İsrail’in Batı Şeria’daki törürü sürüyor: Katledilen Filistinli 17’ye yükseldi

 

Gazze benzeri savaş çağrıları eşliğinde Batı Şeria’da büyük operasyon başlatan İsrail ordusu, bugün camiye saldırıp 5 Filistinli daha öldürdü.

Filistin medyasına göre operasyonun başlamasından beri öldürülenlerin sayısı bu sabah en az 17’ye çıktı. İsrail, işgal altında tutup sürekli toprak gaspı yattığı Batı Şeria’da 7 Ekim’de Gazze Savaşı’nın başlamasından beri yoğunlaştırdığı saldırılarını yeni bir boyuta taşıdı. Önceki gün Batı Şeria’da 5 Filistinli öldürdükten sonra dün Tulkerim, Cenin kentleri ile Ürdün Vadisi’nde büyük operasyon başlatıp en az 12 Filistinli öldüren İsrail ordusunun bugün Tulkarim’de bir camiye saldırıp 5 Filistinli daha öldürdüğü haberi geldi. Filistin medyasına göre operasyonun başlangıcından beri öldürülenlerin sayısı bu sabah itibarıyla en az 17’ye yükseldi.

‘DÜDÜKLÜ TENCERE’ TAKTİĞİ

İsrail ordusu, Batı Şeria’nın Tulkerim kentindeki bir caminin içinde saklanan 5 Filistinli savaşçıyı öldürdüğünü duyurdu.İsrail medyasına göre “iç istihbarat teşkilatı Şin Bet’in verdiği istihbarata dayanarak camiye giden Sınır Polisi’nin elit terörle mücadele birimi Yamam, ‘düdüklü tencere’ olarak bilinen taktiği uyguladı. İsrail güçleri, camiye omuzdan fırlatılan füzeler ateşleyip iki silahlı erkeği öldürdü. Bitişikteki bir binada dört silahlı erkek daha tespit edildi ve bunlardan üçü çatışmada öldürüldü, dördüncüsü ise teslim oldu”.

İSLAMİ CİHAD’IN ASKERİ LİDERLERİNDEN EBU ŞUCA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail açıklamasına göre Tulkerim camisinde öldürülen 5 savaşçıdan biri, kentin yanındaki Nur Şems Mülteci Kampı’nda “terör ağı” yöneten İslami Cihad’dan “Ebu Şuca” lakaplı Muhammed Cabir. Filistin tarafına göre gözaltına alınan Filistinli, Tulkarim’deki İslami Cihad’ın yerel kanadının kurucu üyesi Muhammed Kassas.

İSLAMİ CİHAD: İSRAİL ASKERLERİNİ HAVAYA UÇURDUK

Buna karşılık, İslami Cihad’ın silahlı kanadının Tulkarim kolu, “Liderimizin suikastına yanıt olarak savaşçılarımız, Ebu Ubeyde Camii’nin arkasındaki Manşiyya ekseninde bir piyade birliğine pusu kurmayı başardı” açıklamasını yaptı. Açıklamaya göre savaşçılar, İsrail askerleri yakınında patlayıcı cihaz infilak ettirdikten sonra “doğrudan isabet” kaydetti.Dün Hamas, İslami Cihad ve Fetih gruplarının silahlı kanatları, Cenin, Tulkerim kentleri ile Ürdün Vadisi’ndeki Far’a kasabasında İsrail askeri araçlarını bombalar patlatarak hedef aldıklarını duyurdu.

CENİN’DE TELEFON VE İNTERNET HİZMETLERİ KESİLDİ

Filistin’in iki telekomünikasyon şirketinden biri olan Cevval, Batı Şeria’nın Cenin kentinde telefon ve internet hizmetlerinin kesildiğini duyurdu. Batı Şeria ve Gazze’ye hizmet veren daha büyük Paltel grubunun parçası olan firma, bağlantı kesintisinin, İsrail’in bölgedeki ana ve yedek hatlara zarar veren “saldırganlığından” kaynaklandığını söyledi. “Ekiplerimiz, hizmetleri mümkün olan en kısa sürede geri yüklemek için çok çalışıyor” diye ekledi.

TEL AVİV’DE İNTİHAR SALDIRISI GİRİŞİMİNİN ARDINDAN

İsrail ordusu kaynakları, operasyonun geçen hafta Tel Aviv’de intihar saldırısı girişiminin tasarlandığı bölgeyi hedef aldığını söyledi. Ordu, intihar saldırısı girişimini planlayan ve yöneten ağın Tulkerim bölgesinde konuşlandığına inanıyor. Hamas’ın Batı Şeria’nın Nablus kentinden Cafer Mona olarak adlandırdığı potansiyel canlı bomba, sırt çantasındaki patlayıcının erken infilak etmesi sonucu ölmüştü.

GAZZE’NİN ARDINDAN BATI ŞERİA’DA TEHCİR

Dünkü açıklamasında operasyonu “Batı Şeria’da kurulan İran destekli terör ağını çökertmek” diye gerekçelendiren İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Batı Şeria’da Filistinli sivillerin tehciri dahil Gazze benzeri savaş çağrısında bulundu. Ardından Katz’ın çağrısına Tarım Bakanı Avi Dichter de destek verirken, Arap medyası, İsrail ordusunun Nur Şems Mülteci Kampı’ndaki Filistinlilere tahliye emri verdiğini duyurdu. Bunun üzerine İsrail ordusu, Nur Şems veya Batı Şeria’nın herhangi bir yerindeki Filistinlilere “başka yere gitme emri vermediği, ama gitmelerine izin verdiği” açıklamasını getirdi. (Reuters, Times of Israel, Dış Haberler)

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist