten onlar beni götürmüştü. Yarı baygın haldeydim. Vücudumun birçok yerinde zedelenme ve kesikler vardı. Yaklaşık 3 saat hastanede kaldım. Sırtımdaki bir yaraya 6 dikiş atıldı. Daha sonra yine tehdit, küfür ve hakaretlerle nezarethaneye götürüldüm. Orada yine çok kötü muameleye maruz kaldım. Herhangi bir belge gösterilmeden gözaltına alındığımızı söylediler. Dalga geçer gibi küfürler eşliğinde ‘biz istediğimizi yaparız’ şeklinde bizi odalara soktular” diye konuştu.

Hakkındaki yakalama tutanağı imzalatmak için götürüldüğü odada hiç işlemediği bir suçlamayla karşı karşıya bırakıldığını anlatan F.A., “Hiç işlemediğim, saçma sapan bir suçlama vardı kağıtta. Onu imzalamamı istediler. Ben de imzalamak istemediğimi söyledim. Yaptıkları hukuksuzluğu örtmek için bize evrak imzalatmaya çalıştılar. Ben de imzalamak istemedim. Bunun üzerine bana ve aileme hakaretlerde bulundular. Nezarethaneden sorumlu polislerdi” dedi.

MARDİN EMNİYETİ’NİN BAHÇESİNDEKİ İŞKENCE KONTEYNERİ

Bunun üzerine ismini Ahmet olarak bildiği bir polis memuru ve nezarethaneden sorumlu bir başka polisin kendisini emniyet binasının bahçesinde bulunan konteynırlara götürdüğünü belirten F.A., burada yaşadıklarını ise şu sözlerle aktardı: “Zorla imzalamam gerektiğini, imzalamamam durumunda bana tecavüz edeceklerini, aileme zarar vereceklerini söylediler. Ben de yok yere burada olduğumu, herhangi bir suç ve gerekçe olmadan buraya getirildiğimi söyledim. Onlar aksini iddia ederek, bana terörist ithamlarında bulundular. Kağıdı imzalamayacağımı söylediğimde ismi Ahmet olan uzun saçlı polis, imzalamamam durumunda bana tecavüz edeceğini, başka yere götürüp, orada işkence ve tecavüz edeceğini, daha sonra hakkımda tutanak tutup beni tutuklatacağını, aileme zarar vereceğini söyledi.”

“ÖLDÜRÜP ÇÖPE ATARIM”

Tutanağı imzalamaması üzerine burada da darp edilmeye başladığını kaydeden F.A., şöyle devam etti: “Ben imzalasam suçsuz yere cezaevinden kalacağımdan korktum. Yine ağır işkenceye maruz kalacağımdan korktuğum için yine imzalamayı reddettim. Bunun üzerine Ahmet isimli polis ağır şekilde bana tekme ve tokat atmaya başladı. Ben ne kadar rica ettim ise de ‘Artık iş işten geçti. İmzalasan da imzalamasan da ben sana burada hem tecavüz edeceğim hem de seni darp edeceğim. Olmadı her şey elimizde seni burada öldürüp bir çöpe atarım’ diye tehdit ederek, hakaret etmeyi sürdürdü.”

‘AĞLAMAYA BAŞLADIM’

Ahmet isimli polis ile birlikte nezarethaneden sorumlu diğer polis arasında, “Diğerlerine yaptığımız gibi şöyle tecavüz ederiz, şöyle işkence ederiz” gibi bir diyaloğa şahit olduğunu da sözlerine ekleyen F.A., “Bana karşı ‘Sen erkektin değil mi? Şimdi bir daha erkek olmayacaksın. Sana ne yapacağımı bilirim’ diyerek, söylediklerini uygulamaya başladılar. Sonradan gelen polis bizi hastaneye götürme saatleri olduğunu söyleyerek, Ahmet isimli polise ‘İlk önce muayeneye gitsin, daha sonra işkencemizi, tecavüzümüzü edelim’ dedi. Diğeri (Ahmet isimli polis) ‘Ben zevk alıyorum. Uzun zamandır da yapmadığım için şimdi yapmak istiyorum’ dedi. Diğer arkadaşı da ‘tamam, başla o zaman’ dedi. Daha sonra bana emir vererek, emirlerini yerine getirmemi istedi. Ben korkudan hiçbir şey diyemiyordum. Korkudan o kadar dalmıştım ki ne yapacağımı bilemez haldeydim. Titremeye başladığımda artık beni darp etti. Darp ettikten sonra arkadaşından cop istemişti. Onunla darp ettikten sonra arkadaşından soda şişesini getirmesini istedi. ‘Ben ilk önce ağırdan başlayacağım. Sonra cop şovunu yapacağım’ dedi. Arkadaşı da ‘şimdi bu pistir. Şimdi dışkısı buraları kirletir’ dedi. Diğeri de ‘tamam o zaman. Şimdi bunu darp edeyim, öğleden sonra o malzemeleri getirir öyle tecavüz ederim’ dedi. Alet getireceğini ondan sonra tecavüz edeceğini söyledi.”

‘COPLA CİNSEL BÖLGELERİM TACİZ EDİLDİ’

Ahmet isimli polisin pantolonumu indirmesini istediğini kaydeden F.A. maruz kaldığı işkence hakkında şöyle devam etti: “Daha sonra copla vücuduma dokunmaya başladı. Korkudan ve utancımdan ağlamaya başladım. Sonra bir sandalyeye oturttu, copla cinsel organıma vurmaya başladı. Ben ne kadar kapatmaya çalışsam da ‘bu şekilde dur’ diye emir veriyordu. Ben korumaya çalışıyordum. Bunun üzerine o da (Ahmet isimli polis) bana emir verdi. Karşı duvara geçip, parmak uçlarımın üzerinde durup, ellerimi duvara uzun bir şekilde yaslayıp orada durmamı söyledi. Arkadaşı da ‘eski yöntemler mi’ dedi. O da ‘evet, kasları yorulsun, istediğim gibi darp ederim, morluk bir şey çıkmaz’ diyordu. Arkadaşı ile sohbet ederken, copu vücuduma vuruyordu. Cinsel bölgelerimi taciz ediyordu. Bunun üzerine korkudan ve utancımdan iyice ağlamaya başlamıştım. Yaklaşık 10 dakika parmaklarımın üzerinde duvara dayalı bir şekilde duvardaydım. ‘İyice yoruldun dimi şimdi başlayayım mı’ şeklinde korkutucu cümleler kuruyordu. Daha sonra copla dövmeye başladı. Sonra iyice ağladım.”

‘İŞKCENCECİLER MUAYENE İÇİN HASTANEYE GELDİLER’

F.A., işkencenin ikinci polisin muayene saatinin geldiğini tekrarlaması üzerine sona erdiğini aktardı. F.A., olayın kimseye anlatılmaması için tehditlere maruz kaldığına değinerek, şunları söyledi: “Beni, ‘Şimdilik için rahat olmasın. Ne yaparsan yap kurtuluşun yok. Eğer herhangi bir kimse bunu bilirse devlet büyüklerine hakaret ettin. Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ettin, Mustafa Kemal Atatürk’e de küfür ettin derim. Dört tane de memur ayarlarım. Bunlar hakkında ifade verir. Sonra daha çok burada kalırsın. Gözaltı süreni de uzatırım. Burada sana çok kötü muameleler ederim’ şeklinde tehdit etti. Daha sonra da normalde bizimle hastaneye gelmeyen (Ahmet isimli polis) bizimle hastaneye geldi. Doktora bir şey söylemeyeyim diye gelmişti. Korkudan doktora bir şey diyemedim. Rapor da alamadım. Ama durumu avukatıma anlattım. Şimdi de suç duyurusunda bulunacağım.”BOLD –

Tags: İşkence
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de 17 yaşındaki genç 10 yıldır ‘abur cubur yemekten kör ve sağır oldu’

SONRAKİ HABER

AKP’den ihraç olunan isimler konuştu: AKP siyasi iflasa doğru gidiyor

BENZER HABERLER

Demirtaş’tan Erdoğan’a: Sorun sensin, düş artık bu halkın yakasından
Manşet

Selahattin Demirtaş, AİHM kararına rağmen tahliye edilmedi

Temmuz 19, 2025
Gazeteci Altan Öymen hayatını kaybetti
Manşet

Gazeteci Altan Öymen hayatını kaybetti

Temmuz 19, 2025
Hasta tutuklu oğlu Belediye Başkanı Murat Çalık’ı hastane önünde bekliyor
Manşet

Hasta tutuklu oğlu Belediye Başkanı Murat Çalık’ı hastane önünde bekliyor

Temmuz 19, 2025
Yunus Emre Vakfı’nda soygun: Tek çalışanlı şirkete 59, rezervasyona 100 milyon
Gündem

Yunus Emre Vakfını böyle soymuşlar: Bir çalışanı olan şirkete 59 milyon ödenmiş

Temmuz 19, 2025
Öcalan’ın toplatılan kitabı Devlet Bahçeli’nin Yardımcısı MHP’li Feti Yıldız’ın masasında
Gündem

Öcalan’ın toplatılan kitabı Devlet Bahçeli’nin Yardımcısı MHP’li Feti Yıldız’ın masasında

Temmuz 18, 2025
Kız Çocukları Davası’nda karar duruşması bugün yapılacak
Manşet

Kız Çocukları Davası’nda karar duruşması bugün yapılacak

Temmuz 18, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    • All
    • Manşet
    Demirtaş’tan Erdoğan’a: Sorun sensin, düş artık bu halkın yakasından
    Manşet

    Selahattin Demirtaş, AİHM kararına rağmen tahliye edilmedi

    by adminzaman
    Temmuz 19, 2025
    0

    AİHM’in üçüncü kez ihlal kararı vermesine rağmen Kobani davası sanıkları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye talebi mahkemece reddedildi. Paylaş...

    Gazeteci Altan Öymen hayatını kaybetti

    Gazeteci Altan Öymen hayatını kaybetti

    Temmuz 19, 2025
    Hasta tutuklu oğlu Belediye Başkanı Murat Çalık’ı hastane önünde bekliyor

    Hasta tutuklu oğlu Belediye Başkanı Murat Çalık’ı hastane önünde bekliyor

    Temmuz 19, 2025
    Yunus Emre Vakfı’nda soygun: Tek çalışanlı şirkete 59, rezervasyona 100 milyon

    Yunus Emre Vakfını böyle soymuşlar: Bir çalışanı olan şirkete 59 milyon ödenmiş

    Temmuz 19, 2025
    Öcalan’ın toplatılan kitabı Devlet Bahçeli’nin Yardımcısı MHP’li Feti Yıldız’ın masasında

    Öcalan’ın toplatılan kitabı Devlet Bahçeli’nin Yardımcısı MHP’li Feti Yıldız’ın masasında

    Temmuz 18, 2025
    Kız Çocukları Davası’nda karar duruşması bugün yapılacak

    Kız Çocukları Davası’nda karar duruşması bugün yapılacak

    Temmuz 18, 2025

    İLETİŞİM

    info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

    Sydney Ofisi telefonu

    +61 02 96496006

    27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

    AVUSTRALYA REHBERİ

     

      • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
      • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
      • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
      • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER
      • UZAK DOĞU
      • AVRASYA
      • AVRUPA
      • AMERİKA
      • AİLEM
      • TEKNOLOJİ
      • KONUK YORUM