Resmi gazetede yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanlığının kararı ile terör gerekçesiyle 377 kişinin mal varlığı donduruldu. Mal varlığı dondurulanlar arasında bulunan iş insanı Akın İpek sosyal medya hesabından açıklama yayınladı.
DEVLET ŞÜPHELİ PARA GİRİŞİ BULAMADI
2015 yılında yurtdışına 7 milyar dolar kaçırdığı iddiasıyla şirketlerine kayyum atanan İpek, gerçeklerin MASAK raporları sonrası ortaya çıktığı söyledi.Bu olaydan 2 ay sonra, daha sonra sahte olduğu ortaya çıkan Çomaklı raporu ile tüm mal varlıklarına kayyum atanan İpek, İpek ailesinin servetinde tek kuruş şüpheli para bulunmadığının devlet raporlarıyla kanıtlandığını hatırlattı.
50 ÜLKEDE AKLANDI
Tüm resmi kurumların teyidine rağmen, 15 Temmuz sonrası yayınlanan KHK’larla tüm varlıkları TMSF’ye devredilen İpek ailesinin yine 2016 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yurtdışındaki mal varlığının dondurulması istendi.50 ülkenin mali suçlarla mücadele birimlerinin malvarlıklarını incelediğini aktaran İpek, “Sonuçta şüpheli bir para kaynağının olmadığı uluslararası resmi kurumlarca teyit edildi” ifadelerini kullandı.Dün Resmi gazetede yayınlanan listede haklarında soruşturma bile bulunmayan 20’li yaşlarda aile bireylerinin de isminin bulunduğunu belirten Akın İpek, hiçbir yeni gelişme olmamasına rağmen alınan kararın yurtdışında yürüttüğü hak arayışını taciz amacı güttüğünü söyledi.İpek, söylediklerinin aksini ispat edene mal varlığını da hibe edeceğini ekledi. Kararda imzası bulunan Süleyman Soylu ve Lütfü Elvan’ı kınayan İpek, devlet ile çete arasındaki farkın da hukuk olduğunun altını çizdi. İşte İpek’in o açıklaması: