İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Gazze Planı açıklanırken, Oval Ofis’te Trump, Netanyahu ve Al Thani arasında üçlü bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’nin Gazze planını kabul ettiğini duyurdu. Trump’ın, Gazze’nin Hamas’tan arındırılması, ateşkesin sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması üzerine kurulu bir planına göre, İsrail ordusu kademeli olarak çekilecek, karşılığında binlerce Filistinli mahkûm serbest bırakılacak.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerika ziyaretinde Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Görüşmede Oval Ofis’te Trump, Netanyahu ve Al Thani arasında üçlü bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.Netanyahu, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani ile konuşmasında Hamas heyetine Doha’da düzenledikleri saldırı nedeniyle özür diledi.
TRUMP-NETANYAHU GÖRÜŞMESİ
ABD Başkanı Donald Trump, ana konusu ‘Gazze’ olan görüşme için Netanyahu’yu Beyaz Saray’da kabul etti.Trump, kapıda karşıladığı İsrail Başbakanı ile kameralara poz verdikten sonra görüşmeler için içeriye geçildi.
İŞTE TRUMP’IN GAZZE PLANI
Bu arada Beyaz Saray, Donald Trump’ın Gazze için hazırladığı barış planını paylaştı.Beyaz Saray’ın açıkladığı barış planının maddeleri şöyle:
Her iki taraf da öneriyi kabul ederse, savaş derhal sona erecek ve hava ve topçu bombardımanı dahil tüm askeri operasyonlar askıya alınacak.İsrail, Gazze’yi ilhak etmeyecek veya işgal etmeyecek.Hiç kimse Gazze’yi terk etmeye zorlanmayacak ve ayrılmak isteyenler bunu serbestçe yapabilecek ve geri dönebilecek.Trump’ın “Gazze’yi yeniden inşa etmek ve canlandırmak” için bir ekonomik kalkınma planı oluşturulacak.İsrail’in öneriyi kabul etmesinden sonraki 72 saat içinde, hayatta olan ve ölen tüm rehineler iade edilecek.
ABD, “barışçıl ve müreffeh bir arada yaşama için siyasi bir ufuk üzerinde anlaşmak” amacıyla İsrail ve Filistinliler arasında bir diyalog kuracak.ABD, “Gazze’ye derhal konuşlandırılmak üzere geçici bir uluslararası istikrar gücü oluşturmak için” Arap ve uluslararası ortaklarla birlikte çalışacak.
