• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Gündem

Sanık, jandarmaya gülümsedi, aileyi tahrik etti: Katilin arkasındaki güçler ortaya çıkarılmalı

Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü HDP İzmir İl Başkanlığı’na saldırı davasında ilk duruşma görüldü. HDP’li siyasetçiler ve davanın avukatları, tutuklu sanık Onur Gencer’in arkasındaki kişilerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Aralık 30, 2021
in Gündem, Manşet
slide 1 of 1
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

HDP (Halkların Demokratik Partisi) İzmir İl Başkanlığı’nı basarak çalışan Deniz Poyraz’ı katleden tutuklu sanık Onur Gencer’in yargılanmasına 7 ay sonra başlandı. Sanık Gencer’in salondaki rahat tavırları dikkat çekerken, sanığın ailenin önünden geçerken gülümsemesi salonda gerginliğe neden oldu. Duruşmayı izleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, mahkemeyi “Katile katil gibi davranın” diye uyardı. Poyraz ailesinin avukatları da, katliamın arkasındaki kişilerin açığa çıkarılmasını talep etti.

HDP İzmir İl Başkanlığı’nı 17 Haziran 2021 tarihinde basarak burada çalışan Deniz Poyraz’ı öldüren tutuklu sanık Onur Gencer’in yargılanmasına İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Hakkında tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve diğer suçlardan 7 yıl hapis cezası istenen Onur Gencer, cezaevinden getirilerek duruşmada hazır edildi.

Saat 10.00’da başlaması gereken duruşma, salonun küçük olması nedeniyle yetersiz kaldı. Bu nedenle Bayraklı Adliyesi’nin konferans salonuna alınan duruşma ancak 12.00’da başladı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2025 Kulüpler Dünya Kupası’nda son 16 tur eşleşmeleri

İsrail terörü devam ediyor: Son 24 saatte 70’ten fazla Gazzeli katledildi

İlber Ortaylı’dan zeytinlikler için çağrı: Türkiye sefil kömürün, beton otellerin olmamalı

Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz’ın da katıldığı duruşmayı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP’li milletvekilleri ile çok sayıda baro başkanı izledi. Davada Poyraz ailesini yaklaşık 500 avukat temsil etmek istedi. Bütün avukatlar, kurum temsilcileri ve izleyicilerin salona girmesine yer olmadığı gerekçesiyle izin verilmedi. Bu durum duruşmada tartışmalara neden oldu.

Salonda görevli bir polisin, duruşmayı izlemeye gelenleri video kaydına alması tepkilere neden oldu. Avukatların uyarısı üzerine mahkeme başkanı, bu polise çektiği görüntüleri sildirdi. Salondaki silahlı polisler de avukatların talebi üzerine dışarı çıkarıldı.

Sanık jandarmaya gülümsedi, aileyi tahrik etti

Duruşmada sanık Gencer’in rahat tavırlar içinde olması, yanında duran iki jandarmayla gülerek sohbet etmesi Poyraz ailesinin ve avukatlarının tepsini çekti. Sanığın tuvalet ihtiyacı için dışarı çıkarılırken Poyraz ailesine dönerek gülmesi salonda gerilimi yükseltti ve bu durum kısa süreli arbedeye neden oldu. Avukatlar ve izleyiciler, “Katiller halka hesap verecek” sloganlarıyla bu durumu protesto etti.

Mahkeme heyetine seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sanığın Münbiç’te eğitim alan bir katil olduğunu belirterek, mahkemeye “Bu kadar sakin soru soramazsın, katile katil gibi davranın. Bu adam IŞİD’den eğitim aldı” diye seslendi.

Sanığın kendilerine meydan okuduğunu belirten HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da, “Milletvekillerinin başı eğilerek gözaltına alınırken bir katil bizlere, salona meydan okuyor. Kime meydan okuyor, göğsünü gererek gözümüzün içine bakarak salona giriyor” dedi.

Mahkeme başkanı, tepkiler üzerine sanığı tahrik edici davranmaması ve aileye bakmaması konusunda uyardı. Kimlik tespiti sırasında mahkeme başkanının, “İl başkanlığındaki zararı gidermek istiyor musunuz” sorusuna sanık, “Hayır asla” yanıtını verdi.

Arşiv - HDP İzmir İl Başkanlığı binasının basılarak, Deniz Poyraz'ın öldürülmesinin ardından İstanbul'da düzenlenen protesto gösterisi (17.06.2021)Arşiv – HDP İzmir İl Başkanlığı binasının basılarak, Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin ardından İstanbul’da düzenlenen protesto gösterisi (17.06.2021)

Avukatlar soruşturmayı eleştirdi

Poyraz ailesinin avukatı Türkan Aslan Ağaç, söz alarak usule ilişkin itirazlarını dile getirdi. Soruşturmanın etkili yürütülmediğini belirten Ağaç, “Yürütülmüş olsaydı burada sadece katil yargılanmazdı, arkasındaki kişiler ortaya çıkarılırdı” dedi. Ağaç, mahkemeden katliamın arkasındaki kişilerin de ortaya çıkarılmasını istedi.

Bir diğer avukat İmdat Ataş, soruşturmadaki eksiklikleri sıraladı. Sanığın terör örgütüyle bağlantısı hakkındaki araştırmanın, sadece Gülen yapılanmasıyla sınırlı tutulduğunu belirten Ataş, şunları kaydetti:

“Suriye’de aldığı eğitim göz önünde bulundurularak farklı terör örgütleriyle bağlantısı araştırılmalıdır.  Sanığın kullandığı telefonda görüşülen kişiler hakkında araştırma yapılmamış, silahı satın aldığı dükkânın sahibinin ifadesi alınmamış, HTS kayıtları üzerinde inceleme ve analiz yapılmamıştır. İzmir atış poligonunda eğitmenleri hakkında araştırma yapılmamış. Memur olmasına rağmen lüks otellerde kalması, sürekli taksi kullanması araştırılmamıştır.”

Katliam sanığı, aileye saldırmak istedi

Avukatların beyanlarının ardından mahkeme, duruşmaya ara verdi. Bu sırada sanık Gencer, Deniz Poyraz’ın kardeşine küfrederek, Jandarmaların arasından sıyrıldı ve ailenin üzerine yürüdü. Bunun üzerine izleyiciler, Gencer’e saldırınca arbede yaşandı.

Duruşma 24 Ocak’a ertelendi

Mahkeme, aranın ardından sanığın savunmasını almadan duruşmayı 4 Ocak’a ertelemek istedi. Poyraz ailesinin avukatları, mahkemeye “Siz kimi koruyorsunuz” diye tepki gösterdi, duruşma tarihinin de erken bir tarihe verilmesine itiraz etti. Mahkeme, itiraz üzerine duruşma tarihini 24 Ocak 2022 olarak belirledi.

Buldan: Katile emri verenler sorgulanmadı

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, duruşma öncesinde Bayraklı Adliyesi önünde açıklama yaptı. “Bugün burada bir katil yargılanacak ama bu katilin arkasındaki güçler, bu katile emir verenler, tetiği çekmesi için yönlendirenler halen açığa çıkmadı, sorgulanmadı” diyen Buldan,  Deniz Poyraz’ı katleden kurşunun, birlikte yaşama ve barış umutları ile demokrasiye sıkıldığını kaydetti. Deniz Poyraz’ın katledilmesiyle “büyük bir kaos planlandığını” ifade eden Buldan, “Bu kurşunu sıkmak için katili partimize gönderenler bir kaosun peşindeydiler. Ama Türkiye halkları bu kaosun yaşanmasına izin vermedi” dedi.

Arşiv - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan (solda), HDP'nin diğer Eş Başkanı Mithat Sancar ile birlikteArşiv – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan (solda), HDP’nin diğer Eş Başkanı Mithat Sancar ile birlikte

“Bu katilin arkasındaki güçler yargılanmadığı sürece ve onlar hesap vermediği sürece bu iş bitmeyecek” ifadesini ulanan Buldan, sanığın Suriye’de görev yaptığı döneme işaret etti:

“Bu katilin olayı gerçekleştirmeden önce Münbiç’e gidip eğitim aldığını herkes biliyor. Orada eğitim aldıktan sonra buraya geldiğini ve bu cinayeti işlediğini hepimiz biliyoruz. Münbiç’te eğitim alıp milli ve yerli bir katil haline gelerek, bir IŞİD’li pozisyonuna bürünerek Türkiye’ye gönderilmesi onu tam bir kaos planını hayata geçirmek için uygun bir zemin haline getirdi.”

Buldan, Gencer’in olaydan önce İzmir Emniyeti’ni 27 kez aradığını belirterek, soruşturmadaki eksiklikleri eleştirdi:

“Bu katil İzmir Emniyet Müdürlüğü’nü 27 kez aramasına rağmen kiminle görüştüğünü, kimlerle görüştürüldüğünü halen açığa çıkarmayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Emniyet Müdürlüğü’nde kimlerle görüştü, bunu sorgulayacağız. Olayın üzerinden yedi ay geçti. Bu yedi ay süresince katilden başa hiç kimse tespit edilmedi. Telefon kayıtlarının incelenmesine, görgü tanıklarına rağmen bu katilden başka kimse tespit edilemedi. Bu katil sadece tetiği çeken katil değildir, bu katil arkasındaki güçlerle yani ağababalarıyla beraber tetiği çeken bir katildir. Bunun için siz sorgulamazsanız elbette biz sorgulayacağız. Bugün bu duruşma başta olmak üzere bundan sonraki bütün duruşmalarda hukukçularımız bu soruşturmayı en iyi şekilde yapacak. Bu katilin ağababalarının da ortaya çıkmasıyla bu iş biter.”

“İktidarın nefret dili”

İktidarın kullandığı nefret dilinin, HDP’yi hedef göstermesinin Deniz Poyraz’ın öldürülmesinde etkili olduğunu söyleyen Buldan, “O günkü atmosfer, iktidarın dilinden asla bağımsız ele alınamaz. Roboski Katliamının katilleri ortaya çıkmadığı sürece, Ankara Garı’nın, Suruç’un katilleri ortaya çıkmadığı sürece, Deniz’in katillerinin arkasındaki güçler ortaya çıkmadığı sürece bu ülkede ne yazık ki cinayetler devam edecek gibi görünüyor” dedi. © Deutsche Welle Türkçe

Tags: AvukatDeniz PoyrazduruşmaHDP’lilerOnur Gencersanıktutuklu
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Öğretmen eşi hala rehin: Eşi tutuklanınca üzüntüden kansere yakalanan Leyla Kurt toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’na Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapıları da kapandı: Ziyaret öncesi zincirli kilit önlemi

BENZER HABERLER

2025 Kulüpler Dünya Kupası’nda son 16 tur eşleşmeleri
Manşet

2025 Kulüpler Dünya Kupası’nda son 16 tur eşleşmeleri

Haziran 27, 2025
İsrail ordusunun katliamı sürüyor: Gazze’de vefat edenlerin sayısı 54 bin 500’ü aştı!
Dış Haberler

İsrail terörü devam ediyor: Son 24 saatte 70’ten fazla Gazzeli katledildi

Haziran 27, 2025
İlber Ortaylı’dan zeytinlikler için çağrı: Türkiye sefil kömürün, beton otellerin olmamalı
Gündem

İlber Ortaylı’dan zeytinlikler için çağrı: Türkiye sefil kömürün, beton otellerin olmamalı

Haziran 27, 2025
İmamoğlu cezaevinden Kılıçdaroğlu’na mesaj: Bu tutum tarihe utançla geçer
Manşet

İmamoğlu cezaevinden Kılıçdaroğlu’na mesaj: Bu tutum tarihe utançla geçer

Haziran 27, 2025
AKP’li Bakan Yerlikaya Soykırım operasyonlarını duyurdu: 361 kişi gözaltına alındı
Manşet

AKP’li Bakan Yerlikaya Soykırım operasyonlarını duyurdu: 361 kişi gözaltına alındı

Haziran 27, 2025
Mansur Yavaş’tan CHP Liderlerine birlik çağrısı: Torunlarımız affetmez, tek yumruk olun
Manşet

Mansur Yavaş’tan CHP Liderlerine birlik çağrısı: Torunlarımız affetmez, tek yumruk olun

Haziran 27, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    • All
    • Manşet
    2025 Kulüpler Dünya Kupası’nda son 16 tur eşleşmeleri
    Manşet

    2025 Kulüpler Dünya Kupası’nda son 16 tur eşleşmeleri

    by adminzaman
    Haziran 27, 2025
    0

    İlk kez 32 takımla organize edilen Kulüpler Dünya Kupası'nda grup mücadeleleri, H Grubu maçlarıyla tamamlandı. İlk ikiye girenler son 16...

    İsrail ordusunun katliamı sürüyor: Gazze’de vefat edenlerin sayısı 54 bin 500’ü aştı!

    İsrail terörü devam ediyor: Son 24 saatte 70’ten fazla Gazzeli katledildi

    Haziran 27, 2025
    İlber Ortaylı’dan zeytinlikler için çağrı: Türkiye sefil kömürün, beton otellerin olmamalı

    İlber Ortaylı’dan zeytinlikler için çağrı: Türkiye sefil kömürün, beton otellerin olmamalı

    Haziran 27, 2025
    İmamoğlu cezaevinden Kılıçdaroğlu’na mesaj: Bu tutum tarihe utançla geçer

    İmamoğlu cezaevinden Kılıçdaroğlu’na mesaj: Bu tutum tarihe utançla geçer

    Haziran 27, 2025
    AKP’li Bakan Yerlikaya Soykırım operasyonlarını duyurdu: 361 kişi gözaltına alındı

    AKP’li Bakan Yerlikaya Soykırım operasyonlarını duyurdu: 361 kişi gözaltına alındı

    Haziran 27, 2025
    Mansur Yavaş’tan CHP Liderlerine birlik çağrısı: Torunlarımız affetmez, tek yumruk olun

    Mansur Yavaş’tan CHP Liderlerine birlik çağrısı: Torunlarımız affetmez, tek yumruk olun

    Haziran 27, 2025

    İLETİŞİM

    info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

    Sydney Ofisi telefonu

    +61 02 96496006

    27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

    AVUSTRALYA REHBERİ

     

      • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
      • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
      • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
      • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • ANA SAYFA
    • GÜNDEM
    • YAZARLAR
    • DÜNYA
    • POLİTİKA
    • EKONOMİ
    • RÖPORTAJ
    • SPOR
    • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
    • VİDEO HABERLER
    • DİĞER
      • UZAK DOĞU
      • AVRASYA
      • AVRUPA
      • AMERİKA
      • AİLEM
      • TEKNOLOJİ
      • KONUK YORUM