MİT TIR’ları davasında yalan beyanlarıyla insanların mahkum olmasına neden olan ‘Harput’ kod adlı gizli tanık deşifre oldu. Yayınladığı videoda insanların kendisini yanlış tanımaması için açıklama yaptığını söyleyen gizli tanık Harput, yaptıklarını devlete hizmet etmekle savundu.Avukat Vural Ergül, MİT TIR’ları davasında yalan beyanlarıyla insanların mahkum edilmesine neden olan ‘Harput’ kod adlı gizli tanığın görüntüsünü yayınladı.
BİRÇOK DAVANIN DA GİZLİ TANIĞI
MİT TIR’larını durduran Adana eski Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu’nun da avukatı olan Vural Ergül’ün yayınladığı görüntüde ‘Harput’ kod adlı Mehmet Avlar, ‘devletine’ hizmet ettiğini söylüyor. Avlar, bir çok davada farklı ‘kod’ adlarıyla ‘seri’ olarak gizli tanıklık yaptığını itiraf ediyor. İşte o kod adlarından bazıları; M.A, Uçak, Harput, Dumlupınar, Mert…
KENDİNİ DEVLETE HİZMET ETMEKLE SAVUNDU
Mehmet Avlar, söz konusu videoda, “Bu Vural Ergül benim için çakma diyor, yalancı şahit diyor. Adam beni telefonumdan aradı. ‘Ben seni deşifre ettim’ diye övünüyor. Devletine hizmet eden adamı deşifre eden adam yargılanmıyor bu ülkede! Ben de artık kendimi savunmak durumunda kaldım. Neden; benim bir ailem var. Bu insanlar beni yanlış tanıyacaklar.” diyor.
3. Video
M.A, Uçak, Harput, Dumlupınar, Mert kodları ile Ergenekon'dan DHKP-C'ye, FETÖ'den MİT TIRlarına hep aynı "gizli tanık"…
Aslında "Seri Gizli Tanık" demek daha doğru…
Peki ya bu "şahıs"ı o savcılar Tanık Koruma Yasası'na rağmen nasıl mı gizli tanık yaptılar?
Sorun… pic.twitter.com/oNguru4IGI— Vural Ergül (@VuralErgul2) September 18, 2022
DAVADA ASKERLER İÇİN “TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ” DEMİŞTİ
‘Harput’ kod adlı Mehmet Avlar, MİT TIR’ları davasının iki gizli tanığından biriydi. Avlar MİT TIR’ları davasında sanık askerler için ‘terör örgütü üyesi’ diyen gizli tanıktı.Hatay ve Adana’da Ocak 2014’te farklı tarihlerde iki TIR’ın durdurulmasının ardından açılan davada sanıklara casusluk suçlaması yöneltilmişti. 18 kişiye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme’ ve ‘devletin gizli kalması gereken belgelerini açıklama’ suçlarından hapis cezası verilmişti.Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 18 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararları ile 24 sanık hakkındaki beraat kararlarının onanmasına karar verdi. Kurul, üç sanık hakkındaki hükme bozma kararı verirken, dokuz sanık yönünden ise dosyayı ayırdı.