AKP iktidarının proje mahkemeleri Sulh Ceza Hakimlikleri talimatıyla el konulan Kaynak Holding’e bağlı 31 şirket, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmişti. Kanunsuz el koymalar yeni aşamaya geçerken, iktidar yanlısı gazetelerin Ocak 2016’da gündeme getirdiği ve defalarca yalanlanan haberler yine piyasa sürüldü.Fethullah Gülen avukatları iftiralara 19 Ocak 2016’da yaptıkları açıklamayı hatırlatarak yalanladı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada “Kaynak Holding’e kayyum olarak atanan İmran Okumuş’un açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.
Hükümet yanlısı medya tarafından Fethullah Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’in aylık 76 bin lira maaş aldığı ileri sürüldü. Gülen’in avukatları, 19 Ocak’ta Sabah Gazetesi’ne verdiği ilk röportajla konuyu gündeme taşıyan Kaynak Holding’in kayyımlarından İmran Okumuş’un kamuoyunu yanılttığını duyurmuştu.
GERÇEK MAAŞI 3 BİN 897 LİRA
Avukatların açıklamalarında, ” Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sulh Ceza Hakimliği tarafından kayyım olarak atanan İmran Okumuş tarafından, Sayın Fethullah Gülen ve kardeşi hakkında dile getirilen iddialar doğru değildir. Müvekkilimin kardeşi Mesih Gülen, söz konusu açıklamada söylendiği gibi 77.138 TL değil sadece 3.897 TL maaş almıştır. Bu bilgi, hesap hatası değilse kasıtlı olarak toplumun yanıltılmak istenmesi anlamına gelmektedir.Belgesiz, mesnetsiz ve kayyımın görev sınırını aşan bu açıklamalara ilişkin gerekli tüm yasal yollara başvurulacaktır.” denilmişti.
KAYYIMLARIN 120’ŞER BİN LİRALIK AYLIK MAAŞI ÇOK TARTIŞILMIŞTI
İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük’ten oluşan kayyım heyetine, her birine 120’şer bin lira maaş tahsis edilmiş. Hukuksuz el koyma ve yüksek maaşlar çok tartışılmıştı. Yine Kayyım heyetinin başkanı İmran Okumuş’un 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) İranlı ortağı Babek Zencani ile ortak fotoğrafları ve ilişkileri deşifri olmuştu.