Ailesinin atadığı avukatlar ile görüştürülmeyen Selahaddin Gülen tutuklanarak cezaevine konuldu. Kemal Gülen, kardeşine işkence, kötü muamele ve baskı altında ifadeler imzalatıldığını açıkladı.
MİT tarafından 3 Mayıs’ta Kenya’dan kaçırılan kardeşi Selahattin Gülen’le ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Gazeteci Kemal Gülen, kardeşine işkence, kötü muamele ve baskı altında ifadeler imzalatıldığı duyumunu aldıklarını söyledi. Gülen, hukuka, usule, kanuna ve vicdana aykırı bir şekilde alınan ifadelerin masum insanları karalamak için kullanılacağı endişesi taşıdığının altını çizdi.
BİR ÖĞRETMEN ÜLKENİN GÜNDEMİ GİBİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILDI
Twitter hesabından “Kardeşim Selahattin Gülen ile ilgili son durum” başlığıyla yaptığı paylaşımda Kemal Gülen, şu açıklamayı yaptı: “Kardeşim Selahattin Gülen maalesef tutuklandı. Kenya’dan kaçırıldığı gün olan 3 Mayıs’tan itibaren kendisinden haber alamamıştık. 31 Mayıs tarihinde Ankara Emniyeti’nde olduğunu öğrendik. 5 gün terörle mücadelede gözaltında kaldı ve bugün tutuklanarak cezaevine konuldu. Üzgünüz. Siyasetin arka bahçesi gibi davranan bazı gazeteciler ve devletin resmi ajansı başta olmak üzere birçok medya organı iki gün boyunca yalan beyanlar üzerinden haberler yaptılar, sıradan bir öğretmeni ülkenin en önemli gündemi gibi göstermeye çalıştılar. Maatteessüf medya baskısına boyun eğen adli makamlar da zalim siyasetçileri ve malum gazetecileri sevindirdiler milyonlarca masumu üzdüler.”
AİLENİN GÖNDERDİĞİ AVUKATLAR GERİ ÇEVRİLDİ
Kardeşine gözaltında işkence yapıldığı ve zorla ifade imzalatıldığının altını çizen Gülen, şunları söyledi: “31 Mayıs’tan itibaren Ankara Emniyeti bizim yönlendirdiğimiz avukatları maalesef geri çevirdiler. Avukatlarımız kardeşimle görüşme fırsatı bulamadılar. Polis ifadesinden sonra mahkemeye çıktığında da ne yazık ki seçili avukatımız huzura alınmadı. 28 gün boyunca kendisinden haber alamadığımız kardeşim Selahattin’in işkence, kötü muamele ve baskı altında ifadeler imzalatıldığı duyumu aldık. Hukuka, usule, kanuna ve vicdana aykırı bir şekilde alınan ifadelerin masum insanları karalamak için kullanılacağı endişesi taşıyorum.”BOLD –