• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home KONUK YORUM

Fesih’mi Fentasir mi?

Ağustos 15, 2025
in KONUK YORUM
142
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Selim Çağlayan

Her türlü baskı ve şiddet sonrası şimdi de sessiz ve ince bir işçilikle karşı karşıya Hizmet hareketi.

Her yerde kendince şefkatli nasihler çıkmaya başladı. Bugüne kadar aşkın dalgalara karşı mücadele etmiş, “üslubumuz namusumuzdur” deyip çizgisini değiştirmemiş bir hareketi vicdanından vurmaya çalışarak mağdur ve mazlum binlerce insan “kurtulacak” müjdesi gibi kulağa hoş gelen sözlerle af dilemeye zorlanıyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Simurgu arayanlara!

Asrın Mazlumu ve Düşünce Mimarı-2

Dumankaya Holding muhbirinin hazin sonunu yazan Uğur Dumankaya: “O kayboldu, biz hayatta kaldık.”

Önşart ise Hizmetin kendini fesh etmesi…

Bunu yapanlar argümanlarını da akla mantığa yatkın ve duygusallığı iyi işleyerek veriyor. Onlara göre binlerce mağdur bu adım için umutla bekliyor!

İsterseniz süreci kısaca tekrar bir bakalım; 20 Temmuz’da değişen rejim ile birlikte milyonlarca insan mağdur edildi. Her türlü vatandaşlık haklarından ve insan haklarından mahkum bırakıldı, medya ise gözünü, kulağını kapattı. Öyle bir hava oluşturuldu ki bu mağdur insanlar kendi aralarında dahi iletişim kurmaya korktu.

Geriye tek bir mecra kalıyordu sosyal medya. Eski adıyla Twitter’da açılan mor odalarda konuşmaya başladı insanlar. Duygusal etkileşimler, dayanışmalar oldu. KHK platformları bu odalarda başlayan diyaloğun sonucu.

Sonra bu KHK’lılar içerisinde bazılarının itirazları çıkmaya başladı, sesleri gittikçe çoğaldı. Lütfen şu kısma dikkat kesilelim, Onlara göre devlete karşı bir yanlış yapılmıştı. Ülkesini, devletini seven! herkes gidip hatasını! söylemeli, af dilemeli ve Etkin Pişmanlıkçı olmalı.

Şükür ki KHK’lı olan bu insanlar okumuş ve bilgili ve bilge insanlar.

Kurulan tuzağı çok çabuk farkettiler. Yapılan teklif,  itiraf değil iftiracılık olduğu,  masum birçok insanın daha hayatına sebeb olacağı anlaşıldı. EP’çi olmayı tercih etmiş insanların durumunun ise daha beter olduğu örnekleri ile anlatıldı.

Bu teklifi yapanların bilmedikleri yada bilerek gizledikleri ise, her şeyin kendi kontrolünde olmasına alışmış bir rejimin uyguladığı taktikleri yeniden masum insanlara sunmalarıydı. Birçok sol örgüt ve dini cemaat için bu teklifler bilindik taktikler.

Yaşanılanlar, siyah elbiseyle dayak yiyen fil yavrularının beyaz elbiseyle gelen aynı kişilere sevgiyle bağlanması hikayesine benziyor. Eskisi siyah bir araçla kaçırıyor işkence ediyor öldürüyordu, yenisi ise beyaz bir araçla, karakteri, kişiliği, haklı olmanın vermiş olduğu vicdani rahatı kaçırmak istiyor. Tarihin eleştiri okları arasında fikirlerin ezilmesini, fikir dünyasında ölmesini istiyor. Yaptıkları aynı şey sadece kullandıkları renk farklı.

Bu taktiğe, tuzağa bilerek veya naifliği sebebiyle teşne olmuş akademisyenler var. Mesela ön önde olanlarından akademisyen arkadaş bu işlere bu kadar kafa yoracağına, vakit ayıracağına eski cemaati olan Menzil cemaatinin düştüğü durumu anlamaya çalışabilirdi. Oğullara devredilmiş, bin bir türlü oyunlarla en az üçe bölünmüş ve herkesin gözü önünde kavga eden arkadaşlarını uyarabilirdi. Zira bu tabloya bakan binlerce insanın kalbi mahsun, inancı sarsıldı. Tabi bu onlar için önemliyse…

Bu teklifi yapanlar,  hala içerde kalan insanların, “Biz suç işlemedik ki af isteyelim. Biz af değil sadece hukuk istiyoruz”çığlığını duymalıydı.

Bu teklifi yapanlar, sahte diplomalar ile avukat olmuş, hakim olmuş kişilerin hukuku düşünmediğini bilmeliydi.

Bu teklifi yapanlar, mevcut rejimin Anaysayı Mahkemesini, AİHM’i, BM’yi takmadıklarını bilmiyor mu? Ötede Hakkın divanında büyük buluşmayı unuttu mu?

Yada bile isteye hakkın ve hukuk dışına çekmeye çalışıyorlar…

Ülkeyi bilen aklı başında herkes Hizmet hareketine yapılan bu teklifin yanlış olduğunu ifade etti.

Hatta Hizmete olan öfkesiyle bilinen Ahmet Şık bile bu teklife tepki göstererek, bunun tüm suçlamaları kabul manasına geleceğini söyledi. Hemde, kendilerine ev sahipliği yapan Ruşen Çakır’ın gözlerine bakarak.

Ayrı bir komedi ise tüm bu tartışmalarına gölgesinde dine, insana hizmetin ıskalanmış olması.

Mesela ne olacak, fesih olunca!?

Marketten arayıp, “Abi bu ürün caiz mi?” diye soran arkadaşa, yada çocuğunu getirip “Aman hocam buralarda kayıp gitmesin bizim çocuklar. Lütfen bir yer açın ilgilenin. Dil ve entegrasyon problemini çözmelerine yardım edin” diyenlere,  telefon açıp, “ Çok bunaldım. Buluşup biraz muhabbet edelim, çay içelim” diyen insanlara karşı, kusura bakmayın biz kendimizi fesh ettik mi denilecek?

Sahi sizce Hizmet ne?

Eğitimden mahrum bırakılmış Anadolu insanın okuyup bir yerlere gelmesi değilmiydi? Orta Asya ülkelerinde yaşanan karmaşa sonrası oradaki çocuklara okul açarak el uzatma değilmiydi?

Sonra Afrika ülkeinin kara bahtlı, siyah tenli çocuklarına aydınlık bir gelecek hazırlama gayreti değilmiydi?

Afrika da su kuyuları açma fikri ancak dünyayı gülistana çevirmek isteyen bahçevanların yüreğinden çıkan Hizmet sevgisi değil miydi?

“Aç açabildiğin sineni, ummanlar gibi olsun” cümlesinin sonundaki mahzun gönüllere el uzatma değil miydi?

İnsanlığa Hizmet etme hedefi ile oturup kalkanlar yine aynı şekilde davranmalı. Kendi üslubundan taviz vermemeli. Geçmişin sayfalarını karıştırmalı ve bugünler terin tabandan çıktığı çileli günleri yeniden anlamalı.

Örnekleri kendinden olan bir harekete yakışan yine kendi içindeki örneklere bakmak ve rol modeli olarak almak olmalı.

Hocaefendi 1989 yılının Mayıs ayında İstanbul Fatih Camiinde, vaaz kürsüsünde yine o dertli sinesiyle anlatıyordu tufan peygamberi Hz. Nuh’un kısasını. Tufan devrinin cemaatine aktarıyordu Kamer süresinde geçen Hz. Nuh’un, رَبَّهُٓ اَنّ۪ي مَغْلُوبٌ فَانْتَصِرْ  duasını ve sonra kendisi de  yüzünü o çok sevdiği cemaatine, ellerini semaya yönelterek, Rabbena innana mağlubun!

Fentasir! Yenildim Allah’ım! Yenik düştüm Allah’ım! Fentasir! diyordu.

Her yönden gelen saldırıların, anlaşılmamanın, garipliğin, en yakınlarının hatta ailenin senden kaçmasının, dayanılmaz ağırlığı karşısına kendini yenik görenlerin semaya yükselen imdat çığlığıydı “Fentasir”.

Kendini yenik görenler ama Hakkın kapısından bir lahza ayrılmayanların duasıdır “Fentasir”.

O vaazı izleyenler bilir kurdaki kelimelerin kifayetsizliğini izlemeyenlerde ancak izleyince anlar o Fentasir çığlığının asırlar sonra bile nasıl arşa yükselen bir dua olduğunu.

Çile aynı çile, yol aynı yol, hatta topraklarda aynı topraklar… İyisimi gelin biz yine kendi örneklerimize bakalım. Onlar gibi yapalım. İmdat çığlığımızı semaya yollayalım. Elimizden geldiği kadar yanan kalpler için sevgi pınarı kan abı hayat kuyuları açalım.

İbrahim Hakkı gibi aşka gelelim neylerse güzel eyler vallahi güzel eyler, billahi güzel eyler,  Yaradan dileyince her şeyi asan eder halk eder esbabı bir lahzada ihsan eder, diyelim…

 

 

 

Tags: Erdoğan rejimiFentasirFesihHİZMET HAREKETİHocaefendiİşkenceKHK platformlarıRuşen ÇakırSelim ÇağlayanTürkiye
PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

CHP Beyoğlu Belediye Başkanı Güney ve çok sayıda kişi gözaltına alındı!

SONRAKİ HABER

Stockholm Center for Freedom’dan çarpıcı 15 Temmuz raporu: Unutulan çocuk kurbanlar

BENZER HABERLER

Belçika’nın önemli gazetesi De Morgen: İslam’da biz Batılıların kucaklayabileceği bir akım varsa, o da Fethullah Gülen’in akımıdır
KONUK YORUM

Simurgu arayanlara!

Aralık 3, 2025
Gıyabi cenaze namazı kılındı: Hocaefendi, vefat eden kadim dostu Erdoğan Tüzün ile kamp hayatını anlattı
KONUK YORUM

Asrın Mazlumu ve Düşünce Mimarı-2

Ekim 30, 2025
Dumankaya: ‘Malınızın yüzde 50’sini verirseniz şirketler iade edilebilir’ dediler
KONUK YORUM

Dumankaya Holding muhbirinin hazin sonunu yazan Uğur Dumankaya: “O kayboldu, biz hayatta kaldık.”

Ekim 16, 2025
Kemal Gülen, ‘Asuda Mekan’ı ziyaret etti : Mukaddes yük ve güçlü omuzlar
KONUK YORUM

Asrın Mazlumu ve Düşünce Mimarı 1

Ekim 15, 2025
Liderlerin vefatı, diktatörlerin ölümü!
KONUK YORUM

Liderlerin vefatı, diktatörlerin ölümü!

Eylül 23, 2025
Cemaat bitirilebilir mi?
KONUK YORUM

Cemaat bitirilebilir mi?

Ağustos 16, 2025
  • All
  • Manşet
Enflasyon beklentinin üzerinde arttı
EKONOMİ

Avustralya ekonomisi sıcaklığın da etkisiyle ısınıyor: Kasım enflasyonu %4,3’e yükseldi, piyasaları sarstı

by adminzaman
Aralık 5, 2025
0

  Avustralya İstatistik Bürosu’nun (ABS) bugün açıkladığı enflasyon verileri, ekonomideki baskının düşündüğünden daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Kasım ayı yıllık...

Victoria Hükümeti’den 1000’e yakın pozisyona şok kesinti: Sendikalar ayakta

Victoria Hükümeti’den 1000’e yakın pozisyona şok kesinti: Sendikalar ayakta

Aralık 5, 2025
Yarsav’ın son başkanı cezaevind yılını doldurdu  Devlet, Av. Murat Arslan’dan ne istiyor?

Yarsav’ın son başkanı cezaevind yılını doldurdu Devlet, Av. Murat Arslan’dan ne istiyor?

Aralık 5, 2025
Koğuşlarda sıcaklık 50 derece: Tutuklulara sıcakla toplu işkence yapılıyor, bebeklerin durumu vahim

Sydney’de alarm: Meteoroloji’ den sıcaklık dalgası ve yangınlara karşı uyarı  

Aralık 4, 2025
Adliyeyi soyan  Erdal Timurtaş’ın annesi: Oğlumu kullandılar

Adliyeyi soyan Erdal Timurtaş’ın annesi: Oğlumu kullandılar

Aralık 4, 2025
İsrail soykırıma devam ediyor:Ateşkes sonrası bir ayda 107’si çocuk 271 Filistinliyi katledildi

BM Genel Sekreteri Guterres: İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

Aralık 4, 2025

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM