NSW Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra, yaklaşık 10 yıldan bu yana serbest Avukat olarak Auburn’da çalışan Demir Legal Lawyers Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Av.Ecevit Demir, toplumumuzun adli konularda sık karşılaştığı konularla ilgili önemli noktalara dikkat çekti. Ağırlıklı olarak ev alım satımı, aile hukuku, ceza kanunu gibi davalarla ilgilendiğini belirten Ecevit; “Toplumumuzun içinde doğup büyüdüğüm için, onlara yardımcı olmayı seviyorum. Onun için Auburn’dayım.“dedi.
İnsanlarımızın sık sık karşılaştığı bazı problemlere ve yanlış bilgilere dikkat çeken Av. Ecevit Demir, bilhassa ‘Vasiyetin yoksa mal varlığın, hükümete kalıyor’ algısının yanlış olduğuna dikkat çekti. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Demir, “Sadece vasiyet olduğu zaman miras işleri daha da kolay oluyor. Yoksa yine miras, mirasçılar arasında pay ediliyor. Hükümete kalmıyor.” diye konuştu. Polisiye olaylarla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın da bazı durumlara dikkat etmesi gerektiğini belirten Av.Demir, mahkemelerde kişinin yanlış veya hatalı bilgi vermesinden dolayı, polisle yapmış olduğu ses kayıtlarının kendi aleyhine dönebileceğini işaret ederek, “Avukatınızla görüşmeden her hangi bir açıklamada bulunmayın. Avustralya’da, insanların konuşmama hakkı var, konuşmazsan suçlusun diye bir durum söz konusu değil. Kontratları imzalamadan önce avukatınızla görüşün, imzalıktan sonra değil. Çünkü imza edildiği takdirde geriye dönüşü veya kontratın iptali mümkün olmayabilir. Her zaman yapacağınız işleri yazılı ve delilli yapın. Hatta hükümet daireleriyle yaptığınız görüşmelerin sonunda yazılı cevap isteyin. Bu konuda en çok toplumuzun mağduriyeti Centrelink görüşmelerinde yaşanıyor.“dedi. Ecevit, Toplumumuzun genelinde ‘Avukat masrafı çıkmasın’ şeklinde bir görüşün hakim olduğunu belirten Ecevit Demir, işler çıkmaza girince, avukatlık masrafının daha çok çıktığına işaret etti.
MÜSLÜMANLARIN KÖTÜ İMAJINI GİDERMELİYİZ
Müslümanlarla ilgili genel bazı bilgi ve algı yanlışlığının olduğuna işaret eden Demir“ Müslümanlar çok iyi bilinmiyorlar. İslam hakkında, Müslümanlar hakkında bazı yanlış açıklamalar yapılıyor. Bu açıklamayı yapan insanlar da manevi bir lider gibi tanıtılıyor. Hâlbuki konuştuğu şeyler çok sert; belki de yanlış. Onun için bizim kendimizi doğru ve güzel tanıtmamız gerekiyor. Bunun yanında belli kurumlarda Müslümanlara veya bir topluma yanlı takınılan tavırlar var tabii, bunları nasıl engelleyebiliriz?”dedi. Toplumun birbiriyle sosyal alanlarda yardımcı olması gerektiğini hatırlatan Demir, Türk toplumunun Avustralya’da daha güçlü bir toplum haline gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Bilhassa üçüncü jenerasyonun önemli görevlerde çalışmaya başladığına işaret eden Demir, Sydney’de halen 15-20 civarında Türk Avukatın bulunduğunu belirterek, “Sydney’de 15-20 civarında Türk avukat var. Yılda birkaç kez Türk Avukatlar olarak bir araya geliyoruz. Bir birlik oluşturma çabası içerisindeyiz. Ayrıca, Australian Turkish Mutual Alliance (ATMA ) diye bir kuruluşumuz var. Sydney’de 40.Yıl kutlamalarını yaptık. Amacımız toplum kuruluşlarımız arasında iletişimi sağlayıp, genel sorunlarını belli zaman aralıklarıyla bir araya gelmek suretiyle çözüm arayışları bulmak” şeklinde sözlerine ekledi.