• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home YAZARLAR

Yeniden dirilme süreci ve dünyevileşme!

Eğer bizler de Yusuf Pekmezci, Naci Şençekicer, Zeki Sakman, Köse Mahmut, Hacı Muammer, Naci Tosun, Abdullah Aymaz, İsmail BÇelebi, M Ali Şengül abiler ve daha isimlerini saymaktan aciz olduğumuz niceleri gibi kıvamlı olamazsak, Allah omuzlarımıza koyduğu bu kudsi vazifeyi alır, ehil olanların omuzuna tevdi eder, bize de hasaret ve nedamet düşer.

Şubat 27, 2022
in YAZARLAR
15
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

 

İstanbul’un kuşatması esnasında surlardan atılan kızgın yağlar karşısında bazı tabiin şu ayeti okudu:

“Elinizle kendinizi tehlikeye atmayın!”

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Talat Paşa’dan ‘Saray rejimi’ne uzanan canavar!

Türkiye’den gelen mülteciler daha hızlı entegre oluyor

Hizmet’in isimsiz kadın kahramanları!

Bunu duyan sahabe, düzeltti: “Hayır siz yanlış anlıyorsunuz, “elinizle kendinizi tehlikeye atmayın” demek bu değildir.

Bu ayet ne zaman nazil oldu biliyor musunuz?

Biz Medine’ye hicret ettik, site-islam devletini kurduk, sonra biraz da kendimize, ailemize bakalım, ev-bark sahibi olalım, mal-mülk edinelim” diye düşündüğümüz bir anda bu ayet nazil oldu:

“Allah yolunda infakta bulunun da elinizle kendinizi tehlikeye atmayın ve ihsanda bulunun, Allah Muhsinleri sever.”

Hocaefendi cami kürsülerinden, minberlerden bu uyarıları defalarca yaptı; bu harekete gönül verenleri, bu örfaneye iştirak edenleri, tenperverlikten, haneperestlikten, rahata düşkünlükten, tembellikten, lüksten, yılandan, akrepten kaçınır gibi kaçınmayı tavsiye etti. “Oturduğunuz koltuklar sizi boğacak, pisine gideceksiniz…”

 

“Milyonlar kazandılarsa çok iyi bir şey yaptıklarını sandılar; halbuki öte tarafta dalalete düşenlerin acısı, fıska fücura girenlerin ızdırabı onları hiç mi hiç dilgir etmiyordu…” tarzı ağır serzenişlerle gönüldaşlarını uyarıyor, onlara elleriyle kendilerini tehlikeye atmamaları için ikazda bulunuyordu.

O gün saff-ı evveli teşkil edenler, Hocaefendi ile beraber koşan sabikun-evvelun, bu tavsiyelerden nasiplerini aldılar, yeni yetişen nesli bu nasihatler doğrultusunda yetiştirdiler.

Evler, yurtlar, okullar dersaneler açarlarken, çok imkânsızlıklar içerisinde bu faaliyetleri yürüttüler.

Zaman geldi, evlerde talebeler kahvaltıda sadece ekmek zeytin yediler, yemekler sade, evler sade, arabalar (sadece pek az kimsede vardı, onlar da) mütevazi idi.

Sanki sadelikle doğru orantılı olarak hizmetler, samimiyet, aşk, şevk, zirve yapıyor, bu tarakta bezi olan fedakarlar, koştukça koşuyor, arzu edilen, hedeflenen hizmetler neyse, sorgulamadan, diriğ etmeden koşuyor, kah cami önlerinde dergi, gazete satıyor, kah yüzlerce kilometre ötedeki şehirlerden talebeler için çay, hububat, gıda topluyor, kah arabasıyla kurban derisi toplamak için mahalle mahalle, ev ev dolaşıp yüzsuyu dökerek insanlardan kurban derisi ve bağırsak taleb ediyorlardı…

Dünyanın her yerine Efendimizin SAV yad-ı cemilini ulaştırmayı kendisine gaye edinen bu safi ruhlar, haritada yerini bilmedikleri ülkelere “git” denildiğinde, sağına ve soluna bakmadan, bunu bir vazife telakki ediyor ve en kısa zamanda valizini toplayıp gidiyordu.

Bu diğergamlık, fedakarlıkla, 170 ülkeye ulaşıldı, okullar, yurtlar, medya, diyalog, televizyonlar, yardım dernekleri, işadamları dernekleri , üniversiteler, hastaneler açıldı, milyonların istifadesine sunuldu.

Yapılan faaliyetler neticesi, dünyada barış adacıkları kuruldu, insanlar akın akın bu örfaneye koştular, bu anlayışa destek oldular.

İşin özünde, ihlas, samimiyet, iştiyak, fedakarlık olunca, Rabbin yardımı eksik olmadı, extradan lütuflarla ihsanlarla, neticeler insanüstü, mucizevi bir bollukta yağdı, heryeri sardı.

Sonra bir imtihan devri…, ve ardından bir kısım kimselere Cenab-I Hakk’ın extra ihsanları ile, yeni hayatlar kuruldu.

Yeni dünyalarda hem eski muhacirler, hem de yeni cebri hicrete muhatab olanlar, Rabbin yeni nimetleriyle perverde oldular.

Hızlı bir şekilde onarım ve yeniden dirilme süreci oluştu.

Rabbin ihsanlarıyla, bir kesim hızlı bir şekilde zengin oldu, nimetler bol bol aktı.

Şimdi bu süreçte, daha önce yoklukla imtihan olanlar için varlıkla imtihan olma devri başladı.

“Allah verdiği nimetleri kullarının üzerinde görmek ister” ve “helal oldukta sonra lüksün bir mahzuru yoktur” tarzı akla makul gösterme yollarıyla bir kesim, rahat, lüks, tenperverlik, haneperestlik, hodfuruşlukla sınanmaya başladı.

Melikin atiyyelerini ancak matiyyeleri taşıyabilir.

Bir yük, her zaman aynı kuvvetle kaldırılır; bir zamanlar matiyyeler, sahabilerdi, sonra ilk safın arkasında sıralanan, fedakar, cefakar, gözü pek yiğitler, hesap-kitap yapmadan amatör ruhla bu ağır yükü taşıdılar; makam mevki, rütbe, şöhret demeden beklentisizliği önemli bir şiar edinerek bu boyunduruğu yere düşürmeden bugünlere getirdiler.

Şimdi bu yük, bizlerin ve evlatlarımızın omuzuna tevdi edildi.

Eğer bizler de Yusuf Pekmezci, Naci Şençekicer, Zeki Sakman, Köse Mahmut, Hacı Muammer, Naci Tosun, Abdullah Aymaz, İsmail BüyükÇelebi, M Ali Şengül abiler ve daha isimlerini saymaktan aciz olduğumuz niceleri gibi kıvamlı olamazsak, Allah omuzlarımıza koyduğu bu kudsi vazifeyi alır, ehil olanların omuzuna tevdi eder, bize de hasaret ve nedamet düşer.

Evet, zaman değişti, asır başkalaştı, herkes dünyaya daldı, hayata perestiş ediyor, derd-i maişetle sarhoştur; fakat ölüm değişmedi, fena bekaya kalbolup başkalaşmadı, Rabbin insanlara yüklediği emanet değişmedi, insanın Allah’ın halifesi olma hali ve mesuliyetleri azalmadı. Öyleyse eğer sahabenin arkasında yer almayı umuyorsak, mahşerde Efendimizle liva-ül hamd sancağı altında haşr olmayı hedefliyorsak, firdevs cennetlerinde Efendimiz’e SAV komşu olmayı istiyorsak ve en önemlisi Allah’ın rızasını ve cemalullahi peylemek istiyorsak, nolur şu üç günlük dünya bizi değiştirmesin, dünya nimetleri, zevkleri, arzuları, ilahi rızanın ve görevlerin önüne geçmesin.

Dünyanın felahı için, dünya barışını temin yolunda üzerimize düşen fedakarlıkları eskisi gibi yerine getirmek için elimizden gelen gayreti gösterelim, biraz dişimizi sıkıp, dünyanın tozuna toprağına eteklerimizi bulaştırmayalım…

Hala bizim için birinci derecede hedef rıza-i ilahi olsun, diğergamlık, fedakarlık, adanmışlık, beklentisizlik gibi hasletler bizim ayrılmaz parçamız olsun.

Yapılması gereken ne varsa, sağımıza solumuza bakmadan “ben varım” demeye, boyunduruğu yere düşürmemeye gayret edelim.

Bilelim ki Allah için yapılan hiçbir şey dünya ve ahirette karşılıksız kalmayacak, aksine, dünya peşinde koşarak, ana gayemiz dünya rahatı olursa, başımıza beklemediğimiz helaket ve felaketler gelip, hiç bir zaman arzuladığımız o dünyevi rahata da kavuşamayacağız.

Rabbim bu kutlu yolculukta bizi rızasından, ihlastan ayırmasın, bizleri iki cihanda mesud ve bahtiyar olacak, mesuliyetini müdrik bir nesil kılsın.

Tags: Dr. Ali Yurtsever
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Shevchenko’dan yardım çağrısı: Halkım ve ailem tehlikede

SONRAKİ HABER

ABD ve AB’dan yeni karar: Rusya uluslararası bankacılık sistemi SWIFT’ten çıkarma kararı alındı

BENZER HABERLER

3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Talat Paşa’dan ‘Saray rejimi’ne uzanan canavar!

Aralık 5, 2025
YAZARLAR

Türkiye’den gelen mülteciler daha hızlı entegre oluyor

Aralık 3, 2025
Zamana direnen değil, onu duyabilen din!
Manşet

Hizmet’in isimsiz kadın kahramanları!

Aralık 3, 2025
Sınırsız kontenjan
Manşet

Konumun hakkı

Aralık 1, 2025
Bahçeli; rest mi çekiyor, blöf mü yapıyor?
Manşet

Bahçeli, Kürtlerden oy alabilir mi?

Kasım 30, 2025
O bir Hakas kızı
Manşet

Sensizlik daha zormuş anne!

Kasım 30, 2025

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
ARO Gönüllüleri Afrika’daki çocuklar için pedal çevirdi: Toplanan bağışlarla 7 su kuyusu açılacak
Avustralya

ARO Gönüllüleri Afrika’daki çocuklar için pedal çevirdi: Toplanan bağışlarla 7 su kuyusu açılacak

by adminzaman
Aralık 6, 2025
0

  Australia Ralation Organisation (ARO) ve Advocates for Dignity (AFD) tarafından Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine destek amacıyla ortaklaşa düzenlenen “Su İçin...

Sokak röportajı yapan muhabir ve yurttaş tutuklandı

Sokak röportajı yapan muhabir ve yurttaş tutuklandı

Aralık 6, 2025
AP Türkiye Raportörü, Ankara’ya :AİHM’de kaybettiniz, uymak zorundasınız

AP Türkiye Raportörü, Ankara’ya :AİHM’de kaybettiniz, uymak zorundasınız

Aralık 5, 2025
İBB davasında tahliye olanlar, cezaevi kapısında yeniden gözaltına alındı

İBB davasında tahliye olanlar, cezaevi kapısında yeniden gözaltına alındı

Aralık 5, 2025
Yeni dalga: Çok sayıda futbolcu ve yönetici olmak üzere 46 gözaltı

Yeni dalga: Çok sayıda futbolcu ve yönetici olmak üzere 46 gözaltı

Aralık 5, 2025
Adli emanetteki altınların çalınmasının arkasında kim var? 

Adli emanetteki altınların çalınmasının arkasında kim var? 

Aralık 5, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM