Cumartesi Anneleri’nin simge isimlerinden Emine Ocak’ın cenazesi, kayıp yakınlarının adalet arayışında önemli yeri olan Galatasaray Meydan’ından uğurlandı. Törende yapılan konuşmalarda, yaşamını yitiren Cumartesi Anneleri/İnsanları hatırlatılarak ‘Adalet sağlanmadan gittiler’ vurgusu yapıldı.
Cumartesi Annesi Emine Ocak’ın cenazesi, Cumartesi Annleri/İnsanları’nın eylemlerinin direniş yeri olan Galatasaray Meydanı’nda yapılan törenle uğurlandı.
Anayasa Mahkemesi (AYM) ihlal kararlarına rağmen keyfi bir şekilde polis ablukasında olan Galatasaray Meydanı’nda ki abluka cenaze töreni için kaldırıldı. Törene İnsan Hakları Derneği (İHD) Eşbaşkanı Eren Keskin, İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti İstanbul milletvekilleri, il-ilçe yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumartesi İnsanları, sivil toplum örgütleri, insan hakları savunucuları, Barış Anneleri, siyasi partiler ve yüzlerce kişi katıldı.
Emine Ocak’ın siyah beze sarılı tabutu, Galatasaray Meydanı’na getirildi, tabutunun konulduğu masada Emine Ocak’ın fotoğrafı ve “Vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğiz” pankartı yer aldı. Tabutuna karanfiller bırakıldı. Törende Emine Ocak’ın yaşam öyküsü okundu.
KIZINDAN ANNESİNE VEDA
Emine Ocak’ın kızı Masire Ocak, “Acıdan sabır, sabırdan umut besleyen annem. Annem sen sadece bizim değil milyonlarca insanın yüreğinde umut oldun. Her zaman dimdik durdun. Sadece kendi acını değil, herkesin acısını kendi yüreğinde yaşasın. Senin gözlerinde kaybedilenlerin acısını hissettik. Onları unutmayacağız. Şimdi seni Hasan’ın yanına uğurluyoruz. Bir halkın hafızası bir annenin kalbiyle atar. Kaybettiğimiz tüm annelerimiz, babalarımız ve yakınlarımız için direneceğiz” dedi.
ADALET SAĞLANMADAN GİTTİLER