Güney Avustralya Eyaleti Yargıtay Başkanı Chris Kourakis; “Bu tür programlar genel anlamda önyargıları yıkarak, farklı düşünenleri bir araya getiriyor. Birbirimiz ile kaynaşmaya ve diyaloga katkı sağlıyor. Bu insani ve ahlaki değerlerin toplumda kabul görmesi, aynı zamanda hukuk camiasının evrensel değerlerinin de toplumda benimsenmesi, üzerimizde bir vazife olup, bu vazifeye hepimizin sahip çıkması gerekmektedir” dedi.
McYESS Diyalog Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kanber Bağsöken ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eyalet Cok Kültürlülük ve Turizm Bakan Zoe Bettison’ı ve danışmalarını ev iftarında ağırladı. Bakan Bettison, Diyalog Vakfı’nın verdiği ev iftarlarından dolayı çok memnun kaldığını ve teşekkür etitğini belirtti.
Güney Avustralya’da faaliyet gösteren Pinnacle Eğitim Kurumları ile McYESS Diyalog Vakfı, eyaletin Yüksek Yargı Üyeleri, hukuk camiasi ve Barolar Birliği Üyelerini, iftar sofrasında ağırladı. Eyalette ilk kez yargı mensuplarıyla ortak verilen ‘yardım ve dayanışma iftarı’nın, aynı zamanda Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerden dolayı depremzedelerle ilgili farkındalık oluşturmak amacı ile organize edildiği vurgulandı.Ezan ve Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programın sunuculuğunu ise tanınmış Yazar ve Sanatçı Shanelle Franklin yaptı.
İFTAR TEKLİFİ YARGITAY BAŞKANI CHRIS KOURAKIS’TEN GELDİ
Pinnacle Eğitim Kurumları ve McYESS Diyalog Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kanber Bağsöken, böyle anlamlı bir programa katıldıklarından dolayı herkese teşekkür etti. Ramazan ayının aynı zamanda paylaşma ve yardımlaşma ayı olduğunu belirten Bağsöken, iftarın isminin de ‘Yardımlaşma ve Dayanışma İftarı’ olması açısından ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Yargı mensuplarının ilk kez böyle bir iftarda biraraya geldiğine dikkat çeken Bağsöken; “Bugünkü programımızın en önemli ayrıcalığı, iftar teklifinin Yargıtay Başkanı’mız Sayın Chris Kourakis’ten gelmesi ve Barolar Birliği Bakanı Sayın Marie Shaw’in bu teklife sahip çıkmasıdır. Ayrıca bu gecede Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremzedelere karınca, kadarınca bir miktar yardım toplamaktır. En önemlisi bu iftar teklifinin kendisi de bir göçmen olan, Yunan asıllı Yargıtay Başkanı Chris Kourakis’den gelmiş olmasıdır” dedi.
İSLAM’IN BİLİMSEL GELİŞMELERİ, ORTA ÇAĞ AVRUPA’SINDA AYDINLANMAYA OLUMLU KATKI SAĞLADI:
Yargıtay Başkanı Kourakis ise McYESS Diyalog Vakfı ve Pinnacle Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu’na teşekkür etti. Yargıtay Başkanı Kourakis, Sokrates, Plato ve Aristo gibi fikir insanlarının düşüncesi ile İslam düşünürlerinin fikirlerinin, İslam ile Batı Medeniyeti arasında köprü vazifesi oluşturduğuna dikkati çekti. Kourakis; “Bu tür programlar genel anlamda önyargıları yıkarak, farklı düşününleri bir araya getirir. Birbirimiz ile kaynaşmaya ve diyaloga katkı sağlar. Bu insani ve ahlaki değerlerin toplumda kabul görmesi, aynı zamanda hukuk camiasının evrensel değerlerinin de toplumda benimsenmesi üzerimizde bir vazife oldu. Bu vazifeye hepimizin sahip çıkması gerekmektedir. Eski Yunan medeniyeti ve felsefesi ile birlikte İslam’ın bilimsel gelişmeleri, Ortaçağ Avrupası’nda aydınlanma hareketlerinin gelişmesine olumlu katkı sağladı. Bir nevi İslam ve eski Yunan medeniyeti, ortaçağ Avrupası’na ve aydınlanma dönemine köprü vazifesi görmüştür. Bu sebeple bizi biz yapan ortak değerlerimiz üzerinde her zaman durulması gerekmektedir”dedi.
BU PROGRAMLAR BİRLİKTE YAŞAMAYI VE BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA KATKI SAĞLIYOR:
Güney Avustralya Barolar Birliği Bakanı Marie Shaw’da konuşmasında ilk defa yargi camiasi iftar programına katıldığını belirterek, Pinnacle Eğitim kurumları ve McYess Vakfı yöneticilerine teşekkür etti. Konuşmasında toplumlardaki ötekileştirmeye dikkat çeken Marie Shaw: “Programda olmaktan dolayı çok memnunum ve herkesin Ramazanını içtenlikle kutluyorum. Bu tür programlar, toplumda birlikte yasamaya ve birbirimizi daha iyi anlamaya katkı sağlamaktadır. Ötekileştirmenin toplumda ne kadar zararlı olabileceğini yaşadığım bir çok örnek ile tecrübe ettim. Sosyal uyum ve spor faaliyetlerinin özellikle gençlerin yetişmesinde ve topluma faydalı bir fert olmalarıda en güzel araç olduğunu aktarmak istiyorum” dedi.Bu arada sanatçı Farhah Shah ve Sufi Müzik Grubu’nun birbirinden güzel ilahileri ve dinletisi de ilk defa gerçekleşin yüksek yargı iftarına ayrı bir renk kattı.
ÇOK RENKLİ VE TANINMIŞ SİMALAR BİR ARAYA GELDİ
Öte yandan Adelaide şehrinde gerçekleşen iftar programına protokolden çok önemli simalar katıldı. Yargıtay Başkanı Chris Kourakis, Barolar Birliği Bakanı Marie Shaw, Ulusal Çokkültürlülük Adalet ve İletişim Başkanı Hakim Rauf Soulio, Güney Avustralya Üniversitesi, Toplum ve Adalet Fakültesi Dekanı Prof. Paula Geldens, Adelaide Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Judith McNamara, İçişleri Bakanlığını temsilen Göçmenlik ve Vatandaşlık Direktörü Josephine Lamshed, Yüksek Yargı Üyeleri, Hakimler, Savcılar, Hukuk Cemiyeti Başkanı James Marsh, Güney Avustralya Üniversitesi İslami Düşünce ve Eğitim Merkezi Direktörü Prof. Muhammed Abdalla, tanınmış iş insanı Prof. Charlie Khalil Shahin, MOSAIC Adelaide Kurulu CEO’su Lenard Sciancalepore, Pinnacle Eğitim Kurumları ve McYess Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kamber Bağsöken, Pinnacle Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mahmut Karaduman, farklı inanç gruplarından temsilciler, avukatlar ile yaklaşık 100 davetli güzel bir gecede bir aradaydı. Zafer Polat-ZAMAN-Avustralya