Sedat Peker’in sosyal medya hesabından bazı hakim ve savcıları lüks araçlara bindiklerini açıklamasının ardından Ankara’da yeni bir panik başladı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun ardından Yargıtay, Adalet Bakanlığı ve Ankara Adliyesi’nde görevli bazı yargıçlar da lüks araçlarını satışa çıkardı. Olayın kamuoyuna sızmaması için de satış yetkisini başka şahıslar üzerinden gerçekleştirildi.
Peker’in Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’yu hedef göstermesinin ardından hem Adalet Bakanlığı’nda hem de Bölge İdare Mahkemesi’nde rahatsızlık oluştu. Bazı yargıçlar, Toklu üzerinden bütün adliye çalışanlarının zan altında kaldığını belirterek Adalet Bakanlığı’na başvurdu.
ADALET BAKANLIĞI: LÜKS ARAÇ KULLANAN HAKİM VE SAVCILARI BİLDİRİN
Adalet Bakanlığı da Cumhuriyet Başsavcılıklarına, adliye personellerinin zan altında kalmaması için binilen araçlara dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Değeri milyon liraları bulan lüks segment araç kullanan hakim ve savcıların uyarılması, gerekli bilgilerin de Adalet Bakanlığı’na bildirilmesi istendi.
Bu yazının adliyelere ulaşmasının ardından Ankara’da görevli yüksek yargıçlar, harekete geçti. Özellikle kritik birimlerde görevli üç yargıç, uzun süredir bindikleri değeri 1 ile 1.5 milyon TL’yi bulan araçlarını satışa çıkardı. Ulaşılan bilgilere göre; söz konusu yargıçlar araçlarını sattıktan sonra devletin verdiği makam araçlarını yeniden kullanmaya başladı.
AKIL TATİLE ÇIKTI: SONU 17 25 İLE BİTEN TELEFON NUMARASI İHBAR EDİLDİ
Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da akıllara zarar bir soruşturma yapıldı. Bir şahıs, yakın bir arkadaşının yıllardan beri kullandığı 05.. 2.. 17 25 numaralı hattının 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını meşru gösterdiği gerekçesiyle CİMER’e başvuruda bulundu ve söz konusu şahsın, kullandığı telefon numarasıyla ‘FETÖ’ye üstü kapalı olarak destek verdiğini iddiasında bulundu.
CİMER, yapılan başvuruyu değerlendirerek, gerekli tahkikatın yapılması maksadıyla şahsın yaşadığı il emniyet müdürlüğüne şikayet dilekçesini gönderdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de GSM kullanıcı C.D.’yi telefonla arayarak emniyet müdürlüğüne davet etti. Kronos’a gelen bilgilere göre; C.D, davetin ertesinde soluğu emniyette aldı. Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne dakikalarca sorgulanan C.D.’ye telefon numarasının son dört hanesindeki 17-25 rakamlarının ne maksatla tercih edildiği soruldu.
Ayrıca bu yöntemle hükümete yönelik kumpas olduğu ileri sürülen 17-25 Aralık soruşturmalarını meşru göstermek amacı taşıyıp taşımadığı sorusu da yöneltildi. Ve tabii ki Gülen Cemaati ile ilgili geçmiş yıllarda yolunun kesişip kesişmediği de soruldu.
ÇANAKKALELİ OLDUĞUM İÇİN 17’İ TERCİH ETTİM 25TESADÜF
Şüpheli C.D., CİMER’e yapılan başvuruların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Söz konusu telefon numarasını 2010 yılında satın aldığını, bu tarihten itibaren de kesintisiz 11 yıldır kullandığını belirtti. Çanakkaleli olduğu için 17 numarasını tercih ettiğini, 25 rakamının ise tesadüf oladuğunu, geçmiş yıllarda da Gülen Cemaati ile yolunun hiçbir zaman kesişmediği aktardı. C.D.’nin ifadesinin ardından ayrıca genel bir GBT (Genel Bilgi Taraması) tespiti yapıldı. Şüphelinin Gülen Grubu ile bir bağlantısının olmadığı bilgisine ulaşıldı. İşlemlerinin ardından C.D., emniyetten ayrıldı.