Hollanda Mahkemesi, Gazeteci Basri Doğan’ı tehdit eden AKP trolü affetmedi

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Amsterdam Mahkemesi, gazeteci Basri Doğan’a sosyal medyadan hakaret edip onu ölümle tehdit eden F. Topal’a verdiği kamu imkânlarından yararlanmama, mahkeme ve avukat paraları hariç 1.000 euro para cezasını onadı. Topal suçlamaları kabul etti.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da gazetecilik yapan Basri Doğan’a yönelik sosyal medyadan tehdit ve hakarette bulunan AKP yanlısı ‘trolün’ cezası kesinleşti.Amsterdam Mahkemesi, gazeteci Basri Doğan’a sosyal medyadan hakaret edip onu ölümle tehdit eden F. Topal’a kamu imkânlarından yararlanmama, mahkeme ve avukat paraları hariç 1.000 euro (750 euro savcılık, 267 euro Basri Doğan’a) para cezası vermişti.Amsterdam Ağır Ceza Mahkemesi kararına karşı Yüksek Mahkeme’de temyiz başvurusu yapan F. Topal ve avukatı kararlarından vazgeçerek suçlamaları kabul etti.Amsterdam Başsavcılığı’na yapılan müracaatın ardından diğer hararet ve tehditlere de emsal olacak karar kesinleşmiş oldu. Amsterdam Başsavcısı davanın Yüksek Mahkeme’de devam etmeyeceğini, davayı kazandığını Basri Doğan’a bildirdi.

 

 DOĞAN: HAKARET VE TEHDİTLER KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan gazeteci Basri Doğan, “Beni tehdit eden AKP yanlısı F. Topal’ın cezasının kesinleşmesi son derece güzel bir gelişme. İnsanları tehdit edip sahte hesapla saklanmak artık mümkün olmayacak.” dedi.

SUÇ ÖMÜR BOYU SİCİLİNE İŞLENDİ

Doğan, “Bu karar ile o kişinin Hollanda’da demokratik bir anayasal devlette yaşadığımızı bilmesini ve anlamasını umuyorum. Benzer şekilde beni tehdit eden 14 davama Amsterdam Ağır Ceza Mahkemesi kararının emsal olacağından hiç şüphem yok. Demokratik bir ülkede yasamak ne güzel. Hukuk ve adaletin olması ne güzel. Karar metni elime ulaştığında ibreti alem için kamuoyu ile paylaşacağım. Adalet tecelli etti ve sanık Erdoğan yanlısı F.T.’nin cezası Amsterdam mahkemesi tarafından onandı. İşlemiş olduğu tehdit ve hakaret suçu sicilinde ömür boyu taşıyacak. Savcılık mektup gönderdi tazminatı ödediğine dair. Soruyorum: bunca hakarete değer miydi?” ifadelerini kullandı.Kronosnews

BENZER HABERLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist