Avustralya Genel Valisi Sam Mostyn AC, Ekim ayında yolcu uçuşlarına açılması planlanan Western Sydney International (Nancy-Bird Walton) Airport ile bölgede kurulmakta olan Bradfield City’yi ziyaret ederek iki büyük projenin son durumuna ilişkin bilgi aldı.

Genel Vali Sam Mostyn, Sydney’nin batısındaki Luddenham’da bulunan Western Sydney International Airport’u ziyaret ederek yeni terminali gezdi. Mostyn’e ziyaret sırasında Western Sydney International Airport Başkanı Paul O’Sullivan ve yetkililer eşlik etti.
Yeni havalimanının terminalinde incelemelerde bulunan Genel Mostyn, yapının tasarımında bölgenin yerli kültürüne ve “Country” kavramına verilen önemin kendisini etkilediğini belirtti.
Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Genel Vali Mosty; “Western Sydney International Airport ve Bradfield City, Sydney’nin geleceğini şekillendiren iki önemli proje” ifadelerini kullandı.
Terminalde doğal ışığın kullanımından yerel malzemelere kadar tasarımın birçok unsurunun bölgenin kimliğini yansıttığını belirten Sam Mostyn, özellikle geliş ve gidiş salonlarında kullanılan bazı noktalara dikkat çekti. Havalimanının bölge halkıyla kurduğu istihdam bağından da memnuniyet duyduğunu belirterek Mostyn;“Havalimanını inşa eden ve işletmeye hazırlayan iş gücünün yarıdan fazlasının Western Sydney’den geldiğini öğrenmekten özellikle memnun oldum. Bu, projenin hizmet vereceği toplumla güçlü bağını ortaya koyuyor” dedi.

Bradfield City’ye de ziyaret
Western Sydney International Airport’taki incelemelerinin ardından Mostyn, havalimanının yakınında geliştirilen Bradfield City projesini de ziyaret etti. Bradfield City’nin, Avustralya’da bir asırdan uzun bir süredir sıfırdan kurulan ilk yeni şehir ve Canberra’dan bu yana ülkenin ilk büyük planlı kent projesi olduğu belirtildi. Genel Vali, Bradfield City’deki First Building ile Advanced Manufacturing Readiness Facility (AMRF) tesislerini gezerek mühendisler, araştırmacılar ve proje çalışanlarıyla bir araya geldi.
Mostyn, burada sürdürülebilir mimariden ileri üretim teknolojilerine kadar yürütülen çalışmaları değerlendirerek, “Bu ziyaret, şehrin gelişimine yön veren iddiayı, uzmanlığı ve iş birliğini gözler önüne serdi” ifadelerini kullandı.
Genel Vali ayrıca Western Sydney International Airport ve Bradfield City’nin hayata geçirilmesinde görev alan araştırmacılara, mühendislere, inşaat çalışanlarına ve personele teşekkür etti.

25 Ekim’de resem açılacak: Sydney’nin ikinci büyük havalimanı olacak
Öte yandan Western Sydney International, Sydney’nin mevcut Kingsford Smith Havalimanı’na alternatif olacak yeni ve ikinci büyük uluslararası havalimanı olarak inşa edildi. Resmi WSI bilgilerine göre yeni havalimanının yolcu terminalinin 25 Ekim 2026’da açılması planlanıyor. Havalimanı iç hat, dış hat ve kargo uçuşlarına hizmet verecek ve gece uçuş yasağı olmadan 24 saat faaliyet gösterecek.
Havalimanının ilk aşamada yılda yaklaşık 10 milyon yolcu kapasitesine sahip olması öngörülüyor. Qantas, Jetstar, Singapore Airlines, Air New Zealand ve Vietjet gibi havayolu şirketleri de Western Sydney International’dan uçuş gerçekleştirmeye hazırlanıyor.ZAMAN Avustralya












