AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, çözüm süreci için kurulan Meclis komisyonu teklifini “kirli pazarlık” diyerek reddetti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Prof. Dr.İzzet Özgenç, Meclis’te kurulan “Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu”nda yer alması yönündeki teklifi reddetti.
Özgenç, “Yöntem yanlış, kirli pazarlığın içinde olmayacağım” dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrı ve ardından PKK’nın silah bırakma açıklamasıyla başlayan yeni çözüm süreci kapsamında, Meclis’te “Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu” kuruldu. Komisyonun amacı, sürecin siyasi ve hukuki adımlarını planlamak olarak açıklandı.
Komisyonda yer alması önerilen isimlerden biri de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı, ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç oldu. Özgenç, teklif hakkında kararını sosyal medya hesabından duyurdu.
“TÜRKİYE’NİN KÜRT SORUNU VAR AMA…”
Özgenç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Terör örgütüyle dolaylı veya doğrudan yapılan pazarlığın ‘gereklerini’ yerine getirmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hukuka aykırı bir şekilde oluşturulan komisyona katkı vermek üzere önerilen isimler arasında yer aldığımı öğrendim. Türkiye’nin bir Kürt sorunu olduğuna ve bu sorunun hukuk zemininde çözümlenmesi gerektiğine inanan birisi olarak, izlenen yöntemin yanlışlığı nedeniyle bu kirli pazarlığın içerisinde olmayacağımı kamuoyuna duyururum.”
Özgenç’in açıklaması, çözüm süreci tartışmalarında “hukuki zemin” vurgusunu öne çıkarırken, Meclis’te kurulan komisyona yönelik hukuka aykırılık eleştirisi dikkat çekti.