Merkez Parti Genel Başkanı ve hukuk profesörü Abdurrahim Karslı, avukat Kemal Uçar’ın YouTube kanalındaki programa katıldı.
Daha önce Türkiye’de baskı ve zulüm ortamından kaçmak için yurt dışına çıkmak zorunda kalan kişiler hakkında attığı Tweetlerle tepki gören Karslı, skandal açıklamalarına bu programda da devam etti.Programda Kemal Uçar’ın okuduğu ve izleyicilerden gelen, “Ne yapsalardı. Kaçmasalardı da burada işkenceden mi geçselerdi; tecavüzden mi geçselerdi?” sorusuna Karslı şu cevabı verdi.“Bu yanlış bir şey. Herkese tecavüz etmiyorlar, herkese işkence yapmıyorlar. Bunlar yanlış. Ben de kaç kere gittim, ifade verdim. Sen de kaç gün kaldın. İşkence ve tecavüz mü gördün?”
Karslı daha önce de Twitter hesabından bu açıklamayı yapmıştı
“Ne zaman oldu bu olaylar. 15 Temmuz’dan hemen sonra. Bak senin içinde bir grup devlete silah çekmiş; 250 kişiyi öldürmüşse, bin kişiyi yaralamışsa…Kimin yaraladığı da belli değil. Böyle bir curcunaya sen de sebep olmuşsan. Senin başına gelen şeyleri ben istemiyorum. Ama kusura bakma sebep olan fail gibidir.”
Yayının tamamını izlemek istemeyenler için işkence/tecavüz konusundaki diyaloğu bu videodan izleyebilirler.
Kırpılmış videodan bana hakaret eden, lanet okuyan, beddua edenlere hakkımı helal ediyorum.
Bana Akp iktidarı geri adım attıramadı ama bazıları çok yordu.
Bir süre yokum. pic.twitter.com/IB9YKS0W3V— Kemal Uçar (@crkml) August 25, 2020