6 Şubat depremlerinin ikinci yıldönümünde binlerce kişi yitirdiği canlarını andı. Binlerce kişi saat 04.17’de enkaza karanfil bırakta, kent meydanlarında yürüdü, gözyaşı döktü..
Hatay’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde yaşamlarını yitirenler için anma programı yapıldı. Kalabalık grup, “Sessiz Yürüyüş” adı altında Atatürk Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’nda yürüdü.
AA’nın haberine göre ilk depremin meydana geldiği saat 04.17’de afette yaşamını yitirenler için 65 saniye saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bu sırada anmaya katılanlar gözyaşlarını tutamadı.
ANKA’nın haberine göre ise 6 Şubat Platformu’nun çağrısıyla Rana Apartmanı önünde toplanan binlerce kişinin ise Köprübaşı’ndaki anmaya katılmak için yürüyüşüne izin verilmedi. Bu duruma vatandaşlar tepki gösterdi. Bir Hataylı, “Biz acımızı niye istediğimiz gibi yaşayamıyoruz? Sabahtan beri ağlıyoruz” dedi.
ADANA
Adana’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler anıldı.
Adana’da 96 kişinin yaşamını yitirdiği Alpargün Apartmanı’nın olduğu alanda anma etkinliği düzenlendi. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, depremle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Depremde yakınlarını kaybeden ailelerin de konuşmasının ardından katılımcılar, dua etti ve yıkılan binanın bulunduğu alana karanfil bıraktı.
ANTEP
Gaziantep Valiliğince, merkez Şehitkamil ilçesinde 6 Şubat 2023’teki depremlerde, 6 bloktan 4’ü yıkılan ve 134 kişinin hayatını kaybettiği Ayşe Mehmet Polat Sitesi’nde anma programı düzenlendi. Enkazın başında yurttaşlar gözyaşı döktü.
ADIYAMAN
Adıyaman’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yılında binlerce kişinin katılımıyla “sessiz yürüyüş” düzenlendi.AA’nın haberine göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Osman Varol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin de katılımıyla Valilik önünde bir araya gelenler, kentin simgesi olan ve aradan geçen iki yıla rağmen 04.17’yi gösteren saat kulesine kadar ellerinde karanfil ve bayraklarla yürüdü.Yürüyüşün ardından depremin yaşandığı saat 04.17’de kentteki tüm camilerden sela okundu.Adıyaman’da oğlunu kaybeden bir kadın Türkçe ve Kürtçe ağıt yakarak gözyaşları içinde “Oğlumu kaybettim, o kara günler bir daha gelmesin” dedi.