• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Manşet

Erdoğan Bayraktar, 17/25 Aralık operasyonu için: Dosyada ne varsa A’dan Z’ye kadar doğrudur, suçlular cezasını çekmesin

17/25 Aralık yolsuzluk soruşturması ve dosyalarını doğruluyan Erdoğan Bayraktar; "Dosyam var, dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar ban aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir."

Ağustos 30, 2021
in Manşet, POLİTİKA
9
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

 

17/25 Aralık 2013 yolsuzluk operasyonu sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan istifa eden.Erdoğan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın (dönemin başbakanı) kendisini hırsız çuvalının içine koyarak bakanlıktan attığını söyledi.Bayraktar, 17/25 Aralık soruşturmasındaki telefon ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu kabul etti. Bayraktar, “Benim dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur. Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Onlarınkiler yanlış olabilir, benimkiler doğrudur.” dedi.

Bayraktar, kendi dosyasının diğer üç bakandan ayrı olduğunu belirterek, “Bende bir para yakalanmadı.” ifadelerini kullandı.Bayraktar, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AKP) eleştiren tweetleriyle ilgili kendisini arayan Diken’den Altan Sancar’a önemli açıklamalarda bulundu.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AP Raportörü Amor: Yargı bağımsız değilse, hiçbir yatırımcı Türkiye’ye güvenemez

Rektörünün maaşı 1,2 milyon: 60 bin liralık villa kirasını da üniversite ödüyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Filistin devletini tanımak sadece ahlaki bir görev değil, aynı zamanda siyasi bir zorunluluk

Önceki gün bir tweet attınız ve dediniz ki “Tavassutla iş yapmanın birçok mahsurları var… Açıkgözler, tatlı su kurnazları, tüfekçiler ,çöp çatanlar ve çalışmadan edinenler bitiriyor bizi…” Bu tweet AKP’ye dair bir eleştiri olarak algılandı. Böyle bir mesaj amacınız var mıydı?

Ben şu an aktif siyaset yapmıyorum, partiye gidip gelmiyorum ve organik bir ilişkim bulunmuyor. Fakat ben, Ak Parti’nin içindeyim, üyesiyim. Ben bu partinin ilçe teşkilatlarında bulundum, vekillik de yaptım. Partiyi ahara karşı, yani kamuoyunun önünde eleştirmem.Şu var… Yağcılar… Hatta yağcılık devri de bitti, yağcılık geçmiyor. Şebeklik devri başladı. Onlar makama ve mevkiye geliyorlar. Benim yaşım geçti zaten, bu saatten sonra görev istemem ve bana görev verilmesi de yanlış olur. Ancak, bir toplumun kalkınması ve gelişmesi için, hep liyakat, ehliyet ve emniyet diyoruz.

Şu anda bakıyoruz, berberden kasap, kasaptan terzi, terziden kuyumcu, tüccardan ormancı var. Böyle bir durumla karşı karşıyayız ve bu durum herkesi üzüyor. Bunun siyaset ve hükümetle alakası yok, devlet bizim devletimiz. Devlet de fiziksel bir nesne değildir, ilahi bir mevhumdur. Devlete herkesin sahip çıkması lazım. Şu andaki durumun iyi olmadığı açık. Bunu sen de görüyorsun ben de görüyorum.

“REİS, BENİ HIRSIZ ÇUVALININ İÇİNE KOYDU VE ATTI”

Burada kastınız ne? Bir isim mi yoksa bir grup mu?

Bu durumun düzelmesini istiyorum. Bütün dünyada da var, ama bizim memlekette daha fazla, ‘Ben nasıl, ne olurum?’ düşüncesi var. Onlar da bir şekilde bir şey oluyorlar. Hedef koyuyorlar, ‘Ben genel müdür, bakan ya da şu olmak istiyorum’ diyorlar ve oluyorlar.Ancak, “Ben memlekete nasıl başarılı olabilirim” diye düşünenler kulis tarafını beceremiyorlar. Örneğin, ben 1973’ten beri inşaat işindeyim. Devlet işi de yaptım biraz, ama ağırlıklı olarak yap sat işindeyim. Ben inşaatı iyi yaparım, arazi uzmanıyım, ama satmayı beceremem. Arsa ya da daire satamam. Ama şimdi millet gözüne kestiriyor, uyduruktan kendini yetiştirmemiş biri gidiyor ve bir makamı işgal ediyor. Devleti tıkıyor. Yazıktır!

Devletin düzelmesi için hakikaten, Allah’tan korkan, vatanını ve milletini seven, üretim yapan, katma değeri yüksek mal üreten insanların bir yerlere gelmesi lazım. Benim şimdi tuzum kuru. Özel sektördeyim. Beni şimdi attılar. ‘Reis’, sayın cumhurbaşkanım beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı.

BANA HIRSIZ, YOLSUZ VE RÜŞVETÇİ DENMEDİ

Aslında ben Zarrab’ı tanımam (17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının kilit ismi Reza Zarrab’ı kastediyor). Benim dosyamda hırsızlık yok, görevi kötüye kullanma var. F..Ö bana, hırsız, yolsuz ya da rüşvetçi diyememiş.Kahpe ‘F..TÖ’nün savcısı bile benim soruşturma dosyama rüşvet ve yolsuzluk kelimelerini koyamadığı halde beni rüşvet ve yolsuzluk çuvalının içine koydular.Beni de aynı çuvala koyunca liderim, dört tane bakan ile beni de hırsız diye tasvir ediyorsun. Yüzde 60, yüzde 40 ya da 50 öyle tasvir ediyor. Hâlbuki yakından tanıyanlar beni ayırabiliyor. Ben kendimi ayırmak istedim orada, ama gücüm yetmedi. Benim gücüm yetmez, döverler beni öldürürler beni bilmem ne yaparlar. O kadar gücüm yok benim.

“BEN DE PARA YAKALANMADI”

Ayrılmak için bir mücadele verdim, Zarrab’ı tanımam etmem. Bende bir para yakalanmadı, öyle bir şey yok. Benim dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur. Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur, hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Onlarınkiler yanlış olabilir, benimkiler doğru.

“HIRSIZLIK ÇUVALINA KOYARAK BENİ BAKANLIKTAN ATTILAR”

Bu ülkede yaşayanların dayanışmaya ihtiyacı var. Bu ülkede vatanını milletini sevenin dayanışmaya ihtiyacı var. Ben şimdi 72 yaşımı doldurdum, 73’e girdim, 24 saat çalışıyorum. Allah bana yardım ediyor, sağlığım iyi, moralim iyi, işim iyi, ödenmeyecek bir borcum yok, iyileşmeyecek hastalığım yok.Yani bu dünyada 50 tane mutlu adam varsa, onlardan biri olduğumu düşünüyorum. Biz yeteri kadar şükretmiyoruz, yoksa çalışınca Allah yardım ediyor.Beni attılar! Bir kabine değişikliği oldu da ben bakanlıktan ayrılmadım. Normal bir bakanlık yaparken, hırsızlık çuvalına koyarak bizi attılar bakanlıktan.

“ERDOĞAN BANA BÜYÜK KÖTÜLÜK YAPTI”

Kırgınlığınız var mı peki?

Var tabii, olmaz olur mu! Kırgınlığım var tabii!

Liyakatte bir azalma olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Evet düşünüyorum. Kırgınlığım da var, hepsi de var. Ama Türkiye’de şu anda A, B, C, D diye liderler var. Çoğunu da tanıyorum, yakından çalıştım. Bunların içinde yine en delikanlısı Recep Tayyip Erdoğan’dır. En sağlam adam budur. Bana kötülük yaptı, büyük kötülük yaptı.

Bana yaptığı kötülüğü kabul etmiyorum. Ama mertlik ve liderlik konusunda da –etrafını sardılar şimdi, o ayrı mesele- Erdoğan’ın eline su dökecek lider yok şu anda.

“Etrafını sardılar” derken ne demek istediniz?

Genel olarak bunu söylüyorum. Şu anda liyakat, emniyet ve ehliyet kayboldu.

Peki, Erdoğan ile bu yaşananların ardından görüştünüz mü?

Ben görüştüm, bir buçuk senedir görüşmüyorum. Baktım, artık görüşmenin bir faydası yok. Yoksa oradan beni attıktan sonra ilişkimi koparmadım. Benim yine liderimdir. Ama beni çağırmasını da istemem, görev de istemem. Ama ben dua ediyorum ona, Allah yardımcısı olsun.

“DOSYADA NE VARSA KABUL EDİYORUM, BENİM SUÇUM”

Bu durum AKP açısından tehlikeli mi?

Ben onu bilemem, şu anda Ak Parti’de aktif görevde değilim. Ama özel olarak davet ederlerse, il toplantılarına eski bir bakan olarak gidiyorum; yoksa gitmiyorum. İşime bakıyorum. Biz 17/25 Aralık operasyonu içinde bulunduk, oradaki operasyonda bize de dosya yaptılar, benim dosyam var. Suçlu olanın cezasını çekmesi lazım, ama şu anda geldiğimiz noktada Allah beni kayırdı ve kurtardı. Şu anda çok iyiyim, atmaca gibiyim.İşin siyaset tarafına beni fazla sokma.

Dosyam var, dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar ban aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir.Benim çocuklarımdan tutuklanan olmadı. Benim dosyamdan kimse tutuklanmadı. Dosyamda Cemil Çiçek (eski başbakan yardımcısı), yalvardı onlara. Çiçek de beni sevmez, Erdoğan’ın adamı olduğum için. Çiçek, “Erdoğan dosyasını buna sokmayın, bu ayıptır. Onların dosyası başka, bunun dosyası başka.” dedi. Ama beni de o dosyanın içine soktular. Ama ben kimseye bir şey demiyorum. Kimde hakkım varsa, helal olsun.

Tags: 17-25 Aralıkakp rejimierdoganErdoğan BayraktarReza Zarrabrüşvetyolsuzluk
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

KHK’lı Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümünün üzerinden bir yıl geçti

SONRAKİ HABER

Yunanistan’dan geri itilen yazar Meral Şimşek için PEN International’dan çağrı

BENZER HABERLER

AP Türkiye Raportörü Amor: AKP’nin söylemlerine bakarsak, ülkeninin yarısını teröristler oluşturuyor
AVRUPA

AP Raportörü Amor: Yargı bağımsız değilse, hiçbir yatırımcı Türkiye’ye güvenemez

Mayıs 30, 2025
Rektörünün maaşı 1,2 milyon: 60 bin liralık villa kirasını da üniversite ödüyor
Gündem

Rektörünün maaşı 1,2 milyon: 60 bin liralık villa kirasını da üniversite ödüyor

Mayıs 30, 2025
AVRUPA

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Filistin devletini tanımak sadece ahlaki bir görev değil, aynı zamanda siyasi bir zorunluluk

Mayıs 30, 2025
Hizmet Hareketi’ne saldırmanın dayanılmaz hafifliği!
KONUK YORUM

Hizmet Hareketi’ne saldırmanın dayanılmaz hafifliği!

Mayıs 29, 2025
Savcı ev hapsi talep etti: Ağır ceza mahkemesi başkanı olan 3 aylık hakim, Murat bebeği cezaevine gönderdi
Manşet

Savcı ev hapsi talep etti: Ağır ceza mahkemesi başkanı olan 3 aylık hakim, Murat bebeği cezaevine gönderdi

Mayıs 29, 2025
Duyarlılık mı riyakarlık mı?
Manşet

‘1 oy’ için kızını terk eden baba!

Mayıs 29, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
AP Türkiye Raportörü Amor: AKP’nin söylemlerine bakarsak, ülkeninin yarısını teröristler oluşturuyor
AVRUPA

AP Raportörü Amor: Yargı bağımsız değilse, hiçbir yatırımcı Türkiye’ye güvenemez

by zmnaus
Mayıs 30, 2025
0

Türkiye'deki yargı sistemini eleştiren Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor, "Yargı bağımsız değilse, hiçbir yatırımcı Türkiye’ye güvenemez. İş...

Rektörünün maaşı 1,2 milyon: 60 bin liralık villa kirasını da üniversite ödüyor

Rektörünün maaşı 1,2 milyon: 60 bin liralık villa kirasını da üniversite ödüyor

Mayıs 30, 2025

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Filistin devletini tanımak sadece ahlaki bir görev değil, aynı zamanda siyasi bir zorunluluk

Mayıs 30, 2025
Hizmet Hareketi’ne saldırmanın dayanılmaz hafifliği!

Hizmet Hareketi’ne saldırmanın dayanılmaz hafifliği!

Mayıs 29, 2025
Savcı ev hapsi talep etti: Ağır ceza mahkemesi başkanı olan 3 aylık hakim, Murat bebeği cezaevine gönderdi

Savcı ev hapsi talep etti: Ağır ceza mahkemesi başkanı olan 3 aylık hakim, Murat bebeği cezaevine gönderdi

Mayıs 29, 2025
Duyarlılık mı riyakarlık mı?

‘1 oy’ için kızını terk eden baba!

Mayıs 29, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM