• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home POLİTİKA

Kılıçdaroğlu: Roboski, Sivas, Maraş mağdurları, Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz

'Helalleşme' sözlerine açıklık getiren Kılıçdaroğlu, "28 Şubat'tan Roboski'ye, Sivas ve Maraş mağdurlarından 6-7 Eylül mağdurlarına ve Ahmet Kaya'ya kadar geniş bir liste okudu.

Kasım 16, 2021
in POLİTİKA
1
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘helalleşme’ çıkışına açıklık getirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz, Roboski’yle helalleşeceğiz. Sivas, Maraş mağdurlarıyla, Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesiyle, Soma’yla helalleşceğiz. darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gençlerimiz asıldı; onlarla helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de gerçekleşen partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası var. Düne kadar hiçbir sorunumuz yoktu. Fiyat istikrarından Merkez Bankası sorumluydu. Merkez Bankası’nın eli kolu bağlanmış vaziyette. O da sarayın talimatını yerine getiriyor ve bu tablo ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti’nde fiyat istikrarı görevini Merkez Bankası yerine getirecek. Paranın değerini koruyacak, dövize karşı kar gibi erimesine engel olacak.

128 MİLYAR DOLAR NEREYE GİTTİ?

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fatih Altaylı cezaevinden: Karar siyasi, bana yaşattıklarını bir gün onlar da yaşar

İktidarda kan kaybı sürüyor:Son anket: CHP, AKP’nin 6,5 puan önünde birinci parti oldu

İmamoğlu: Bu kara düzeni, bu zulmü değiştirmek milletimizin görevi

  • ‘Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacak para politikasını doğrudan kendisi belirler’ diyor yasa. Bu bir kararname ile Merkez Bankası’nın elinden alındı. Başka bir komiteye verildi. Bu komite hiç çalıştı mı? Bu komite bu zamlara bir şey dedi mi? Merkez Bankası’na müdahale ettiler de ne oldu? 128 milyar dolar Merkez Bankası kanununa aykırı olarak kayınpeder damat arasında yok edildi. Nereye gitti 128 milyar dolar?

MB’NIN KASASINDA KENDİSİNE AİT 1 DOLAR BİLE YOK

  • Merkez Bankası’nın kasasında şu anda kendisine ait ne 1 dolar, ne 1 centi var. Tam 35 milyar dolar eksi bakiyesi var. Doları kontrol edelim derken 128 milyar dolar buharlaştı. Bugün dolar 10 liranın üzerine çıktı. Cumhur İttifakı’nın milli ve yerlilerine ne oldu? Beyler ne yapıyor? Ha bire bize çatıyorlar, kızıyorlar. Bizim söylediğimizden ders al kardeşim. Devletin nasıl yönetileceğini ben sana söylüyorum.

HEDEFLERİ ŞU: TÜRK LİRASI ERİSİN…

  • Zam yağmuru geldi. Öyle bir duruma geldi ki Türkiye damat ayrılırken ‘At izi it izine karıştı’ demek zorunda kaldı. Hedefleri şu, Türk lirası erisin, dolar yükselsin, memleket fakirleşsin, bizim servetlerimiz pula insin ve her şeyi ihraç edelim. Dışardan dolar gelsin, dolardan cari fazla oluşturalım. Bu durumu düzeltiriz, memleketi önce fakirleştirelim diye düşünüyorlar. Dünyada böyle bir şey yok. Fakirliği bu kadar temel bir argüman olarak benimserseniz iç piyasanın durumu esnafın derdi olur, hiç kimse alışveriş yapmaz.

ZAFER HAVALİMANI İÇİN 8 AYDA HAZİNEDEN 4,6 MİLYON AVRO ÖDENDİ

  • Son 7 yılda dolar bazında milli gelir sürekli düştü. İşsizliği zaten rekor düzeye ulaştırdılar. Baronlara bel bağladılar. O uyuşturucu baronu Türkiye’ye parasını getiriyor, bir gün tutuyor burada aklıyor sonra yurt dışına götürüyor. Bunlar da aracılık ediyorlar. Bütün bunlar olurken çıkıp diyor ki, ‘Biz ekonominin kitabını yazdık’ diyor. Yazdıkları ekonominin kitabından bir sayfa okuyayım.
  • Zafer Havalimanı, bu yılın ilk 8 ayında dolar bazında garanti vermişler 877 bin 488 kişi buradan uçacak demişler. 5 bin 725 kişi kullanmış. Devletin hazinesinden beşli çeteye giden para 4 milyon 650 bin avro. Erdoğan’ın kitabında bu yazıyor.
  • AK Partiye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; senin alın terini çalıyorlar. MHP’li kardeşlerime de sesleniyorum; ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan da sayın Devlet Bahçeli’dir. Siz hiçbir zaman MHP’nin esnaf, çiftçi dediğini duydunuz mu? Bu ülkenin en köklü partilerinden biri bu hale nasıl geldi?
  • Sabah akşam dinden bahseden bu iktidar en büyük ahlaki çöküntüyü getirdi bu ülkeye. Uyuşturucu bataklığı içinde şu anda. Baronlar el üstünde tutuluyor. Baronlar serbest bırakılıyorlar. Baron siyaseti satın almışsa, o baron hapiste kalmaz.

AHLAKİ BİR ÇÖKÜŞ YAŞIYORUZ

  • Sabah akşam dinden bahseden bu iktidar en büyük ahlaki çöküntüyü getirdi bu ülkeye. Uyuşturucu bataklığı içinde şu anda. Baronlar el üstünde tutuluyor. Baronlar serbest bırakılıyorlar. Baron siyaseti satın almışsa, o baron hapiste kalmaz.

AYDA 10 BİN DOLAR RÜŞVET ALAN SİYASETÇİ KİM?

  • İçişleri Bakanı, ayda 10 bin dolar rüşvet aldığını söylediğin kişi kim? Kim bu, ses yok? Çöküş başladı. Kültürel çöküş de başladı. Bunların hepsini çözeceğiz. Ahlakımızla çözeceğiz. Rüşvet alanların burnundan getireceğiz. Bu ülkede uyuşturucu satan bütün baronları bu ülkeden sileceğiz. Gencecik fidan gibi evlatlarımıza uyuşturucu alıştırılıyor. Erdoğan ve şürekasının sesi bile çıkmıyor. Kendi genel merkezlerindeki tabloyu görüyorlar mı? O lüks araçların içinde ‘pudra şekeri’ni çekerken hiç düşünmediler mi?

BAHÇELİ’YE: SEN ONU BENİM KÜLAHIMA ANLAT

  • Bugün Devlet Bahçeli, ‘EYT’liler, 3600 çözülmeli, asgari ücret yükseltilmeli’ diyor. Sen onu benim külahıma anlat, saraya anlatabiliyor musun? Gücün varsa ‘Bu üçü çıkmadan ben elimi kaldırmayacağım’ dersin. 2022’nin sonuna attı Erdoğan. Birisi diyor çözeceğim, diğeri diyor çözmeyeceğim. 

HELALLEŞECEĞİZ DOSTLARIM

  • Biliyorum bazılarımız zorlanıyor bu konuyu konuşmakta. Helalleşme ile hukuku karıştıranlar oldu. Hukuk onun hesabını soracak. Bir de medyada bazılarının, ‘Ne güzel muhalefet zaten kazanıyor, ne gerek vardı bunlara’ demesine üzüldüm. Çünkü bunlar bu söylediklerimi strateji zannediyor. Ben gelecekte bu ülke çocuklarının ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Ne stratejisi? Hangi strateji evlatlarımızın geleceğinden daha önemli? Helalleşeceğiz dostlarım. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız ve başaracağız.

İKNA ODALARINA SOKULAN BAŞÖRTÜLÜ KIZLARIMIZLA HELALLEŞECEĞİZ

  • 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Hukuk başka helalleşme başka. İnsanlara devlet tazminat ödeyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Mahalleleri gasp edilip sürülen romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğiz.
  • Mahkemelerle süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Bugün Londra’ya göç etmiş en parlak beyinlerimiz ile helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile, Soma ile helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede o insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz, Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz. Helalleşeceğiz dostlarım.
  • Yakın gelecekte bir gün çocuklarımız geçmişe baktıklarında ‘Neler olmuş ama önümüze bakmayı bilmişiz, helal olsun onlara’ diyecekler. Laik, demokrat, insan haklarına saygılı, Atatürkçü bir ülkede yaşayan çocuklarımız birileri buna cesaret ettikleri için teşekkür edecekler bize. Bizim iktidarımızı konuşmuyorum ben. Bizden sonra gelecek 100 iktidara bir kapı aralıyorum ben. Doğru bir kapı açmamız. Evet, bütün baskıyı biz yaşayacağız ama birinin bunu yapması gerekiyordu, nasip bize oldu.
Tags: Diyarbakır hapishaneshelalleşmekılıçdaroğluMaraş mağdurlarıRoboskiSivas
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

CHP tutuklu askeri öğrencilerin ailelerini ağırladı: Adalet taleplerini dinledik

SONRAKİ HABER

Kokain konteynerlerinin numaralarını yayınlayan Sedat Peker’den, AKP Bakanı Soylu’ya: Gidin sahiplerini alın

BENZER HABERLER

Saray’ın Danışman’ı, Fatih Altaylı’yı tehdit etti: Bu mürted zındık için gereken yapılmalı
Manşet

Fatih Altaylı cezaevinden: Karar siyasi, bana yaşattıklarını bir gün onlar da yaşar

Aralık 1, 2025
İktidarda kan kaybı sürüyor:Son anket: CHP, AKP’nin 6,5 puan önünde birinci parti oldu
Manşet

İktidarda kan kaybı sürüyor:Son anket: CHP, AKP’nin 6,5 puan önünde birinci parti oldu

Kasım 30, 2025
İmamoğlu, kendisini tutuklayan hakime: ‘Sen başını eğip nereye kaçıyorsun?’
Manşet

İmamoğlu: Bu kara düzeni, bu zulmü değiştirmek milletimizin görevi

Kasım 30, 2025
İnfaz yasasının detayları belli oldu: Yasadan kaç kişi yararlanacak, kimler tahliye olacak?
Manşet

Meclis’te yeni Anayasa mesaisi sert başladı: En sert tartışmalar, Yargı ve Yönetim sistemine

Kasım 29, 2025
Selahattin Demirtaş’ın 142 yılla yargılandığı davadan tahliye kararı çıktı
Manşet

Tahliyesi beklenen Demirtaş’a hapis istendi: Yargı döngüsü

Kasım 27, 2025
DEM Parti: İmralı görüşmesinin tutanakları herkese açık olsun
Manşet

DEM Parti: İmralı görüşmesinin tutanakları herkese açık olsun

Kasım 25, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
İBB davasında tahliye olanlar, cezaevi kapısında yeniden gözaltına alındı
Gündem

İBB davasında tahliye olanlar, cezaevi kapısında yeniden gözaltına alındı

by adminzaman
Aralık 5, 2025
0

İBB soruşturmasında tutuklu 19 kişi hakkında dün tahliye kararı verilmişti. Ancak Silivri Cezaevi’nden çıkmaları beklenen isimlerden bazıları, haklarında açıldığı belirtilen...

Yeni dalga: Çok sayıda futbolcu ve yönetici olmak üzere 46 gözaltı

Yeni dalga: Çok sayıda futbolcu ve yönetici olmak üzere 46 gözaltı

Aralık 5, 2025
Adli emanetteki altınların çalınmasının arkasında kim var? 

Adli emanetteki altınların çalınmasının arkasında kim var? 

Aralık 5, 2025
Enflasyon beklentinin üzerinde arttı

Avustralya ekonomisi sıcaklığın da etkisiyle ısınıyor: Kasım enflasyonu %4,3’e yükseldi, piyasaları sarstı

Aralık 5, 2025
Victoria Hükümeti’den 1000’e yakın pozisyona şok kesinti: Sendikalar ayakta

Victoria Hükümeti’den 1000’e yakın pozisyona şok kesinti: Sendikalar ayakta

Aralık 5, 2025
Yarsav’ın son başkanı cezaevind yılını doldurdu  Devlet, Av. Murat Arslan’dan ne istiyor?

Yarsav’ın son başkanı cezaevind yılını doldurdu Devlet, Av. Murat Arslan’dan ne istiyor?

Aralık 5, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM