• ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home YAZARLAR

Sürekli vatandaşını ısıran bir mekanizma!

Mart 15, 2019
in YAZARLAR
0
Görüntüleme
Share on FacebookShare on Twitter

Ben kendimi bildim bileli hep aynı şeyleri duyuyor.Yıllardır aynı senaryoyu izliyoruz ?

Fikir ve düşüncelerini geliştirip değişikliklerle faydalı hale getiren ve bunun mücadelesini demokrasi ortamında veren her insan yanlışların farkına varınca bu yanlışlıkları düzeltip değiştirmek için demokrasinin çerçevesi içinde mücadele ediyor. perde arkasındaki birileri de bu Bu güzel gidişatı görüyor tuzaklar kuruyor baltalıyor neticede etrafı da savaş alanına dönüştürüyor.
İşte şu andaki durum gibi
Nedense hiçbir zaman yaşadıklarımızdan ders alamıyoruz.
Lütfen söyleyin ,kaç yıldır aynı sözleri duyuyorsunuz.
Türkiye’de şu anda yapılanlar ortada değil mi ?
Her zaman gerilim ,muhalefetiyle iktidarıyla gerçekleştirilir adeta gölge gibi birbirlerini takip ederler. İçlerinde çok kızgınları olduğu gibi ,Üzüntü duyanlarıda olacaktır mutlaka.
Ancak ne olursa olsun, bu gidişat herkese bir bedel ödetecektir. En kötüsüde gelecek nesillerin bedel ödemesidir.
Evet bugüne kadar bu senaryo hiç değişmedi değişmez de.
Uluslararası arenalarda da senaryolar değişmez hatta biraz fazlası İle istihbaratları hadiseleri kimin niçin yaptığını bildiklerinden stratejilerini ona göre uygular takip eder ve izlerlerken zamanı gelince de ülkeyi ilgilendiren yapısal değerlerle müdahale etmesini bilirler.
Senaryo gereği onlarda sessiz bir şekilde beklemektedirler.
Her kişinin, her şirketin, her ülkenin, hatta her örgütün uluslarası bir bakışı,bir reytingi vardır.İç ve dış çevreler kendilerine göre bir algılama yapar ve bu konuda not alır verirler. Etrafta verilen kararlar notlar birilerine gösterilecek şekilde dolaşmaz belki ,ancak kendi kafalarında bir fikir oluşur. Gazetelere hemen yansır.Bir makalede,yapılan bir haberde, toplantılarda sözü edilir. Elle tutulamayan,somut aletlerle ölçülemeyen bir reytingden söz ediyoruz aslında.
AKP iktidarının elindeki en büyük güç ,şimdiye kadar ekonomide gösterdiği başarılı performanstı. Kamuoyunda alıyorlar ama çalışıyorlarda eğer bunlar giderse gidişat eskisinden daha kötü olacaktır ifadeleri ile birlikte biz bunların döneminde İyi yaşadık cebimiz para gördü zengin olduk.Başarıları kazandık. izlenimi yediden 70’e herkese mal etmişlerdi.
Şimdi durum değişiyor.

Dışardaki gelişmeler,  bizi de sıkıştırmaya başladı. Hele cumhurbaşkanının konuşmalarını dinleyip bakınca belediye,genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi yeniden oluyor muş gibi bir hareketlilik kazanmış görünüyor.Bu mantıkla hareket edildiğinden muhalefet terörist ilan edilmiş vaziyette duruyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bilmediğin şeyin cahilisin: Tac Mahal’den dönerken

Teslimiyetin sırları

Kuzey ışıklarında iftar vakti 

Eğer iktidar kazandığı takdirde seçimden sonra bir çok kişinin canı yanacağı gibi terörist olarak ilan edilecektir.iktidar kaybettiği taktirde de onları da hırpalayacak gibi görünüyor.

Peki buna müsade edecek bir iktidar var mı?

Kazandıklarını kaybetmemek için bir B planları mutlaka varmıdır yoksa kaybetme ihtimali yokmu gibi görmekteler ?sorusu akla geliyor.
Kaybettiği taktirde Erdoğan bunu atlatabilmeyecek gibi görünmektedir. Milletvekili seçimlerinde tekrar nasıl seçmenin karşısına çıktıysa muhalefet galip gelmenin rüzgarı ile iktidarı çok zorluyacaktır.
Buna karşılık para piyasaları Ve yatırım çevreleri memnun değil bunu ekonomi göstergeleri gösteriyor.

Onlar için ,istikrarlı bir Türkiye ,paralarını daha güvenli şekilde koyabilecekleri daha fazla yatırım yapabilecekleri yani daha fazla para kazanabilecekleri bir ülke konumunu ifade ediyor.Şu andada böyle bir ortam olmadığı ,kadroların hapishaneleri doldurduğu ortam da ,yarın bizim de malımıza el konur düşüncesiyle bir an önce ülkeyi terk etme derdindeler.
Unutmayalım ki ,siyasi istikrar beraberinde mali -ekonomik istikrarı da getirir.Kendi halkına karşı savaş veren, sürekli kanayan bir yarayla yaşayan bir ülkenin istikrar reytingi hiçbir zaman artmaz.Cumhurbaşkanı için icraatınız mükemmeldi denir. İcraatın başındaki bakanlar alkışlanır, omuzlarda dolaştırılır,ancak eninde sonunda görmemezlikten gelinen bilançoya bakılırken durum incelemeside yapılır.

Bir zamanlar Konya mitinginde Erdoğan, uluslararası reyting firmalarını fırçalarken ,Yunanistan örneğini vermiş ,vermiş olduğu örnek kapımıza dayanmıştır . Kendisi ne diyordu: “Bu ülke batmış durumda ,ancak reytingini altı puan yükseltiyorlar. Adalarını satan ülkenin puanını artırırken , Türkiye’ninkini yavaş yavaş artırıyorlar.” demişti .
En iyi dostu olan dışişleri Bakanı’nı dahi İsyan ettirmiş ve “size hiç yakışmıyor. Dostluğunuz ve güveniniz ilişkilere katkı yapmıyor. Unutmayın ,ekonomik krizler salgın hastalıklar gibidir.Bugün bizi yarın sizi vurabilir.”ifadelerini kullanmak zorunda kalıyordu.
Bugün gelinen durum kısaca izah edersek yunan bakanın ağının tuttuğunu yıllar sonra hep beraber görmüş bulunmaktayız. Ekonomik kriz seçimle birlikte salgın bir hastalık gibi bütün Türkiye’yi saracaktır.İMF ye gidildiğinde de parayı vermeleri karşılığında saraydan bir odayı mutlaka işgal edeceklerdir bu odayı şimdiden tahmin etmek zor değil gibi görünmektedir.Beraat Albayrak ın büyük ihtimalle koltuğu gidecek gibi görünmekte yerinede hala saygınlığını koruyan Kemal Derviş gelecek gibi bir izlenim bulunmaktadır.Biz şimdiden geçmiş olsun dileklerimizi bugünkü insanlar a değilde gelecekteki nesle özür diyerek iletiyor bu ülkeyi bu hale sokanlara da bir çift sözümüz var bir an önce gidin yoksa halk sizi bir daha gelmemek üzere gönderecek.

PAYLAŞTweet
ÖNCEKİ HABER

Yeniden hayatla yüzleşmek

SONRAKİ HABER

Gazeteci Gültaşlı: AP, Erdoğan rejimine kapıları kapattı, Türkiye halklarına değil

BENZER HABERLER

Zamana direnen değil, onu duyabilen din!
YAZARLAR

Bilmediğin şeyin cahilisin: Tac Mahal’den dönerken

Mart 7, 2026
Sınırsız kontenjan
Manşet

Teslimiyetin sırları

Şubat 23, 2026
O bir Hakas kızı
Manşet

Kuzey ışıklarında iftar vakti 

Şubat 23, 2026
Zamana direnen değil, onu duyabilen din!
Manşet

İnanç krizi mi, travma çığlığı mı?

Şubat 22, 2026
3S rejimi: Sömüren, Semiren ve Söven rejimi!
Manşet

Meriç’ten Sydney boğazına akan “Sessiz çığlık”!

Şubat 22, 2026
Zamana direnen değil, onu duyabilen din!
Manşet

Gelin, Ramazan bizi anlatsın!

Şubat 13, 2026

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • All
  • Manşet
Dini sohbet yaptığı için ceza verilen kanser hastası Nermin  öğretmen cezaevinde
Manşet

Dini sohbet yaptığı için ceza verilen kanser hastası Nermin öğretmen cezaevinde

by adminzaman
Mart 14, 2026
0

Sinop’ta KHK ile kapatılan Özel Huriye Boydak Koleji’nde din dersi öğretmeni olarak görev yapan Nermin Varol’un, Yargıtay’ın 6 yıl 3...

AFD’den Sydney ve Melborun’de milteci ve sığınmacılara sıcak ağırlama

AFD’den Sydney ve Melborun’de milteci ve sığınmacılara sıcak ağırlama

Mart 14, 2026
Soykırım operasyonu hız kesmiyor:HAKMAR’ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama

Soykırım operasyonu hız kesmiyor:HAKMAR’ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama

Mart 14, 2026
Cezaevinde kanser olan KHK’lı imam Ömer Alaca Van’da vefat etti

Cezaevinde kanser olan KHK’lı imam Ömer Alaca Van’da vefat etti

Mart 13, 2026
Avustralya Hükümeti, yakıt krizine karşı ‘acil rezervleri’ piyasaya sürdü

Avustralya Hükümeti, yakıt krizine karşı ‘acil rezervleri’ piyasaya sürdü

Mart 13, 2026
İlber Ortaylı’dan zeytinlikler için çağrı: Türkiye sefil kömürün, beton otellerin olmamalı

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti

Mart 13, 2026

İLETİŞİM

info@zamanaustralia.com.au australiazaman@hotmail.com

Sydney Ofisi telefonu

+61 02 96496006

27 Queen Street Auburn NSW 2144 Australia

AVUSTRALYA REHBERİ

 

    • Yurtdışında yaşam şartları ve göçmen alan 8 ülke
    • Ücretsiz tercüme hizmetinden nasıl faydalanabilirim?
    • Avustralya Hakkında Genel Bilgi
    • Avustralya’daki Kutsal Kaya: Uluru
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ANA SAYFA
  • GÜNDEM
  • YAZARLAR
  • DÜNYA
  • POLİTİKA
  • EKONOMİ
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
  • ZULÜM GÜNLÜĞÜ
  • VİDEO HABERLER
  • DİĞER
    • UZAK DOĞU
    • AVRASYA
    • AVRUPA
    • AMERİKA
    • AİLEM
    • TEKNOLOJİ
    • KONUK YORUM